ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 25
کد خبر: ۲۴۱۹۶
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۷

روحانی به چین رفت

صراط: رئیس‌جمهور صبح امروز (سه‌شنبه) برای شرکت در چهارمین نشست سران کنفرانس تعامل و اقدامات جهت اعتمادسازی در آسیا (سیکا) تهران را به مقصد شانگهای چین ترک کرد.
تدبیر24: انجام ملاقات‌های دوجانبه با مقامات عالیرتبه چین و نیز دیدار با سران برخی کشورهای حاضر در کنفرانس، از جمله برنامه‌هایی است که در این سفر دو روزه مورد توجه حسن روحانی قرار خواهد گرفت.

بدرقه رسمی رئیس‌جمهور توسط اسحاق جهانگیری انجام شد. حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت و شهیندخت مولاوردی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده نیز در این مراسم حضور داشتند.

ظریف وزیر امور خارجه، زنگنه وزیر نفت، آخوندی وزیر راه و شهرسازی، ترکان مشاور رئیس‌جمهور و رئیس شورای هماهنگی مناطق آزاد، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس‌جمهور و حسین فریدون دستیار ویژه رئیس‌جمهور نیز در این سفر همراه روحانی خواهند بود.

ایده تشکیل سازمان سیکا یا کنفرانس تعامل و اقدامات، تدابیر و راه‌های دستیابی به اعتمادسازی در آسیا در سال 92 و به ابتکار سلطان نظربایف، رییس‌جمهور قزاقستان مطرح و در سال 1996 رسما تشکیل شد.

اولین و دومین اجلاس سران سیکا در سال 2002 و 2006 در شهر آلماتی پایتخت قزاقستان برگزار شد و اجلاس سوم هم در استانبول ترکیه در سال 2002 برگزار شد.

نشست سران سیکا هر چهار سال یک بار و اجلاس وزرای خارجه هر دو سال یک بار برگزار می‌شود.

در حال حاضر این اجلاس 22 عضو دارد و در برگیرنده دوازده عضو ناظر مشتمل بر سازمان‌های بین‌المللی و تعدادی از کشورها از جمله سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و کشورهایی چون مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین، آمریکا و ... است.

از جمله کشورهایی که عضو این سازمان هستند می‌توان به ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، آذربایجان، تایلند، ترکیه و ... اشاره کرد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: