ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۲۳۴۷۲
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۹

نرخ باروری ایرانیان به مرز تهدید رسید

مدیر کل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت: از نظر سازمان بهداشت جهانی اگر نرخ باروری در کشوری به زیر ۲ برسد، تهدید سلامتی محسوب شده و هم‌اکنون نرخ باروری در کشور ایران به ۱.۸ درصد رسیده است.
تدبیر24: محمد اسماعیل مطلق ظهر امروز در نخستین همایش بین‌المللی پرستاری و مامایی سلامتی و تندرستی با اشاره به جمعیت، وضعیت، چالش‌ها و پیشنهادها، اظهار کرد: تغییرات رشد مطلق جمعیت از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۰نشان از یک وضعیت خاص است.

وی اظهار کرد: در کشور ایران شاهد بیشترین نرخ رشد جمعیت از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵ بودیم و پس از آن نرخ رشد، سیر نزولی پیدا کرد و در سال ۹۰ این رقم به ۱.۲۹ درصد رسید.

مدیرکل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: میزان موالید در ۱۰۰ سال گذشته (۱۲۹۰ تا ۱۳۹۰) تغییر صعودی پیدا کرده و در بین سال‌های ۱۳۶۰ تا ۱۳۸۰ یک کاهش موالید را در کشور به شدت تجربه کردیم.

وی افزود: از ۱۲۹۰ تا ۱۳۸۰ با یک سیر صعودی نسبی را شاهد بودیم و بیشترمتولدین سال ۱۳۶۰ در سال ۱۳۸۰ در آستانه ازدواج قرار داشتند و به این ترتیب تراکم جمعیت یک شیب رو به بالا به خود گرفت.

مطلق با بیان اینکه در این زمان نرخ باروری از ۱۸.۲ درصد به ۱۸.۴ درصد رسید، تصریح کرد: نرخ باروری کلی کمتر از حد جایگزینی است و نرخ باروری کلی ۱.۸ درصد است که بیشترین نرخ باروری را تا سال۱۳۶۰ مشاهده کردیم.

وی افزود: در سال ۱۳۶۲ نرخ باروری در کشور سیر نزولی به خود گرفت که در سال ۱۳۷۲ قانون جمعیت تنظیم خانواده به تصویب مجلس رسید که میزان باروری را در ایران به ۳.۳ درصد برسانیم.

مدیرکل دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: از نظر سازمان بهداشت جهانی اگر نرخ باروری در کشوری به زیر ۲ برسد یک تهدید سلامتی محسوب می‌شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: