ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۴۰۵
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۶

تحریم برنجکاران هندی را ثروتمند کرد

برنجکاران هندی از رونق فروش محصولاتشان به ایران سطح زیر کشت برنج باسماتی را افزایش داده اند.

به گزارش عصر ایران به نقل از بلومبرگ " آر . اس. سشادری" رییس اتحادیه صادر کنندگان برنج هند با اشاره به این موضوع می گوید پیش بینی می شود در سال میلادی جاری صادرات برنج باسماتی هند با افزایش 10 درصدی به بیش از 3 میلیون و هشتصد هزار تن برسد.

این مقام هندی با اشاره به اینکه صادرات برنج باسماتی هند به ایران در چهار ماه منتهی با ماه جولای(تیر ماه 1392) بیش از 25 درصد افزایش یافته است افزود که تنها در این 4 ماه رقم واردات برنج باسماتی از سوی ایران بیش از 1 و نیم میلیون تن بوده است.

سشادری افزود پیش بینی می شود با روند رو به افزایش صادرات برنج هند به ایران، در سال 2013 ایران بیش از 3 میلیون و 800 هزار تن از این نوع برنج وارد کند.

ایران در ازای صادرات نفت خود به هند و در اثر تحریم های مالی و بانکی بیش از نیمی از پول نفت صادراتی خود به هند را از طریق واحد پولی روپیه می گیرد و به دلیل اینکه روپیه ارز معتبری برای مبادلات بین المللی نیست ، ایران ترجیح می دهد برخی نیازهای وارداتی خود از جمله دارو و غلات و برنج را به جای پول نفت با هندی ها معاوضه کند.

سال گذشته قیمت برنج باسماتی هند در اثر تقاضای رو به رشد ایران افزایش قابل ملاحظه ای یافت و بیش از 44 درصد رشد داشت.

هم اکنون قیمت هر تن برنج صادراتی باسماتی به ایران در ماه جولای سال جاری میلادی(تیر ماه) به بیش از 1659 دلار رسیده است. این  در حالی که قیمت هر تن برنج باسماتی در سال گذشته میلادی 1300  و در سال 2011 ، 900 دلار بود .

 65درصد بازار جهانی محصول برنج باسماتی در اختیار هند است و دو  خریدار عمده این محصول ایران و عربستان هستند.
 
بلومبرگ به نقل از رییس اتحادیه صادر کنندگان برنج هند می نویسد صادر کنندگان هندی با توجه به موانع پرداخت ایران ناشی از تحریم ها ، با مشکلاتی در زمینه صادرات برنج به ایران مواجه هستند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: