تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۲۲۷۶۶
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۵
در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه اتریش

ظریف: فعالیت های نظامی ایران موضوع مذاکرات نخواهد بود/ هیچ برنامه نظامی هسته ای نداریم

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد که ایران هیچ‌گاه به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و چنین برنامه‌ای را در دستور کار خود ندارد.
تدبیر24: محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان که در نشست مطبوعاتی مشترک خود با وزیر خارجه اتریش سخن می‌گفت ضمن ابراز خرسندی از سفر او به تهران به دیدارهای قبلی‌اش با وی اشاره و اظهار کرد: در چند ماه گذشته این چهارمین دیداری است که با وزیر خارجه اتریش انجام می‌دهم. با توجه به این که دولت اتریش میزبانی مذاکرات ایران و 1+5 را برعهده داشته است از این میزبانی و برنامه‌ریزی بسیار خوب تشکر می‌کنم و خوشحالیم که در آینده نه چندان دور میزبان رییس‌جمهور اتریش خواهیم بود.

وی با بیان این که روابط ایران و اتریش، روابط تاریخی است ادامه داد: رابطه تاریخی دو کشور همواره خوب و مبتنی بر احترام متقابل و حسن روابط براساس منافع مشترک بوده است و امروز هم برای گسترش روابط مختلف مذاکراتی با یکدیگر انجام داده‌ایم.

ظریف ادامه داد: روابط ما با توجه به حضور 30 هزار ایرانی در اتریش و جامعه بزرگ دانشجویان ما در این کشور منحصر به دو دولت نیست بلکه دو ملت هم همواره با یکدیگر در حال تبادل و گفت‌وگو هستند. شرکت‌های اتریشی و بخش خصوصی این کشور همواره در ایران فعال بوده‌اند و شرکت‌های ایرانی از طرف‌های خود در اتریش خاطرات خوبی دارند و امیدواریم این روابط گسترش و توسعه یابد. زمینه برای همکاری ما بسیار گسترده است و ضروری است که در این‌باره از این ظرفیت‌ها استفاده کرده و همکاری‌ها را گسترش دهیم.

او به همکاری‌های فرهنگی بین دو کشور اشاره کرد و افزود: ما پیش از این گفت‌وگو‌هایی در حوزه‌های فرهنگی و مذاهب داشته‌ایم و بسیار خوشحال خواهیم بود که به این گفت‌وگو‌ها گسترش بیش‌تری بخشیم و با جدیت بیش‌تر آن‌ها را دنبال کنیم. وزیر امور خارجه اتریش در این سفر اظهار علاقه کردند که این گفت‌وگو‌ها با جدیت بیش‌تری دنبال شود زیرا زمینه‌های فهم و درک مشترک را گسترده‌تر می‌کند.

ظریف ادامه داد: ما همواره در زمینه موضوعات حقوق بشری با اتریش گفت‌وگو داشته‌ایم و آن را ادامه خواهیم داد. هر زمان این گفت‌وگو‌ها براساس رسیدن به درک مشترک باشد از آن استقبال می‌کنیم و امیدواریم این گفت‌وگو‌ها با دوستان اتریشی با جدیت دنبال شود.

وی هم‌چنین گفت: درباره موضوعات منطقه‌یی و بین‌المللی رایزنی‌هایی داشتیم و تاکید کردیم که افراط‌گرایی خطر بسیار مهمی است که باعث از بین رفتن حقوق مردم شده است و ضرورت دارد با درک واقع‌بینانه از شرایط به جنگ و برادرکشی به این منطقه به ویژه سوریه پایان داده شود.

وزیر امور خارجه هم‌چنین گفت که درباره تحولات افغانستان و انتخابات در این کشور با همتای اتریشی خود گفت‌وگو‌هایی انجام داده است.

