ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۳۲۰۱
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶

واکنش آمریکا به یادداشت اخیر ظریف

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا جمعه شب در واکنش به یادداشت اخیر «محمدجواد ظریف» در نشریه «فارن افرز»، مذاکرات با تهران را «بسیار جدی و واقعی» توصیف کرد، اما گفت هنوز هیچ‌کس نمی‌داند که بتوان به توافق نهایی دست یافت.
تدبیر24: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا جمعه شب به یادداشت اخیر «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران در مورد مذاکرات هسته‌ای، واکنش نشان داد و گفت مشخص نیست که بتوان به توافق نهایی با ایران دست یافت، اما مذاکرات هسته‌ای بسیار جدی پیش می‌رود و طرفین به طرزی بی‌سابقه وارد جزئیات شده‌اند.

آقای ظریف چند هفته قبل در مطلبی که در نشریه «فارن افرز» منتشر شد، با اشاره به «روند سریع پیشرفت مذاکرات»، نسبت به امکان حل مناقشه هسته‌ای، ابراز امیدواری کرده بود.

«مری هارف» که در نشست خبری هفتگی صحبت می‌کرد، در پاسخ به سوالی در مورد این یادداشت گفت: «خوب، فکر می‌کنم ما در دیدگاه واقع‌بینانه اشتراک نظر داریم، اما همانطور که پیش از این هم گفته‌ایم، همه ما بر سر میز مذاکره با حسن نیت گفت‌وگو می‌کنیم. همه ما به اینکه این توافق صورت گیرد، متعهد هستیم. اما آیا این بدان معنی است که این اتفاق رخ می‌دهد؟ نظری ندارم. آیا همه ما خواهیم توانست تصمیمات دشوار اتخاذ کنیم؟ نمی‌دانم. فکر نمی‌کنم هیچ‌یک از ما الان بتواند با قاطعیت به این سوالات پاسخ دهد.»

وی افزود: «اما واقعیت این است که ما داریم به طرزی بسیار جدی و واقعی در مورد جزئیاتی گفت‌وگو می‌کنیم که پیش از این هیچ‌گاه تا این سطح در موردشان صحبت نکرده بودیم. این بهترین شانسی است که تاکنون برای حل دیپلماتیک این موضوع داشته‌ایم. ما نسبت به شانس‌هایی که داریم، واقع‌گرا هستیم. شما شنیدید که رئیس‌جمهور گفت شانس 50-50 است. اما ما با علم به اینکه این بهترین و موثرترین فرصت برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است، وارد مذاکرات شده‌ایم و متعهدیم تا تلاش خود را برای به نتیجه رساندن آن، انجام دهیم.»

ایران و گروه موسوم به 1+5 (آمریکا، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) روز 23 اردیبهشت دور جدیدی از مذاکرات جامع هسته‌ای را در شهر وین اتریش آغاز می‌کنند. طرفین می‌گویند از این دور، بحث بر سر پیش‌نویس توافق جامع هسته‌ای، آغاز می‌شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: