تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۲۴۲۱۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۴
حسین رویوران کارشناس مسائل خاورمیانه

کویت میانجی ایران و عربستان

دولت کویت می‌تواند در جهت تنش‌زدایی در منطقه و در راستای حل اختلافات موجود حتی میان ایران و عربستان‌نقش ایفا کند اما تصور بر این است که . . .
تدبیر24: از زمانی که گفت‌وگوی ایران و غرب آغاز شده و قرارداد اولیه امضا شد، عربستان‌سعودی واکنش منفی به توافق ایران و غرب داشته و درنهایت کشورهای حوزه خلیج‌فارس و شیخ‌نشین‌ها باید تصمیم خود را بگیرند که آیا از منطق عربستان و موضع‌گیری آن تبعیت می‌کنند یا یک موضع‌گیری مستقل خواهند داشت. بعد از توافقنامه، امارات فورا وزیر خارجه‌اش را به ایران اعزام کرد و در اینجا نشان داد که تابع از عربستان نیست و بدین ترتیب نه‌تنها موضع منفی عربستان را ندارد بلکه از حل‌وفصل بحران میان ایران و غرب حمایت می‌کند و بعد از آن نیز قطر، ظریف را به کشورش دعوت کرد که وزیر امورخارجه کشورمان نیز این دعوت را پذیرفت و به آن کشور سفر کرد.

این‌گونه رفتارها نشان از این دارد که برخی کشورهای منطقه حاضر نیستند موضع‌گیری‌های سیاسی عربستان را بپذیرند و دنبال این هستند که سیاست مستقلی را داشته باشند که کویت نیز یکی از این کشورهاست. دیدار امیر کویت از ایران اولا نشان‌دهنده استقلال سیاسی کویت است؛ ثانیا این تصور وجود دارد که کویت به‌دنبال ایفای نقش میان ایران و عربستان باشد اما این اعتقاد غالب‌تر است که اصل دیدار آل‌صباح از تهران نشان‌دهنده اراده سیاسی کویت برای بهبود رابطه با ایران است و همچنین نشان‌دهنده اراده سیاسی این کشور در اتخاذ موضعی مستقل از دیگر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس است.

کویت در تلاش است نقش سازنده‌ای در منطقه ایفا کند؛ برای مثال در مساله عراق به‌رغم آنکه متاسفانه کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس نقش منفی ایفا کردند، این کشور به هیچ عنوان ایفاگر نقشی منفی نبود و در مساله سوریه نیز در سطوح رسمی، برخلاف دیگر کشورهای حوزه خلیج‌فارس بازیگر منفی این صحنه نبود و به نظر می‌رسد این مساله بسیار مهم است که دولت کویت یک نقش ایجابی مثبت در منطقه داشته باشد و درجهت حل بسیاری از بحران‌های موجود یک نقش مثبت و میانجی ایفا کند. به هرحال 8 سال به‌دلیل اتخاذ سیاست‌های دولت گذشته این دیداربا وقفه مواجه شد که اکنون می‌تواند سرآغازی دوباره باشد.

آنچه مسلم است اینکه ایران یک قدرت منطقه‌ای است و نیاز به کسی ندارد که این قدرت را از طریق آن اثبات کند بنابراین بحث این است که کویت از آنجا که نقش سازنده‌ای در سطح منطقه‌ای ایفا می‌کند آیا می‌تواند در چارچوب موضع‌گیری‌های ایران جایگاهی پیدا کند؟ باید پاسخ داد بله، چنین چیزی امکان‌پذیر است و دولت کویت می‌تواند در جهت تنش‌زدایی در منطقه و در راستای حل اختلافات موجود حتی میان ایران و عربستان‌نقش ایفا کند اما تصور بر این است که موضوع فی‌مابین یعنی روابط دوجانبه و روابط در سطح خلیج‌فارس از اهمیت بسیار بالایی می‌تواند در این دیدار برخوردار باشد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
تدبیر1404
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۳۰
0
0
با توجه به پیچیدگی سیاست کشورهای حوزه غربی و بهتر بگوییم ی بام و چند هوا ، باید این نکته رو مورد توجه قرار دهیم که بازی چند کشور حاشیه خیلج فارس را نخوریم. چرا که تجربه نشان داده است همه این کشورها در زمان نیاز یا لزوم در هیچ کجای معادلاتشان نیستیم و انقدر که بسمت غرب گرایش دارند بسمت ما ندارند. نمونه بارز آن راحت سوریه را بایکوت کردند ما ک جای خود داریم..
نظر شما: