ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۴۰۲۳
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۷

دریاچه ارومیه خشک‌تر می‌شود

رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه : متاسفانه 2 هزار و 200 کیلومتر مربع سطح مرطوب دریاچه ارومیه را تشکیل داده است. احیای دریاچه ارومیه یک روند زمان بر است و نیاز به 15 سال زمان دارد، ولی نباید از راهکارهای اضطراری غافل شد.
تدبیر24: رییس مرکز مطالعات دریاچه ارومیه گفت: کشاورزی کشور ما 6 برابر میانگین مصرف آب در بخش کشاورزی جهان را مصرف می کند.
 
"کامران زینال زاده" گفت : در حال حاضر سطح مرطوب دریاچه ارومیه به یک سوم وضعیت عادی کاهش یافته و تراز دریاچه به کمترین عدد ثبت شده طی چند سال اخیر رسیده است که مهم ترین عامل این بحران، افزایش چاه‌های غیرمجاز و سطح زیرکشت کشاورزی به همراه تغییر الگوی کشت است.
 
رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه افزود: متاسفانه 2 هزار و 200 کیلومتر مربع سطح مرطوب دریاچه ارومیه را تشکیل داده است.
 
وی تشریح کرد: در روزهای آتی ابعاد خشکی دریاچه ارومیه فراگیر‌تر شده و می‌تواند در زندگی 5 میلیون نفر که در حوضه آبریز این دریاچه هستند، تاثیر مستقیم داشته باشد.
 
زینال زاده با بیان اینکه عوامل متعددی در بروز چنین پدیده‌ای دخیل هستند، تصریح کرد: هرچند که عوامل محیطی نیز در وضعیت دریاچه ارومیه بی تاثیر نیستند، ولی تاثیر عوامل انسانی غالب تر و مهم تر است.
 
رییس پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه گفت: احیای دریاچه ارومیه یک روند زمان بر است و نیاز به 15 سال زمان دارد، ولی نباید از راهکارهای اضطراری غافل شد.
 
وی خاطرنشان کرد: انتقال آب بین حوزه، بارورسازی ابرها، کاهش سدسازی و دیگر عوامل گزینه‌های موجود برای احیای دریاچه ارومیه است، ولی هیچ یک از این گزینه‌های مورد تایید صددرصدی نیستند و افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی مورد تایید همه کارشناسان و مسولان قرار دارد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: