ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۲۳۴۷۹
تعداد نظرات: ۸ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۹
سایت سراج24 نوشت:

همایش دلواپسیم وجنجال اصلاح طلبان

اگر با نگاه واقع بینانه و منصفانه به این همایش بنگریم، خواهیم دید که بزرگترین نفع این دلواپسی ها برای دولتی است که هم اینک در مسیر مذاکره با 1+5 به سر می برد.
تدبیر24: منتقدین - روز شنبه همایش «دلواپسیم» که گردهمایی منتقدین توافق ژنو بود، با حضور اساتید دانشگاه و نمایندگان مجلس و شخصیت‌های سیاسی کشور و با حضور دانشجویان در لانه جاسوسی سابق آمریکا در تهران برگزار شد.

این همایش اگرچه مانند سایر فعالیت های اصولگرایان مورد تخریب و تمسخر اصلاح طلبان و رسانه های جبهه اصلاحات قرار گرفت و آن را حرکتی برای مقابله با دولت یازدهم دانستند اما اگر با نگاه واقع بینانه و منصفانه به این همایش بنگریم، خواهیم دید که بزرگترین نفع این دلواپسی ها برای دولتی است که هم اینک در مسیر مذاکره با 1+5 به سر می برد.

قطعا دولت و تیم مذاکره کننده می توانند از این انتقادات داخلی به عنوان اهرم و فشاری برای چانه زنی در مذاکرات استفاده کنند و با اتکا به این انتقادات که از سوی برخی مردم داخل کشور مطرح است، به کشورهای غربی و زورگو بفهمانند که همه مردم ما از این توافق راضی نیستند و غرب مجبور به دادن امتیازات بیشتر به جمهوری اسلامی به منظور جلب رضایت آحاد ملت ایران است. این راهبردی است که شاید بتوان عنوان «فشار در داخل، چانه زنی در خارج» را برای آن انتخاب کرد. چنانکه طیف دوم خرداد در دوره ای برای آنکه به تمام خواسته های خود دست یابد اعم از قانونی و غیرقانونی، تاکتیک "فشار از پایین؛ چانه زنی در بالا" را برای خود انتخاب کرده بودند حال عجیب است و جای سوال که چرا چنین تاکتیکی را در برابر دشمنان یک امر ناپسند و هجمه ساز برای دولت می دانند.

از سوی دیگر این انتقادات و دلواپسی ها نشان دهنده عزم ملی به عنوان پیش نیاز مدیریت جهادی دولت در عرصه های مختلف از جمله اقتصاد و فرهنگ است و دولت باید از این موضوع خوشحال باشد که حتی اگر احیانا در مذاکرات نتوانست به نتیجه ای برسد، دلواپسی های بخش گسترده ای از مردم تبدیل به تصمیمات انقلابی به سان گذشته می شود و اوضاع طوری رقم خواهد خورد تا در بقای احتمالی تحریم ها، باز چرخ زندگی مردم و سانتریفیوژها بچرخد.

حال برای آنکه پاسخی به برخی ادعاهای پوچ برخی رسانه های داخلی همصدای خارجی ها دهیم و ثابت کنیم که واقعا دلواپسیم به برخی از دلایل این موضوع اشاره می شود از جمله:

ـ بی صداقتی غرب به رغم صداقت و حسن نیت ما در مذاکرات که با وجود برخی گام های رو به عقب نسبت به گذشته توسط ایران اما طی ماه های اخیر شاهدیم که اتحادیه اروپا متکبرانه و با گارد تهاجمی رو به جلو به سمت ما قدم بر می دارد و علیه کشورمان قطعنامه صادر می کند و به تازگی نیز وزارت خارجه امریکا مدعی حمایت ایران از تروریسم شد و برخی تحریم های دیگر که با عناوین دیگر در جریان کار افتاد.

