یک کارشناس کشاورزی گفت: کنگر، خون را تصفیه میکند.
تدبیر24: زهرا قهرمانی اظهارکرد: کنگر، خون را تصفیه میکند، مقوی دستگاه هاضمه و به طور کامل مقوی معده است.
وی افزود: کنگر، با نام علمی Gundelia Tomeforti که از خانواده Compositae است و با نامهای خارمقدس، خارشیری، شاردون نبیت، سلبین، شوکه ابراهیم نیز شناخته میشود، گیاهی است از خانواده کومپوزیته به صورت بوته خاردار و دوساله به بلندی 50 تا 70 سانتیمتر است.
این کارشناس، ادامه داد: برگهای این گیاه، پهن، بیضی، بسیار نامنظم، سبز شفاف با لکههای سفید، مؤلفهدار با دندانههای نامنظم که انتهای آنها خارزردرنگی وجود دارد، گلهای آن درشت به رنگ ارغوانی و ریشه آن کمی ضخیم است. میوه آن سیاه و دارای نقطههایی به رنگ زرد است.
وی ادامه داد: در مورد خواص درمانی این گیاه میشود به موارد زیر اشاره کرد ریشه، گل و میوه آن اشتهاآور است و معرق و تببر است. عصاره الکلی آن در درمان بیماریهای کبد، طحال، زردی، یبوست مزمن، رفع سنگهای صفراوی و سردردهای یک طرفه و همینطور دریاگرفتگی و خستگیهای ناشی از کار زیاد و سل ریوی در مراحل پیشرفته استفاده میشود.
قهرمانی، خاطرنشان کرد: به طور معمول از این گیاه برای تهیه خورش کنگر و کوکو استفاده میشود.