ظریف در ادامه در پاسخ به خبرنگاری درباره تحولات سوریه و این که آیا سوریه در شرایط کنونی آماده برگزاری انتخابات است؟ با تاکید بر کمک کشورها برای حل بحران سوریه گفت: ایران همواره آمادگی داشته برای توقف جنگ در سوریه کمک کند تا همه گروه‌هایی که به آینده سوریه می‌اندیشیند به هم کمک کنند و آینده باثباتی در سوریه رقم بزنند؛ در این روند انتخابات سوریه نقش بسیار مهمی دارد. ما معتقدیم باید همه گروه‌ها و دیدگاه‌ها از این انتخابات بهترین استفاده را داشته باشند تا دیدگاه‌های خود را بیان کنند و راه‌حل مسالمت‌آمیزی در سوریه برقرار شود.

او هم‌چنین در پاسخ به خبرنگار اتریشی درباره برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرد که اگر توافقی بین دو طرف وجود داشته باشد که به حقوق ایران و مردم توجه کند ایران به آن عمل خواهد کرد و هرگونه توافق بین دو طرف در شرایطی محقق می‌شود که حقوق هسته‌ای ملت ایران در آن لحاظ شده باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت که ما به این مذاکرات رویکرد مثبتی داریم و این مذاکرات به نتیجه خواهد رسید و در آن به توافقی دست خواهیم یافت.

خبرنگاری دیگری از اتریش از ظریف درباره موضوعات دفاعی ایران پرسید و گفت آیا در مذاکرات در ارتباط با راکت‌های ایرانی صحبت می‌شود اگر ایران به دنبال برنامه‌ غیرصلح‌آمیز نیست چرا بر روی موشک‌های دوربرد کار می‌کند؟ که ظریف به وی پاسخ داد:‌ مبنای پرسش شما صحیح نیست. انتخاب مسائل دفاعی برای کشورهای مختلف با توجه به نیازهای دفاعی آن کشورها و مقدورات دفاعی آن‌ها صورت می‌گیرد و حتما این‌گونه نیست که موشک‌های دفاعی ایران که موضوع هیچ مذاکره‌ای هم نبوده و نخواهد بود، برای حمل سلاح‌های غیرمتعارف کاربرد داشته باشد. این تصور کاملا غلطی است. بی‌معنا و مبتنی بر فضاسازی‌های است که توسط برخی دنبال می‌شود.

وی تاکید کرد: آن چه که ما در این مذاکرات به دنبال آن هستیم به هیچ وجه براساس توافق موضوعی غیر از موضوعات هسته‌ای را دربر نمی‌گیرد و با توانمندی‌های دفاعی ایران هیچ ارتباطی ندارد و به آن نمی‌پردازد و توانمندی‌های دفاعی ایران هسته‌ای نبوده و نخواهد بود و فقط هدف این مذاکرات این است که ما درباره برنامه اقدام مشترک صحبت و تاکید کنیم که برنامه هسته‌ای ایران همواره صلح‌آمیز خواهد بود.

ظریف اضافه کرد: اگر برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز باشد هیچکس نمی‌تواند ادعا کند که موشک ایران حامل سلاح هسته‌ای است. این ادعا درباره برنامه دفاعی ایران نه واقعیت دارد و نه می‌تواند کمکی به مسائل کند و از طرف مردم ایران کاملا غیرمنطقی و غیرقابل قبول است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: ما هیچ برنامه نظامی هسته‌ای نداریم و کاملا با وزیر خارجه اتریش هم عقیده هستم که سلاح هسته‌ای برای هیچ‌کس امنیت نیاورده و نخواهد آورد. دنیای که عاری از سلاح هسته‌ای باشد دنیای بهتر و امن‌تری خواهد بود و این سلاح‌ها جز هزینه و خسارت و ناامنی برای هیچ کشور و منطقه‌ای امنیت به دنبال نداشته و نخواهد داشت. این اعتقاد محکم اعتقادی ما است که رهبری نیز به آن تاکید کرده‌اند و دیدگاه استراتژیک و دکترین دفاعی ماست که سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در برنامه دفاعی ایران نداشته و نخواهد داشت.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: