ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۴۳۵۸
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۰

همبرگر خطرناک تر است یا سیگار؟

اولیوییر دی شاتر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به حقوق تغذیه، نیز وضعیت کنونی تغذیه در جهان را هشداردهنده خواند و اعلام کرد که خطر تغذیه نامناسب در حال حاضر بیش از سیگار کشیدن است.
تدبیر24: در حالی‌که هنوز شمار زیادی از مردم جهان به دلیل نبود یا کمبود غذا جان خود را از دست می‌دهند، گروهی دیگر به دلیل پرخوری یا تغذیه نامناسب می‌میرند. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید تغذیه بد خطری بیش از مصرف نیکوتین دارد.

کارشناسان سازمان ملل متحد می‌گویند تغذیه نامناسب در حال تبدیل شدن به یکی از عمده‌ترین خطرات تهدیدکننده سلامتی انسان‌هاست. مارگارت چان، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، هشدار داده است که "بخشی از جهان به معنای واقعی کلمه در حال بلعیدن مرگ هستند."

دویچه وله می نویسد، او در جریان افتتاحیه شصت و هفتمین مجمع بهداشت جهانی در ژنو گفت، در حالی که در بسیاری از کشورهای جهان گرسنگی و سوءتغذیه جان انسان‌ها را تهدید می‌کند، در شماری از کشورهای دیگر بیماری‌های ناشی از مصرف زیاد مواد غذایی ناسالم موجب بروز مشکلات جدی و خطرناک شده است؛ مشکلاتی که به گفته خانم چان هزینه‌های سرسام‌آور درمانی را به دنبال دارند.

مدیرکل سازمان بهداشت جهانی به شدت از این امر انتقاد کرد که غذاهای آماده و نوشیدنی‌های حاوی شکر همه‌جا به راحتی و با قیمت ارزان در دسترس مصرف‌کنندگان است. وی همچنین افزایش چاقی میان کودکان را نگرا‌ن‌کننده دانسته و از تشکیل کمیته‌ای ویژه برای مبارزه با این معضل خبر داد.

کارشناسان این کمیته قرار است تا اوایل سال ۲۰۱۵ میلادی توصیه‌های خود را تدوین کرده و در اختیار مسئولان سازمان بهداشت جهانی قرار دهند.

خطر تغذیه غلط بیش از خطر مصرف نیکوتین

اولیوییر دی شاتر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به حقوق تغذیه، نیز وضعیت کنونی تغذیه در جهان را هشداردهنده خواند و اعلام کرد که خطر تغذیه نامناسب در حال حاضر بیش از سیگار کشیدن است.

او خواستار ایجاد توافقی بین‌المللی در جهت مبارزه با مواد و عادات غذایی شد که ظرفیت ایجاد بیماری در انسان‌ها را دارند. به گفته آقای دی شاتر وجود یک "کنوانسیون جهانی در جهت حمایت و ترویج تغذیه سالم" ضروری است.

شصت و هفتمین مجمع سازمان بهداشت جهانی که تا روز ۲۴ ماه مه ادامه دارد، به بررسی راهکارهایی برای حل معضلاتی نظیر بیماری‌های غیرواگیردار همانند دیابت، سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی و چاقی می‌پردازد.

تحقیقات نشان داده‌اند که بسیاری از این بیماری‌ها ناشی از تغذیه ناسالم هستند. اولیوییر دی شاتر تأکید کرد که با عادات نادرست غذایی نیز بایستی به همان شدت و جدیتی برخورد شود که با مصرف نیکوتین مبارزه می‌شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: