آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
سه‌شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 04
کد خبر: ۲۳۹۳۶
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۱

تبدیل ادرار فضانوردان به سوخت

محققان ناسا قصد دارند با استفاده از یک رآکتور زیستی، ادرار فضانوردان را به یک منبع انرژی جدید تبدیل کنند.
تدبیر24:  با کاهش ذخیره آب در مأموریت‌های فضایی، امکان استفاده از ادرار فضانوردان و پردازش آن برای تولید آب آشامیدنی وجود دارد.

محققان دانشگاه پورتوریکو در همکاری مشترک با محققان مرکز تحقیقات فضایی ایمز (Ames) ناسا، رویکرد جدیدی را برای استفاده از ادرار فضانوردان ابداع کرده‌اند.

در این روش از فرآیندی موسوم به اسمز پیش‌رونده (forward osmosis) برای هیدرولیز اوره از ادرار استفاده شده و اوره با استفاده از یک رآکتور آنزیمی به آمونیاک تبدیل می‌شود.

سپس آمونیک به صورت الکتروشیمیایی اکسید شده و برای تولیدالکترون‌ها و نیتروژن‌های مولکولی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این سیستم قادر به حذف 80 درصد از کربن‌های آلی از ادرار و تبدیل 86 درصد اوره به آمونیاک است.

سیستم الکتروشیمیایی رآکتور زیستی جدید اوره می‌تواند بر روی زمین در تصفیه‌خانه‌های فاضلاب با مقادیر بالای اوره یا آمونیک نیز مورد استفاده قرار گیرد.

نتایج این مطالعه در مجله ACS Sustainable Chemistry & Engineering منتشر شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: