ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۲۴۵۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۸
محمد علی مشفق:

وقتی تجربه نداشته باشید طبیعیست که راننده را فرماندار کنید!

در حقیقت وقتی که شما قوائدی نداشته باشید و در وزارت کشور سابقه فعالیت نداشته باشید و اهمیت فرماندار و بخشدار و... را به دلیل فقدان تجربه درک نکنید، طبیعیست ...
تدبیر24:  از همان زمان شروع به کار رحمانی فضلی در وزارت کشور، انتصابات جنجالی و همچنین برخی رفتارهای حاشیه‌ساز در زیرمجموعه این وزارتخانه حاشیه‌هایی را پدید آورده است. یک روز خبر از تصمیم رحمانی فضلی برای فرمانداری شخصی می‌رسد که پیش از این راننده اتبوس بوده و روز دیگر خبر از سیلی نا‌حق فرماندار شهری دیگر به صورت افسر راهنمایی و رانندگی می‌رسد. در همین رابطه سلام نو گفت‌و‌گویی با محمد علی مشفق، مدیرکل اسبق وزارت کشور انجام داده که در ادامه می‌خوانید:  
 
وی در این رابطه گفت: حتی در زمان پهلوی هم یک دست شاخص‌ها و ملاک‌هایی وجود داشتند که بر اساس آن‌ها، فرمانداران مناطق مختلف انتخاب می‌شدند. البته در اینکه افراد تعیین شده مطابق سیاست‌های رژیم پهلوی بودند شکی نیست، اما افرادی که برای تصدی این پست‌ها انتخاب می‌شدند دوره‌های متعددی برای فرمانداری و بخشداری و معاونت‌های متعدد استانداری و علی‌الخصوص معاونت سیاسی می‌گذراندند. حتی آن موقع هم به هیچ عنوان امکان نداشت که کسی معاون سیاسی و امنیتی استاندار شود که پیش از آن دوره‌های قبلی بخشداری و فرمانداری و دوره‌های پایین‌تر را طی نکرده باشد.  
 
اما پس از سقوط رژیم طاغوت چهره‌های جوان و کم‌تجربه مدیریت در حوزه‌های مختلف اجرایی و سیاسی وارد عرصه مدیریت شدند و در راس مدیریت کشور قرار گرفتند که البته این طبیعت هر انقلابی است.  
 
مشفق افزود: متاسفانه امروز هم این روند صورت می‌گیرد و به صورت یک رفتار در وزارت کشور درآمده است و این احساس پدید آمده که برای انتخاب افراد در پست‌های کلیدی نیاز به تجربه آنچنانی نیست و تنها رابطه‌ها هستند که اهمیت دارند.  
 
وی افزود: متاسفانه اکنون شاخص‌های مدونی برای انتخاب استاندار و فرماندار وجود ندارد تا برای انتخاب مقامات وزارت کشور به عنوان ملاک قرار گیرد.
 
مشفق گفت: در کشور هند فرمانداران بین شش ماه تا یک سال تحت آموزش قرار می‌گیرند و دوره‌هایی مختلفی را طی می‌کنند تا بتوانند مسائل مختلف را در منطقه خود حل و فصل کنند و پس از آنکه این دوره‌ها را به اتمام رساندند، فرماندار منطقه می‌شوند. به این ترتیب فرماندار انتخاب شده به تمام مسائل کاری حوزه خود آشنا است و به خوبی از پس وظیفه خود بر می‌آید.  
 
مدیرکل اجتماعی وزیر کشور در دوران اصلاحات ادامه داد: متاسفانه این روند در ایران برقرار نیست و سبب شده تا تجارب بعضا ناخوشایندی در کشور ما بر سر این قضایا پدید آید. به عنوان نمونه چند سال پیش در استان خوزستان یک نفر با مدرک لیسانس معارف اسلامی شهردار شد و یا شخصی در مجلس شورای اسلامی وجود داشت که چندین دوره نماینده شد و پیش از نمایندگی، راننده آمبولانس بهداری بود. در حقیقت این نوع اتفاقات در مملکت ما چیز جدیدی نیست و نشان از فقدان یک مدیریت بر اساس قوائد و علم دارد.  
 
مشفق افزود: ریشه این اتفاقات در فقدان ضوابط و معیار‌های مدون و شاخص‌هایی است که برای کشور لازم است. در حقیقت به این علت که شاخص‌هایی برای انتخاب نداریم تا وزیر کشور را در انتخاب همکارانش ملزم به رعایت آن‌ها کنیم، وزیر نیز طبیعتا بر اساس تشخیص و سلیقه خود عمل می‌کند و یاران خود را بر اساس تشخیصاتش انتخاب می‌کند.
 
وی در خصوص برخی از انتصابات اخیر در وزارت کشور گفت: هم اکنون در وزارت کشور دو اداره کل حقوقی و اداره کل بازرسی با هم ادغام شده و ریاست آن نیز به یک دکتر دندان پزشک سپرده شده است که اتفاقا از بستگان آقای وزیر است. حال در این بین سوالی که پدید می‌آید آن است که تجربه یک دندان پزشک چه ارتباطی با این شغل دارد؟
 
مشفق در پایان افزود: اگر قواعدی وجود داشته باشد و این قوائد تعیین کننده باشند و همچنین مرجعی وجود داشته باشد که در صورت تخلف مقامات از این قوائد با آن‌ها برخورد کند، از بسیاری از مشکلات در وزارت کشور جلوگیری خواهد شد. اما چون این قوائد وجود ندارد، وزیر کشور نیز بر اساس تشخیص خود عمل می‌کند و تشخیص می‌دهد که یک راننده اتوبوس بهتر می‌تواند شهرستان شاهرود را اداره کند. در حقیقت وقتی که شما قوائدی نداشته باشید و در وزارت کشور سابقه فعالیت نداشته باشید و اهمیت فرماندار و بخشدار و... را به دلیل فقدان تجربه درک نکنید، طبیعیست که راننده را فرماندار کرده و دندان پزشک را هم معاون حقوقی می‌کنید.
برچسب ها: تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
فعال ستاددکترروحانی درطبس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
2
0
بادروددرطبس هم بعدازحدود346روزکه مردم درحماسه 24خردادخلق کردندهنوزرئیس ستاداحمدی نزادی بخشدارمرکزی وباوجودفرماندارتدبیروامیدایشان (نصیری)بخشدارمرکزی به سمت سرپرست فرمانداری هم ارتقایافته ایامردم این رامیخواستندلطفابه گوش مسئولان برسانیدمردم دارندکمکم ازدولت تدبیروامیدناامیدمیشوند
نظر شما: