ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۵۷۹۳
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۳

ایران را نمی‌توان منزوی کرد

شبکه تلوزیونی سی ان ان آمریکا در گزارشی با اشاره به بی تاثیر بودن تحریم ها علیه ایران تلاش غرب برای انزوای ایران را غیرمنطقی خواند.
تدبیر24:شبکه تلویزیونی سی ان ان آمریکا با انتشار گزارشی با اشاره به روند مذاکرات هسته ای بین ایران و آمریکا و گروه 1+5  می نویسد: گفت‌وگوهای دوجانبه ایران و آمریکا در ژنو در جریان است هرچندکه بعید است گروه 1+5 تحریم‌های عمده ایران را تا قبل از ضرب الاجل ماه جولای لغو کند.

نویسنده در ادامه محتمل ترین سناریوی پیش روی مذاکرات را  تمدید توافق موقت فعلی می داند.

در ادامه این مطلب با اشاره به هجوم کشورهای مختلف جهان از جمله روسیه، چین و ترکیه برای برقراری روابط تجاری با ایران بعد از کاهش برخی تحریم های ایران آمده است: اینک رویکردی شفاف که تمایز قائل شدن بین دیپلماسی هسته‌ای و تجاری است به وجود آمده است.

در این گزارش به تمایل روسیه برای خرید روزانه 500 هزار بشکه نفت از ایران و تلاش چین به احیای جاده ابریشم و همچنین اعلام افزایش خرید گاز ایران از سوی ترکیه پرداخته شده و اعلام شده است تمامی تحرکات این کشورها این پیام را دارد که تحریم ها بی فایده بوده اند.

نویسنده در ادامه می نویسد: به نظر نمی رسد تحریم ها به برنامه هسته ای ایران آسیب رسانده باشند.

همچنین با اشاره به بی فایده بودن اقدام نظامی احتمالی علیه برنامه هسته ای ایران که تنها شاید بتواند 6 تا 12 ماه در برنامه هسته ای ایران وقفه ایجاد کند، نویسنده توصیه می کند که از تلاش برای محدود کردن تجارت با ایران پرهیز شود.

نویسنده در بخش دیگری از مطلبش با اشاره به تاریخ چند هزار ساله ایران و تلاش مجدانه ایران برای نزدیک شدن به جامعه جهانی می نویسد،  ایران، کوبا نیست که بتوان با دارا بودن چنین تمدنی آن را مهار کرد.

در پایان در این گزارش آمده است که جهان با ایران هسته ای هم تجارت خواهد کرد لذا وارد کردن ایران به بازار های جهانی فرصتی برای شرکت ها و سرمایه گذاران امریکایی خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: