تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
کد خبر: ۲۳۶۹۵
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۲

افسردگی ماسکه چیست؟

زمانی می‌توانیم بگوییم فرد افسردگی پوشیده شده دارد که او علایم افسردگی را دارد اما آنها را احساس نمی‌کند. بارزترین شاخصه افسردگی پوشیده شده احساس عدم رضایتمندی عمومی فرد است و فقط خود فرد مبتلا است که می‌تواند عدم رضایت عمومی را احساس کند.
تدبیر24: دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی با اشاره به افسردگی پوشیده شده، عدم احساس رضایتمندی عمومی را بارزترین شاخصه مبتلایان عنوان کرد.

مهرداد کاظم‌زاده عطوفی در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره اینکه آیا کسی که ظاهری شاد و اجتماعی دارد اما از خرید کردن لذت نمی‌برد افسردگی پنهان دارد اظهار داشت: افسردگی تشخیص‌های متفاوتی دارد گاهی با نوعی افسردگی روبه‌رو هستیم که علایم بالینی آن بر اساس طبقه‌بندی تشخیصی است و گاهی نیز افرادی هستند که چون علایم افسردگی را نمی‌شناسند فکر می‌کنند افسردگی پنهان دارند.

وی افزود: در افسردگی دیس‌تایمی یا افسرده خویی چون مبتلایان با علایم آن مدتها زندگی کرده‌اند آنها را به صورت افسردگی نمی‌بینند.

دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی تصریح کرد: ما چیزی تحت عنوان افسردگی پوشیده شده داریم که هر وقت فرد را از بیرون نگاه می‌کنیم می‌بینیم او سرحال و اجتماعی است و در ارتباطاتش فعال است ولی وقتی لایه‌های رویی‌اش از بین می‌رود علایم افسردگی دارد. این فرد از ته دل شاد نیست و احساس شادی را در خرید و ارتباطات اجتماعی‌اش تجربه نمی‌کند.

این متخصص حوزه بهداشت روان گفت: زمانی می‌توانیم بگوییم فرد افسردگی پوشیده شده دارد که او علایم افسردگی را دارد اما آنها را احساس نمی‌کند. بارزترین شاخصه افسردگی پوشیده شده احساس عدم رضایتمندی عمومی فرد است و فقط خود فرد مبتلا است که می‌تواند عدم رضایت عمومی را احساس کند.

دبیر انجمن علمی روانشناسی بالینی با اشاره به تفاوت درد و تشخیص تصریح کرد: درد و تشخیص با هم متفاوت هستند. فرد درد را تجربه می‌کند و متخصص تشخیص می‌گذارد بهترین حالت این است که وقتی علامتی را در خود دیدیم و شک کردیم به متخصص مربوط مراجعه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: افسردگی ماسکه یا پوشیده شده جزو ملاک‌های طبقه‌بندی تشخیصی نیست یعنی ممکن است فرد افسرده باشد ولی هیجان آن را درک نکند و ظاهر و فعالیت‌هایش قابل شکایت توسط آن نباشد بنابراین در این حالت باید به همان شاخصه بارز یعنی عدم رضایتمندی عمومی توجه کرد درمان اختلال نیز بنا به تشخیص متخصص با دارودرمانی و روان‌درمانی خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: