تدبیر 24 : برگردان امام به زبان فارسی به معنی پیشوا و رهبر است و در میان ایرانیان علاوه بر حضرت علی و یازده فرزند بزرگوارش یکی از نوادگان آن بزرگواران نیز با این نام شهره است، این نواده رسول خدا، آیت الله سید روح الله موسوی خمینی است که از سال 56 در جریان مراسم ترحیم فرزند ارشدش در تهران به ابتکار حسن روحانی با لقب امام شناخته شد و تا امروز حتی افرادی که سنشان به دوران حیات بنیانگذار انقلاب هم قد نمی دهد نامش را با این نام بر زبان می آورند، پیرجماران اما چندان وابسته القاب نبود و 12 سال بعد در 14 خرداد سال 68 به دیدار محبوبش شتافت و از آن بعد این واژه امام بود که هویتش را از روح الله گرفت. پس از آن چشمها به سوی پسر دوم امام بود ، سید احمد خمینی یادگار امام نام گرفت و تا زمان مرگ موضع و راهش را از مردم جدا نکرد ، او گنجیه اسرار نظام در دو دهه اول انقلاب بود و در اکثر خاطرات و گفته های بزرگان نظام نامی نیز از وی آورده شد. فرشته مرگ اما بیش 49 سال مهلتش نداد و مونس امام در 25 اسفند ماه 1373 به دیدار پدر و برادر بزرگترش رفت. آن روز در دل دوستداران امام علاوه بر داغ دلهره ای نیز احساس می شد ، اینکه در بین نوادگان امام خمینی کدامیک بناست راه پدر و پدربزرگ را ادامه دهد؟ مردم حق داشتند به حضور یک خمینی که غمخوارشان باشد عادت کرده بودند .
به گزارش خبرنگار تدبیر24 این دلهره اما چندان طولانی نبود ، جوانی قد بلند با چشمانی به رنگ دریا خیلی زود خیال مردم را راحت کرد، سید حسن خمینی هفتاد سال پس از پدربزرگ متولد شد و 23 ساله بود که پدرش را از دست داد، از آن روز فرزند ارشد سید احمد آقا مونس مردم ایران شد و گرچه رابطه اش با کانون های قدرت و مقامات نظام را حفظ کرد اما هیچگاه وارد بازی سیاست نشد و از دور بر تمامی مسائل نظارت کرد، اشراف فوق العاده ای بر مسائل ورزشی داشت و به همان میزان از سیاست درک درستی داشت، هنر را می فهمید و در مقام مجتهد دینی با حوزه و مراجع ارتباط داشت ، این ویژگی ها نماد بارز سومین نسل از خمینی ها بود و همین مولفه ها فاصله بین او در جایگاه یک شخصیت برجسته نظام و مردم را کم کرده بود و این فاصله به حدی شد که عمده مردم در محاورات روزانه خود همچون عضوی از خانواده شان با نام کوچک «سید حسن» خطابش می کردند، چنین ویژگی در کمتر شخصیتی شناخته شده ای وجود داشت و این امر صمیمیت و علاقه مردم به یادگار امام را نشان می داد.
گذر دوران به ریاست محمود احمدی نژاد بردولت نهم رسید، در آن ایام به دلیل برخی سیاست های غلط دولتمردان و اصولگرایان تازه به قدرت رسیده پدیده ای به نام اتهام زنی و پرونده سازی بروز یافت. زمستان سال 86 سید حسن خمینی در گفت و گویی با هفته نامه شهروند امروز نسبت به حضور نظامیان در عرصه سیاست هشدار داده بود و همین هشدار یادگار امام که تاثیر گرفته از دیدگاه پدر بزرگش به نیروهای مسلح بود واکنش های را به دنبال داشت. سایتی به نام نوسازی در مطالب سریالی موتور تخریب یادگار امام را روشن کرد و با انتشار سه گزارش بر خروجی خود بی شرمانه ترین توهین ها را به یادگار امام نسبت داد و چند روز پس از آن آیت الله محمدرضا توسلی، رییس دفتر حضرت امام در حالی که در نطق خود در حال دفاع از سید حسن خمینی و بیت امام بود دچار عارضه قلبی شد و درگذشت.
برای ریشه یابی حملات و تخریب های صورت گرفته علیه نواده امام مشخصا باید به سراغ دو گروه رفت ، گروهی در داخل که مخالف راه و خط امامند و گروهی در خارج که پیروزی انقلاب به رهبری خمینی دستشان از تاراج بیت المال را کوتاه کرده است، اما این اولین و آخرین تخریب تندروها علیه یادگار امام نبود. با فرارسیدن ایام انتخابات سال 88 برخی اصولگرایان و گروه های تندروی حامی محمود احمدی نژاد به بهانه های مختلف به بیت امام و شخص سید حسن خمینی حمله کرده و به خبرسازی جعلی علیه او روی آورد شدند، آن هم تنها به این اتهام که سید حسن خمینی نزدیکی زیادی با سید محمد خاتمی و مجموعه اصلاح طلبان داشت و از همین رو نخست وزیر امام را گزینه مناسب تری از محمود احمدی نژاد برای ریاست دولت می دانست.
یکسالی از وقایع 88 گذشت که اینبار محمود احمدی نژاد شخصا وارد رینگ مشت زنی به یادگار امام شد ؛ او در سخنرانی رو چهاردهم خرداد سال 89 در مقام رییس جمهور پس از اتمام سخنانش در حالی که می بایست تریبون را برای سخنرانی در اختیار سیدحسن خمینی قرار می داد از همگان خواست که به استقبال سخنان مقام معظم رهبری بروند و پس از آنکه نواده امام به جایگاه آمد در اقدامی هماهنگ عده ای با طرح شعارهای افراطی و توهین آمیز مانع از اتمام سخنرانی وی شدند. این اقدام گروهک های تندرو با واکنش رهبر انقلاب روبه رو شد و ایشان هنگام حضور در جایگاه سید حسن را به آغوش کشیده و گونه اش را بوسیدند ، پس از مقام معظم رهبری ، آیت اله هاشمی نیز در مقام دلجویی از وی برآمد و هنگام حضور سید حسن در صف اول حضار از جای خود بلند شد و چند قدمی به سمتش برداشت، مهدی کروبی نیز در آن زمان نسبت به این اقدام واکنش نشان داد و بیانیه ای صادر کرد.
در طرف دیگر میدان رسانه های مدعی ارزش ، با پوشش خبری گسترده این اقدام ساختار شکنانه آن را ناشی از مواضع سید حسن در جریان وقایع 88 دانستند ، خبرگزاری فارس گزارش های متعددی در این خصوص منتشر کرد و پایگاه خبری صراط نیز یادگار امام را به پسر نوح تشبیه کرد که با بدان نشسته است! این پایگاه خبری در گزارشی که در این خصوص منتشر کرد از تصاویر همنشینی یادگار امام با سید محمد خاتمی ، آیت الله هاشمی ، میر حسین موسوی ، مهدی کروبی ، آیت الله موسوی بجنوردی، بهزاد نبوی و ... به عنوان سند گفته هایش کمک گرفت !
حملات به بیت امام و شخص سید حسن آقا تداوم داشت و گرچه رسانه های وابسته به جریان خاص از خودجوش و مردمی بودن آن خبر می دادند اما یکسان بودن اتاق فکر این حملات بر کسی پوشیده نبود، خمینی جوان اما بی تفاوت به حاشیه سازی ها و جنجال آفرینی ها به تحصیل دروس حوزوی ادامه داد و تدریس درس خارج اصول فقه را در مدرسه دارلشفای قم آغاز کرد و به واسطه همین درس است که دیگر خمینی جوان چون پدربزرگش با عنوان آیت الله خطاب می شود.
در طول چهارسال دولت دوم محمود احمدی نژاد ، آیت الله جوان بی آنکه وارد جو سازی دولتی ها شود با آنها مدارا کرد و همزمان با فرارسیدن ایام انتخابات ریاست جمهوری یازدهم پس از در درخواست های فراوان برای اعلام کاندیداتوری در انتخابات بطور غیرمستقیم از حسن روحانی حمایت کرد، چراکه روحانی تنها نامزد انتخابات بود که اجازه برگزاری میتینگی سیاسی در حسینه جماران را کسب کرد و بعدها در سخنانش به همراه محمدرضا عارف از سید حسن خمینی دفاع کرده بود.
با پیروزی روحانی در انتخابات ، لبخند رضایت را بر لبان یادگار پیر جماران می شد دید ، او بلافاصله برای تبریک به دیدار روحانی رفت و در مراسم تنفیذ و تحلیف وی حضور یافت. آیت الله خمینی از مهم تربن حامیان حسن روحانی شد و در این بین ارتباط حسنه خود با اصلاح طلبان را نیز حفظ کرد. او بارها با سید محمد خاتمی و هاشمی رفسنجانی دیدار کرد و هیچگاه روابطش با یاران امام روبه سردی نرفت . شاید به همین دلیل بود که تندروها مانع از حضور وی در دانشگاه بروجرود شده و سخنرانی اش را لغو کردند ، این بار اما دولت در دست احمدی نژاد نبود که از تخریب بیت امام از سوی بی شناسنامه ها خوشحال شود ، فرماندار متخلف بروجرد بلافاصله استعفا داد و گرچه حسن خمینی به این اتفاق اعتراض کرد اما دولت با این استعفا موافقت کرد تا در مقام عمل نشان دهد که تعرض به بیت امام برای دولت اعتدال خط قرمز محسوب می شود.
سید حسن خمینی ، این روزها بیشتر از هرفرد دیگری یاد امام را در اذهان تداعی می کند ، او هیچگاه راهش را از مردم جدا نکرد و مردم هم هیچگاه نواده بلند قامت امام را جدای از خود ندیدند در آستانه بیست و پنجمین سالگرد رحلت امام گرچه همچنان داغ نبود امام دلها را می سوزاند اما صد شکر که نواده خلفش راه این امام را ادامه می دهد.