ـ بی احترامی و در پیش گرفتن روند غیرتعاملی با ایران که طی دیدار اشتون مسئول سیاست خارجی اروپا و هیات پارلمانی اتحادیه اروپا با برخی محکومان فتنه در کشورمان رخ نمود و علنی شد و این حاکی از آن است که آنها به دنبال حل مشکل ملت ایران نیستند چراکه آنها در حین حضور در ایران کارهای مهمتری غیر از دیدار با فتنه گران نیز داشتند که به جای رسیدگی به آنها، پرداختن به امور فتنه گران را واجب تر دانستند.

ـ ساخت آینده ای توهمی و تخیلی برای کشور توسط برخی مسئولان در مسیر مذاکرات که با خوشبینی خاص خود که از آن به واقع بینی تعبیر می کنند در پی حل مشکلات کشور عمدتا از مسیر مذاکرات هستند حال آنکه به دفعات مختلف ثابت شده با حل یک مشکل از این طریق، دشمنان بهانه تازه ای می تراشند. آنچنانکه اینک به موازات هر گام ایران برای رفع تردید از برنامه های هسته ای خود، غرب یک گام برای صدور قطعنامه های حقوق بشری علیه کشورمان برمی دارد تا بهانه ها را به سمت دیگری پاس داده باشد و ذره ای از سرعت کینه توزی دائمی که سالهاست در پیش گرفته، کاسته نشود.

ـدر شرایطی که سال 93 با عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامگذاری شده انتظار دلواپس ها این است که مسئولان نیز بر این پایه و روی این ریل به دنبال حل مشکلات باشند و زاویه نگاهشان به سمت اقتصاد مقاومتی و توسعه درون زا باشد؛ نه آنکه به هر بهایی قصد رفع تحریم ها را داشته باشند.

هر چند که کسی از کنار رفتن تحریم ها ناخرسند نمی شود اما برخی دلواپسی ها از این دریچه است که با این روندی که برخی در پیش گرفته اند، نکند بهای کنار رفتن این تحریم ها، دخالت های مستمر خارجی ها در داخل کشور و تصمیم سازی برای تصمیم گیران داخلی ما باشد تا آنجا که اخیرا شاهد بودیم کاترین اشتون در خصوص حادثه ای کوچک مانند بند 350 اوین، وعده پیگیری و بررسی آن را می دهد و از طرف دیگر همان مذاکره کنندگان از صدرو قطعنامه هایی علیه ما حمایت می کنند که حامی و هوادار سرسخت بهاییت و فتنه گرانی است که دشمن ملت مسلمان ایران به شمار می روند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
صالح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۶
1
9
عجب؟ پس هدف این همایش حمایت از دولت در برابر هجمه های خارجی بوده و ما نمی دونستیم؟ لابد الان باید تشکر هم بکنیم؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of)
تشکر!تشکر! به خاطر 8 سال گند زدن به منافع مردم.تشکر!تشکر!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۷
0
3
وزن مردمی این دلواپسان در انتخابات ریاست جمهور مشخص شده.
ضمنا اینان دلواپس منافع مردم نیستند که اگر بودند در 8 سال گذشته که کشور به سمت ویرانه پیش رفت حرکتی می کردند و همایشی می گذاشتند لذا دغدغه اینان بازگشت به قدرت با تحت فشار گذاشتن دولت و عدم توفیق در برنامه های در دست اجرای دولت روحانیه همین و بس!!
ناشناس
|
Finland
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
1
1
شما هم دقیقا پریشونگو شدید>>>>>>>>>>>>
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of)
یعنی دیگه هیچی برا گفتن ندارید ها!
فرید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۸
0
3
چرا در هشت سال گذشته دلواپس عوام فریبی و خرافه گری هایی چون من در هاله نور بودم و بازگشت چاوز با امام عصر و غارت بیت المال و فساد مالی انها نبودند ایا خواب بودند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America
ایول!
علي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۹
0
4
لطفا آقايان دلواپس از زبان مردم سخن نگوييد فقط يه كم افكار سنجي كنيد بد نيست .
نظر شما: