ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۴۴۱۵
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰

واردات بنزین ایرانی از امارات

با وجود مطرح بودن ادعای سرطان‌زا بودن ریفرمیت تولید داخل، قبل از تحریم بنزین، شرکت‌های "اینوک" و "ترافیک اورال" در امارات متحده عربی خریدار ریفورمیت پتروشیمی و نفتای پالایشگاه‌های ایران بودند که با ترکیب این مواد و تولید بنزین دوباره آن را به ایران صادر می کردند.
تدبیر24: در یک ماه اخیر شاهد اظهارنظرهایی از سوی برخی مسئولان محیط‌‌ زیست و صنعت نفت در زمینه آلوده بودن ریفورمیت تولیدی پتروشیمی‌ها هستیم.

این مسئولان مدعی هستند که ریفورمیت تولیدی پتروشیمی ها که با بنزین پالایشگاه ترکیب می شود موجبات ایجاد سرطان را در کشور فراهم کرده است اما پس از آنکه تولید ریفورمیت در واحدهای پتروشیمی کاهش یافت شاهد بهبود کیفیت هوا به خصوص در کلانشهری مانند تهران هستیم.

این در حالی است که همین محصول در سال‌های گذشته مشتریانی از سایر نقاط دنیا داشته و به خارج از کشور صادر می‌شده است. در همین ارتباط، مسعود میرکاظمی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی می گوید: "ریفورمیت" یک محصول میانی در برخی از واحدهای پتروشیمی با خوراک مایع است به طوری که قبل از آنکه این محصول به دلایل مختلف از جمله تحریم در داخل کشور مورد استفاده قرار گیرد به کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات صادر می شد.

این گزارش اضافه می کند بارها مسئولان سابق شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص صادرات ریفورمیت تولیدی پتروشیمی ها صحبت کرده بودند اما پس از آنکه صادرات بنزین به ایران تحریم شد و به دلیل وجود حجم زیادی از نفتا در داخل کشور، صادرات ریفورمیت متوقف و با نفتا و رافینیت تولیدی در پالایشگاه های داخلی ترکیب و مورد استفاده قرار گرفت.

در همین رابطه یک منبع اگاه در گفت‌وگو با فارس می گوید: شرکت های پالایشی مانند "اینوک" و "ترافیک اورال" خریدار ریفورمیت و نفتای تولیدی ایران قبل از تحریم بنزین بودند که با ترکیب این مواد و تولید بنزین، درواقع بنزینی را وارد کشور می کردیم که مواد اولیه آن را خودمان تامین و صادر کرده بودیم.

بنابراین به نظر می رسد مسئولانی که این محصول را سرطان‌زا می‌دانند باید به این سوال پاسخ دهند که چطور در حالی که این محصول سرطانزا بوده کشورهای حاشیه خلیج فارس - که با مشکلاتی از جمله تحریم دست و پنجه نرم نمی‌کردند - حاضر به خرید انبوه آن از ایران بوده‌اند؟
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: