ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۳۰۸۴
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۰

بازی جدید بابک زنجانی با وزارت نفت

بازی جدیدی با وزارت نفت راه انداخته است. بازی جدید پس از چند بار دور زدن وزارت نفت؛ بار اول پرداخت نکردن حدود 9هزار میلیارد تومان بدهی اش به این وزارت خانه، بار دوم چکی که قرار بود به عنوان ضمانت در ششم اردیبهشت پاس شود اما نشد و حالا تازه‌ترین خبر: اموالی که بابک زنجانی به نام وزارت نفت کرده بود و بعدا مشخص شد که آن اموال یا به نام خودش نبوده و یا در رهن بانک بوده است.
تدبیر24:  این خبر را حسین دهدشتی نماینده آبادان و عضو کمیته ویژه پیگیری بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت در مجلس به تدبیر گفته است. به گفته او سفر هیات قوه قضاییه به کشورهای آسیای میانه برای شناسایی اموال بابک زنجانی در آن کشورها موفقیت‌آمیز بوده است. حسین دهدشتی با بیان اینکه پرونده بابک زنجانی عملا به قوه قضاییه سپرده شده است، می‌گوید: «چک ششم اردیبهشت زنجانی آخرین مهلت برای او بود. حدود هشت ماه از این ضمانت او به وزرات نفت می‌گذرد و این چک در واقع آخرین ارفاق به او بود.»

نماینده آبادان در مجلس اظهار کرد: «قاعدتا مقداری از اموال او شناسایی شده است و سیستم قضایی نیز باید رویه قانونی را طی کند. گرچه اموال بابک زنجانی در داخل کشور برابر با بدهی‌اش نیست اما فکر می‌کنم وزارت نفت باید از این موضوع راضی باشد چرا که حداقل بخشی از مطالبات خود را می‌تواند دریافت کند البته این عواقب اعتماد به فردی است که قابل اعتماد نبود.»

او ادامه داد: «متاسفانه در سال‌های گذشته برای قراردادهای این چنینی ضمانتی از شرکت‌ها گرفته نمی‌شد و بنا را بر اعتماد می‌گذاشتند و حتی در دوره‌های بعد که مصوب کردند برای دور زدن تحریم‌ها برخی مجوزها به اشخاص هم داده شود متاسفانه تمهیدات لازم را انجام ندادند. درواقع در مورد بابک زنجانی نیز ضمانتی از طرف مقابل گرفته نشد که پیگیر حقوقی انجام شود.»

به گفته عضو کمیته ویژه پیگیری بدهی‌ بابک زنجانی به وزارت نفت «پیگیری‌های کمیسیون انرژی و کمیته‌ای که در قوه قضاییه بود منجر به این شد که وزارت نفت چک را از زنجانی بگیرد. پیش از این نیز زنجانی اموالی را در اختیار وزارت نفت گذاشت و برخی را نیز به نام این وزارتخانه کرد، اما ما باز هم به او اعتماد نکردیم و پس از بررسی این اموال او متوجه شدیم که بخشی از این اموال به نام خودش نیست و یا در رهن بانک بوده است.»

دهدشتی با بیان اینکه به نتیجه رساندن این پرونده پیگیری جدی و دقیقی می‌خواهد که از سوی سیستم‌های امنیتی و قوه قضاییه در حال پیگیری است می‌گوید: «سفر کمیته‌ای که از سوی قوه قضاییه به کشورهایی که بابک زنجانی اموالی در آنجا داشت گویا موفقیت آمیز بوده است و ما شنیده‌ایم که اتفاق‌های خوبی افتاده و اطلاعات بهتری توانستند پیدا کنند. گزارش‌های آنان حاکی از این است که می‌توان به بعضی از اموال زنجانی اتکا کرد و بخشی از آنها به ایران بازگرداند.»

عضو هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس نهم با توضیح اینکه پرونده بابک زنجانی کاملا در اختیار قوه قضاییه است، تاکید دارد که «کارهایی که انجام شده نشان می‌دهد بخشی از سیستم بانکی و امنیتی ما بیش از حد با بابک زنجانی همراهی داشتند و این جای ابهام دارد که آیا این همراهی آگاهانه بوده و یا غفلت شده است؟ یا اینکه آیا افراد و یا تیم‌هایی با او همکاری داشتند. این‌ها نکاتی است که باید به آن پاسخ داده شود.»


بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: