ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۲۴۳۴۶
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۰

عدم توافق گازی چین و روسیه

مذاکرات چین و روسیه برای فروش ۴۰۰ میلیارد دلاری گاز روسیه به چین، به دلیل اختلافات فیمابین بر سر قیمت، به نتیجه نرسید.
تدبیر24: به رغم پیش بینی های اقتصاددانان، چین و روسیه نتوانستند قرارداد گازی ۴۰۰ میلیارد دلاری فروش گاز را به امضای طرفین برسانند. به گفته سخنگوی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه که در شانگ های چین به سر می برد، هنوز شانس توافق بین هیئت های سیاسی اقتصادی طرفین وجود دارد.

البته مقامات روسی ابراز امیدواری کردند که حتی در صورت عدم امضای قرارداد در طول سفر پوتین، نمایندگان طرفین اوایل هفته آینده در حاشیه اجلاس اقتصادی، بار دیگر بر روی قیمت و دیگر بندهای پیش نویس قرارداد گازی مذاکره کنند.

به گفته تحلیل گران سیاسی، تمایل روسیه برای انعقاد قرارداد عظیم گازی با چین، به دلیل رویارویی روسیه و اروپا در بحران اوکراین و عزم سیاستمداران روس برای یافتن گزینه جدید به جای مشتری های اروپایی گاز این کشور و داشتن دست بالا در تحولات اوکراین است.

شرکت دولتی گازپروم روسیه قصد دارد در صورت امضای این قرارداد، ظرف مدت ۳۰ سال، ۳۸ میلیارد متر مکعب گاز به اقتصاد در حال رشد چین تزریق کند.

گازپروم قصد دارد گاز را به قیمت ۱۰ تا ۱۱ دلار در هر بی تی یو (واحد اندازه گیری حجم گاز) به چین بفروشد و این در حالی است که چین خواهان قیمتی پایین تر از ۹ بی تی یو، یعنی قیمت فعلی گاز صادراتی ترکمنستان به چین می باشد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: