ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۲۳۳۶۶
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۴

آینده اینترنت از نگاه کاخ سفید

گزارشی که از سوی کاخ سفید در مورد آینده اینترنت منتشر شده نشان می‌دهد تحولات چشمگیر در این عرصه باعث می‌شود آمریکا برای جاسوسی از کاربران کار دشواری پیش‌رو نداشته باشد.
تدبیر24: در آینده تمامی اشیا و وسایل الکترونیکی از قابلیت اتصال به اینترنت برخوردار خواهند بود و انبوه حسگرها و وسایل محاسباتی نصب شده روی این دستگاه‌ها اطلاعات لازم در مورد خانه‌ها، محیط‌های اداری و عمومی و... را به طور شفاف و آنی برای پلیس، بازاریاب‌ها و نیروهای اطلاعاتی دولتی ارسال خواهند کرد.

فناوری موسوم به (Smart meters with non-intrusive load monitoring NILM) که برای تجزیه و تحلیل نحوه استفاده از محصولات مختلف الکترونیک در آینده به کار می‌رود به مدیران شبکه امکان می‌دهد تا بدانند شما دقیقا در خانه مشغول به چه کاری هستید و از هر وسیله برقی به چه نحوی و برای انجام چه کاری بهره می‌گیرید.

بدیهی است که این پیشرفت بزرگ در فناوری قابلیت فراوانی برای سوءاستفاده دارد و مهم‌ترین نگرانی در این زمینه به خطر افتادن حریم شخصی کاربران است.نسل بعدی وسایل برقی خانگی اعم از لوازم آشپزخانه یا رایانه و گوشی و تلویزیون و... دارای امضایی منحصر به فرد خواهند بود و حسگرها و ابزار سنجش مصرف نصب شده روی آنها به هکرها، جاسوسان دولتی و... امکان می‌دهد تا ماهیت آنها را از راه دور شناسایی کنند. به بیان دیگر با بررسی و تحلیل اطلاعات ارسالی توسط این حسگرها و مصرف سنج‌ها می‌توان از راه دور پی برد که داده‌های یادشده توسط یک یخچال ارسال شده یا یک مایکروفر، پیشرفت فناوری در این زمینه تا حدی خواهد بود که می‌توان از راه دور تفاوت عملکرد لامپ نصب شده در حمام را با لامپی که در اتاق نشمین نصب شده، تشخیص داد.

البته این فناوری‌ها کاربردهای مفیدی نیز دارند و به ساکنان یک خانه امکان می‌دهند تا از راه دور از وجود مشکلی در یک محصول برقی خانگی به سادگی مطلع شوند ودر صورت جدی بودن مشکل آن دستگاه را خاموش کنند. اما این داده‌ها برای پی‌بردن به اولویت‌ها، عادات و رفتارها، عقاید و نوع رفتار میلیون‌ها نفر در سراسر جهان نیز قابل بهره گیری هستند و بنابراین هرگونه سوءاستفاده از آنها امنیت ملی کشورها را در معرض مخاطره قرار می‌دهد.

این پیشرفت‌ها تا بدان حد نگران‌کننده است که کاخ سفید از کنگره آمریکا خواسته تا مسایل مربوط به حریم شخصی افراد را در ارتباط با این تحول مورد بررسی قرار دهد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: