ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۲۸۶۵
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۹
مهدي آيتي نماينده ادوار مجلس

لشكر گراني در راه است!

ايران كشوري است با منابع سرشار انرژي كه متاسفانه به دليل همين وفور و فراواني انرژي ارزان قيمت، سالهاي سال دچار پرمصرفي انرژي شده و به ناچار لازم و ضروري است . . .
تدبیر24: تقديم به موقع لايحه بودجه توسط دولت به مجلس و تصويب به موقع آن در مجلس كاري شايسته و در خور تحسين بود، اما به نظر مي رسد سازمان مديريت و برنامه ريزي به صورت كليشه اي و به روال سالهاي گذشته لايحه بودجه را به طور كاملا سنتي تنظيم و تقديم مجلس نموده است.

جداي از اينكه ساختار بودجه نويسي و بودجه ريزي در ايران بسيار كهنه و قديمي است و بايستي حتما دولت به كمك مجلس قانون تدوين بودجه را اصلاح و به روز نمايد ولي به نظر مي رسد بودجه سال 93 با يك حركت نرم و بي سر و صدا با افزايش نرخ حامل هاي انرژي به ويژه بنزين، ماليات و عوارض، درآمدهاي دولت را بالا و بالاتر برده و در عوض از يارانه ها خواهد كاست!

در شرايط فعلي كشور كه هنوز نه تحولي در اقتصاد داخلي به وجود آمده و نه اتفاقي در اقتصاد خارجي و رفع تحريم ها حاصل شده شايد در كوتاه مدت مردم به دليل اين نحوه بودجه بندي دولت دچار فشار و مشكلات بيشتر از لحاظ گراني و قدرت خريد بشوند و تنها اين دولت است كه شايد بتواند چند صباحي از يك زنگ تنفس اقتصادي بهره برده و به وضعيت راكد و ورشكسته خود سر و ساماني بدهد.

دولت با حركت هاي كوتاه مدت خود نظير طرح ناموفق توزيع سبد كالا نشان داد كه هم تجربه كافي و لازم را براي ايجاد حركت هاي شوك آميز كوتاه مدت اقتصادي ندارد و هم آنچنان گرفتار فشارهاي تحريم خارجي و بدهي هاي خود در بخش هاي مختلف داخلي و بانك ها شده كه نمي تواند در كوتاه مدت دردي از مشكلات اقتصادي مردم را دوا كند.

به هر حال همانطور كه دولت صد روزه روحاني با سخنراني و وعده و وعيد از كنار قول ها و وعده هاي انتخاباتي خود عبور كرد اين دفعه هم به نظر مي رسد با لايحه بودجه 93 نتواند دو مشكل اساسي كشور يعني گراني و بيكاري را حل كند. بنابراين ضمن آنكه لازم و ضروري است همه دستگاه هاي حاكميتي و مردمي به دولت جديد كمك كنند تا از گرفتاريهاي حاصل شده از 8 سال گذشته خلاص شود ولي مي بايستي به طور شفاف و روشن به مردم اعلام شود كه سال 93، سال گراني هاي بيشتر و در نتيجه سال رياضت اقتصادي بيشتر و صرفه جويي بيشتر به ويژه در بخش انرژي خواهد بود.

ايران كشوري است با منابع سرشار انرژي كه متاسفانه به دليل همين وفور و فراواني انرژي ارزان قيمت، سالهاي سال دچار پرمصرفي انرژي شده و به ناچار لازم و ضروري است دولت تا مدت ها با روشهاي فرهنگي و اجرايي در همه بخش ها به خصوص بخش انرژي و محيط زيست با مردم تعامل سازنده برقرار كند تا بلكه در سالهاي آينده شاهد آرامش و رفاه بيشتر در بخش هاي مختلف اقتصادي از جمله در حوزه سلامت، مسكن، آموزش و اشتغال باشيم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: