ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۲۴۴۰
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۵

تغییر روسای دانشگاه از زبان سرپرست

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد علت انتخاب روحانی به عنوان رییس‌جمهور گفت: مردم از وضع پیش آمده خسته شدند و خودشان تصمیم گرفتند که وضعیت را تغییر داده و مساله را حل کنند.

 دکتر جعفر توفيقي در گفت‌وگو با ايسنا افزود: دانشگاه‌ها جايگاه بسيار رفيعي در جامعه و ميان مردم پيدا کرده‌اند و تاکيدات مقام معظم رهبري بر پيشرفت‌هاي علمي کشور و نقش دانشجويان در توسعه علمي همگي و همگي باعث عزت و افتخار است. برنامه‌ريزي براي بازگشايي دانشگاه‌ها و استقبال از دانشجويان يکي از برنامه‌هاي اصلي وزارت علوم در اين روزها خواهد بود. بنابراين از روساي دانشگاه‌ها مي‌خواهم در نهايت دقت به نحوي برنامه‌ريزي کنند که سال تحصيلي جديد را به خوبي آغاز و استقبال خوبي از دانشجويان به ويژه دانشجويان جديد به عمل آيد.

توفيقي موفقيت‌هاي علمي کنوني را دستاورد تلاش صادقانه جامعه علمي دانشگاهي خواند و با تشکر از تلاش‌هاي مجدانه آنها و زحمات روساي دانشگاه‌ها، اظهار کرد: به همت و تلاش تمامي دانشگاهيان کشور است که پرچم پرافتخار علمي کشور علي‌رغم برخي مشکلات و کمبودها با افتخار به اهتزار درآمده است. وي با تاکيد بر لزوم پويايي و پرنشاط‌ بودن فضاي دانشگاه‌ها در سال تحصيلي جديد در عين حال تاکيد کرد: نبايد تصور کنيم آنجا که صحبت از نشاط دانشجويي مي‌شود،‌ منظور هرج و مرج و بي‌انضباطي است. قوانين و مقررات موجود در حوزه تشکل‌هاي دانشجويي به اندازه کافي قدرت نظر دارد که اجازه دهد دانشجويان در اين چارچوب فعاليت کنند.

توفيقي تصريح کرد: بين نشاط و پويايي در دانشگاه‌ها با آرامش و انضباط، منافات و تضادي وجود ندارد و مطمئنا دانشجويان و دانشگاهيان مي‌توانند در کنار اين نشاط و پويايي، فضاي آرامي را در دانشگاه‌ها ايجاد کنند. توفيقي با اشاره به برخي چالش‌هاي آموزش عالي و همچنين انتقادات نسبت به برخي مصوبات و سياست‌هاي وزارت علوم در دولت گذشته، ضمن تاکيد بر جو و مشارکت دانشگاهيان در امور آموزش عالي در رفع و بررسي اين چالش‌ها بر همکاري و تبادل نظر با جامعه دانشگاهيان اعم از دانشجويان، اساتيد و کارکنان تاکيد کرد.سرپرست وزارت علوم گفت: تصميمات و سياست‌هاي مورد اختلاف نظر از جمله پذيرش جنسيتي، آزمون دکتري و... را بايد از طريق مشورت و تبادل نظر با دانشجويان بررسي و در صورت نياز، اصلاح و تجديدنظر کرد.

به گفته توفيقي بهترين شيوه در حل چالش‌هاي آموزش عالي، ايجاد فضاي مشورتي و بحث و تبادل نظر با جامعه دانشگاهي و علمي کشور است.وي همچنين گفت: هر دانشجو و هيات علمي اگر فکر مي‌کند در يک زمينه‌اي نسبت به وي اجحاف شده و حق وي تضييع شده است، توصيه مي‌کنم که حتما به وزارت علوم مراجعه و درخواست خود را ارائه کند و وزارت علوم نيز وظيفه دارد اين موارد را بررسي و به هر شکايت رسيدگي کند.

سرپرست وزارت علوم ادامه داد: به عنوان مثال در مورد موضوع بازنشستگي اساتيد که موکدا مورد سئوال قرار مي‌گيرد، بايد عنوان کنم اگر هر يک از اساتيد فکر مي‌کنند مورد اجحاف قرار گرفته‌اند، مي‌توانند درخواست خود را ارائه کنند تا مورد بررسي قرار گيرد. سرپرست وزارت علوم در بخش ديگري از سخنان خود با تاکيد بر لزوم فراهم آوردن امکانات و تجهيزات براي تسهيل فعاليت دانشگاه‌ها و دانشجويان، گفت: در کنار تربيت نيروي انساني متعهد و متخصص، توليد علم و فناوري، توسعه علمي و گسترش مرزهاي دانش از مهم‌ترين وظيفه دانشگاه‌هاست و در اين ميان نيز وزارت علوم وظيفه سياست‌گذاري درست و حمايت از دانشگاهيان را بر عهده دارد.

وي با رد برخي اخبار مبني بر برکناري برخي معاونان وزارتخانه در اين باره گفت: تغيير مديران با هر تغيير و تحول مديريتي در سازمان‌ها امري طبيعي است و در همه سازمان‌ها صورت مي‌گيرد. ضمن آنکه اين مسووليت‌ها نيز خيلي سنگين است. اما به جرات مي‌توانم بگويم به جز اين موارد، روش من، تغيير در حد ضرورت و نياز است و جزو آن دسته از مديران نيستم که طرفدار تغييرات گسترده باشم. به عبارت ديگر هنوز هيچ تصميم ديگري درباره تغيير مديران نگرفته‌ام، ضمن آنکه در هر صورت رايزني و مشورت‌هايي در اين زمينه صورت مي‌گيرد.

 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: