آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۲۵۷۳
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۲

وام بانکی در ایران گران‌تر از ۱۰۱ کشور

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی بانک جهانی در مورد میزان سود بانکی در 140 کشور جهان نشان می دهد دریافت وام بانکی در 101 کشور از ایران به صرفه تر است.

بر اساس این آمار که مربوط به سال 2011 است نرخ واقعی بهره وام بانکی در ایران طی این سال 7 درصد بوده است. در 38 کشور نرخ واقعی بهره وام بانکی بیشتر از ایران و در 101 کشور کمتر از ایران بوده است.

نرخ واقعی بهره وام بانکی هر کشور بر اساس میزان نرخ بهره دریافتی از سوی بانک های آن کشور برای پرداخت وام به متقاضیان و میزان نرخ تورم در آن کشور محاسبه می شود.

بانک جهانی متوسط نرخ بهره وام بانکی در ایران طی سال 2011 را 11 درصد ئ نرخ تورم ایران در این سال را 20.6 درصد اعلام کرده است.

در میان کشورهای جهان،‌ لیبی بدترین کشور برای دریافت وام بانکی شناخته شده است. نرخ واقعی بهره وام بانکی در این کشور 57.8 درصد محاسبه شده است. پس از این کشور،‌ ماداگاسکار با 42.9 درصد در رتبه دوم و برزیل با 34.5 درصد در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته اند.

بهترین کشور برای دریافت وام بانکی نیز بلاروس شناخته شده است. نرخ واقعی بهره وام بانکی در این کشور طی سال 2011 منفی 33.7 درصد اعلام شده است. پس از این کشور، اتیوپی با منفی 17.1 درصد و کویت با منفی 16.8درصد به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.

نرخ واقعی بهره وام بانکی در برخی کشورهای دیگر به این شرح اعلام شده است: افغانستان 4 درصد، الجزایر منفی 8.1 درصد، بحرین منفی 5.6 درصد، بلژیک 8.2 درصد،‌ کانادا منفی 2.5 درصد،‌چین منفی 1.2 درصد،‌ مصر منفی 0.6 درصد، هند 1.7 درصد،‌اندونزی 4 درصد، عراق منفی 7.5 درصد، ایتالیا 3.2 درصد‌، ژاپن 3.4 درصد، اردن 2.2 درصد، لبنان 2.6 درصد، مالزی 2.5 درصد، هلند 0.7 درصد،‌نروژ 10.2 درصد، عمان منفی 9.7 درصد، قطر منفی 7.8 درصد، روسیه منفی 6.1 درصد، سوئیس 2.5 درصد، انگلیس منفی 1.8 درصد‌، و آمریکا 1.1 درصد.

بر اساس این گزارش نرخ واقعی بهره وام بانکی در کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس منفی بوده است و کشورهای صنعتی عمدتا نرخ بهره منفی یا پایین داشنه اند.

نرخ واقعی بهره وام بانکی در ایران حدودا 2 برابر ژاپن و تقریبا 6 برابر آمریکا گزارش شده است.
برچسب ها: تدبیر24 وام بانکی
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: