ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۳۲۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۳

احتمال کشف مقبره اسکندر در مصر

باستانشناسان لهستانی از احتمال کشف مقبره اسکندر مقدونی در مصر خبر می‌دهند.
تدبیر24: این مقبره که تا کنون هیچ تصویری از آن منتشر نشده از قطعات بزرگ سنگ مرمر ساخته شده در منطقه تاریخی «کم ال ریککا» واقع شده است.

به گزارش عرب نیوز، مقبره احتمالی اسکندر در هزاران سال قبل در قلب شهر تاریخی اسکندریه قرار داشته و با توضیحات متون تاریخی از مقبره وی که سبک معماری آن که تلفیقی از معماری مصری، یونانی و ایرانی بوده همخوانی دارد.

اسکندر مقدونی فرزند فیلیپ دوم که قرن‌ها پیش یکی از امپراطوری‌های بزرگ جهان را ایجاد کرد تحت تعلیمات فیلسوف مشهور تمدن یونان باستان، ارسطو بوده است.

براساس متون تاریخی اسکندر در سال ۳۲۳ پیش از میلاد در سن ۳۲ سالگی در کاخ بختنصر در بابل بدلیل مسمومیت و یا ابتلا به بیماری‌های مرگباری از جمله مالاریا و حصبه درگذشت. پس از مرگ اسکندر جسد وی را درون تابوتی طلایی گذاشتند. وقتی که تشییع‌کنندگان در حال انتقال جسد اسکندر به مقدونیه بودند، بطلمیوس آن را دزدید و به ممفیس در مصر فعلی برد. سپس جانشین بطلمیوس تابوت‌ را به اسکندریه منتقل کرد در سالهای بعدی تابوت‌ طلایی اسکندر با یک تابوت سنگی عوض شد تا از طلای تابوت‌ اصلی برای ضرب سکه استفاده شود. در نهایت امپراطور سپتیموس سوروس در سال ۲۰۰ پس از میلاد مقبره اسکندر را بر روی مردم بست و آنرا مدفون کرد، از آن زمان تا کنون از سرنوشت مقبره اسکندر اطلاعی در دست نیست.

تا کنون در این مقبره صدها اثر تاریخی از جمله استخوان‌های یک مرد جوان و یک تابوت سنگی کشف شده‌اند که با آزمایش‌ دقیق می‌توان درباره تعلق آنها به اسکندر مقدونی نظر داد.

پروژه کاوش در محل کشف مقبره احتمالی اسکندر برای کشف دیگر آثار تاریخی احتمالی همچنان ادامه دارد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: