بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بازی دوسر باخت برای جامعه و نظام سیاسی

بهاره آروین» مشکل از تعداد ثبت‌نام‌کنندگان اولیه نیست و در دیگر ممالک هم اوضاع کم‌وبیش به همین منوال است. مشکل در ساختاری است که قرار است کاهش این تعداد اولیه به تعدادی محدود و قابل قبول برای برگزاری انتخابات را امکان‌پذیر کند
نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

نامزدهای انتخابات باید پاسخ دهندمساله اصلی آنان حجاب و گشت ارشاد است یا معیشت و فقر

شهیندخت مولاوردی» نامزدها باید پاسخ بدهند مساله اصلی برای آنها حجاب و گشت ارشاد است یا اینکه معیشت، زنانه شدن فقر، زنانه شدن اعتیاد، زنانه شدن آسیب‌های اجتماعی، زنانه شدن ایذر، زنانه شدن سالمندی و... هم برای آنها دارای اهمیت است.
يکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 16
کد خبر: ۲۳۷۳
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۴

اشتباه استراتژیک تیم اقتصادی دولت

اگر فشار خارجی در آینده نزدیک کم‌تر نشود و به جای آن حتی فشارهای خارجی نیز افزون گردد آیا دولت می‎تواند برنامه‎های اقتصادی خود را که بر مبنای کاهش فشارها تنظیم کرده، پیش ببرد . . .

 تدبیر24: کلیدحل مشکلات در شرایط فعلی کشور سیاست خارجی است، این عبارتی است که رئیس‌جمهور آنرا بیان کرده و در روزهای گذشته خصوصا در مراسم تودیع و معارفه وزرای جدید به گونه‌های مختلف بازتولید شده است. جملهای که شاید بتوان آنرا همه تدبیر دولت "تدبیر و امید" برای اصلاح شراط موجود کشور دانست.

رجا نیوز سایت طرفدار محمود احمدی نژاد می نویسد؛ اسحاق جهانگیری که روزهای پرکاری را بواسطه حضور در جلسات تودیع و معارفه وزرا تجربه می‌کند، در این جلسات عباراتی با مضمونی مشابه را به زبان رانده است: «به گفته کارشناسان بخش بودجه دولت یازدهم، میزان غیر قابل وصول بودجه سال 92 بیش از اینهاست و این بدان معناست که برای توسعه و تکمیل زیرساختها با مشکل بودجه مواجه هستیم .امیدواریم بتوانیم با تدابیر جدید در سیاست خارجی برای دسترسی به منابع حاصل از فروش نفت و همچنین دسترسی به منابع ارزی موجود کشور در خارج از کشور ،راهکارهایی پیدا کنیم

جهانگیری اظهارات خود را در جلسه معارفه محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت اینگونه تکرار کرده است که: ایران چنین استعدادی دارد که چند صد میلیارد دلار طرح جدید به دنیا معرفی کند و همه باید بدانند که ایران قصد توسعه و پیشرفت دارد . بی تردید دنیا خود را از مشارکت در این طرح ها محروم نخواهد کرد و در این شرایط است که نخواهند توانست هم در طرح های صنعتی ایران مشارکت کنند و هم به فشارهای سیاسی خود ادامه دهند .

اظهارات جهانگیری را باید روی دیگر جمله رئیس جمهور برای کلید حل مشکلات اقتصادی دانست. اشاره به ضرورت سرمایه گذاری در ایران از یک سو و تلاش سیاسی برای امکان دسترسی به منابع مرزی ایران در خارج از سوی دیگر مهمترین تدبیر دولت به نظر میآید.

در واقع از اظهارات رئیس جمهور و دیگر مقامات اجرایی چنین بر می‌آید که دولت برنامه‌های اقتصادی خود را بر مبنای کاهش فشار سیاسی از خارج تنظیم کرده و در همین راستا تنها به دیپلماسی چشم امید دارد، استراتژی خطرناکی که می‌تواند عواقب جبران ناپذیری برای ایران داشته باشد، چرا که اگر فشار خارجی در آینده نزدیک کم‌تر نشود و به جای آن حتی فشارهای خارجی نیز افزون گردد آیا دولت میتواند برنامههای اقتصادی خود را که بر مبنای کاهش فشارها تنظیم کرده، پیش ببرد؟

این در حالی است که تجربه نشان داده طرف مقابل ایران هم به گونهای جدی به دنبال گره زدن اقتصاد داخلی با سیاست خارجی است تا به این طریق ابزاری مناسب و برگ برندهای قابل اعتنا را برای اعمال فشار به طرف ایرانی در دست داشته باشد

بر اساس چشم انداز موجود نیز احتمال افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی پیش از احتمال کاهش فشارهاست. تصویب طرح تشدید تحریم‌ها علیه ایران از سوی کنگره آمریکا و تفسیر این اقدام از سوی نمایندگان کنگره به این معنا که "روحانی باید با تصویب این طرح متوجه شود که تنها در صورت کنار گذاشتن برنامه هسته ای شرایط تغییر می کند" نیز موید همین تحلیل است.

بنا بر اصل "رفتارسنجی با اهرم فشار"  وقتی طرف غربی به این جمع بندی برسد که ایران علاج دردهای اقتصادی خود را کاهش تحریم ها میداند، برای گرفتن امتیازهای بیشتر به تحریمها خواهد افزود. تجربه عملی بیش از 10 سال پرونده هستهای این موضوع را ثابت کرده است که اگر دشمن حس کند رفتار ما تابعی از شدت فشارهاست، تنها کاری که می کند این است که به فشارهای خود اضافه کند.

این در حالی است که رهبر معظم انقلاب، بهترین ابزار برای مقابله با این فشار را انسجام بخشی درونی و تکیه بر اقتصاد ملی برای مقابله با تحریم ها و فشارها می دانند.

موضوعی که تاکنون تیم اقتصادی دولت و آقای روحانی توجه ویژه‌ای به آن نشان نداده است و این بیم وجود دارد زمانی این تکیه بر اقتصاد ملی و استجکام مبانی آن زمانی مورد توجه مسئولان قرار گیرد که خسارتهایی به کشور وارد آمده باشد.

رهبر انقلاب در همین زمینه در دیدار با کارگزاران نظام فرمودند: « برای استمرار پیشرفت و ادامه‌ی حركت به سمت اهداف آرمانی، باید با تكیه بر صبر و توكل و ایستادگی در مقابل جبهه‌ی دشمنان، ساخت قدرت ملی و درونی را استحكام ببخشیم.  مسئولان نباید به هیچ وجه در مقابل اخم و ترشرویی دشمن در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و تبلیغاتی دچار تزلزل شوند.مسئولان كلان، و سیاست‌گذاران و همه‌ی مسئولان كشور باید در شرایط فعلی تمركز و توجه خود را بر دو اولویت اصلی، یعنی مسأله‌ی اقتصاد و پیشرفت‌های علمی قرار دهند

 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
0
0
بابا بذارید کار رو شروع کنند بعد ایراد بگیرید
پوریا افشانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
0
1
شما که اشتباه نمیکند اقتصادو درست کنید.
هنوز نیومده اشتباه کرده؟جالبه.اشتباه رو اونی کرد که قیمتها رو به چندین برابر رسوند
کاظم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
1
0
امام(ره)فرمودامریکا مانند سگ است اگردرمقابلش فرارکردی بدنبالت میایدوگازت میگیرداگرسنگ بسویش پرتاب کردی وحمله نمودی فرارمیکند(قریب بمضمون)جناب روحانی که این مسایل راامتحان کرده اند درمساله تعلیق وبان اذعان دارند.آزموده راآزمودن خطاست.
تماشاچی روزگار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
0
0
صرفنظر از اینکه چه کسی این وضعیت را برای مملکت پیش آورده و بدون توجه به نیت واقعی رجانیوز ،در این خصوص باید گفت حرف حساب جواب ندارد زیرا سخنی بسیار منطقی و واقعیتی است غیر قابل انکار. ولی ای کاش رجا نیوز نیم نگاهی هم به گذشته میکرد و اعتراف می کرد که قعطنامه ها کاغذپاره نبوده و نخواهند بود.
پاسخ ها
کاظم
| Iran (Islamic Republic of)
تماشاچی عزیز توجه داشته باشیم که اکثرتحریمهای فعلی هیچ ربطی به قطعنامه های شورای امنیت ندارد.امریکا وقتی وارد وادی زورمیشوداگرشورای امنیت بااوهمکاری کردکه هیچ وگرنه دست باقدامات یکجانبه میزندمثل تحریمهای تحمیلی به کشورمایااقداماتش درسوریه و...مطلب اصلی همانستکه درنظرقبلی عرض شد.ضمناانصافتان درنظریکه داده ایدقابل تمجیداست.حق یارتان
نظر شما: