ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۳۹۷۴
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۸

ارزیابی مایکل مان از مذاکرات وین

سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مذاکرات هفته گذشته را «دشوار» ارزیابی کرد و گفت طرفین تلاش می‌کنند تا متن توافقنامه را تنظیم کنند.
تدبیر24: «مایکل مان» سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بامداد شنبه و بعد از پایان سه روز مذاکره با ایران، گفت‌وگوها را «دقیق و پیچیده» ارزیابی کرد و گفت طرفین برای تنظیم توافق نهایی در تلاشند.

سخنگوی «کاترین اشتون» که با خبرگزاری فارس گفت‌وگو می‌کرد، در مورد روند مذاکراتی که از روز چهارشنبه در شهر وین آغاز شد، گفت: «سه روز کار دشوار داشتیم. همانطور که پیشتر هم گفته‌ایم، مذاکرات پیچیده و دقیق است. داریم تلاش می‌کنیم تا توافقنامه‌ای را تنظیم کنیم.»

نمایندگان ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان، هفته گذشته دور تازه‌ای از مذاکرات هسته‌ای را با هدف دستیابی به توافقی جامع آغاز کردند. هرچند که پیشتر اعلام شده بود طرفین تلاش می‌کنند در این دور بر سر مفاد پیش‌نویس به تفاهم برسند، اما بعد از پایان گفت‌وگوها هر دو طرف از روند کند پیشرفت مذاکرات خبر دادند.

جمعه شب مذاکرات در حالی به پایان رسید که «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران و «کاترین اشتون» برای اولین بار نشست خبری مشترک برگزار نکردند.

آقای مان در مورد چرایی عدم برگزاری نشست خبری، گفت: «قطعا هیچ چیز مورد توافق نیست، تا زمانی که همه چیز مورد توافق قرار گیرد. به همین دلیل هم هست که نمی‌خواهیم موارد را خرد کنیم و بعد از هر جلسه اعلام کنیم که در کجا قرار داریم.»

بر اساس توافق موقتی که سوم آذر سال گذشته بین ایران و 1+5 به دست آمد، طرفین تا 29 تیر ماه فرصت یافتند تا با  حل اختلافات، به توافقی جامع و بلندمدت دست یابند.

نمایندگان ایران بعد از پایان مذاکرات هفته گذشته، زیاده‌خواهی‌های طرف غربی را عامل عدم پیشرفت گفت‌وگوها دانسته و به آن‌ها توصیه کردند که با واقعیات روبرو شوند. در مقابل یک مقام غربی تهران را مقصر جلوه داده و می‌گوید 1+5 انتظار انعطاف بیشتری از تهران داشت.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: