ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۵۸۹
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۵

انتصاب سفیر و سخنگوی زن برای اولین بار

سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اين كه معاونان و سخنگوي جديد اين وزارتخانه در روزهاي آينده معرفي مي شوند

«سيد عباس عراقچي» روز سه شنبه در نشست خبري با خبرنگاران درباره انتخاب سخنگو و سفير زن در وزارت امور خارجه اظهارداشت: همكاران زن در اين وزارتخانه در سطوح بالاي مديريتي و كارشناسي حضور دارند كه به طور حتم حضور خانم ها در عرصه سياست خارجي مي تواند تاثير گذار و موفق آميز باشد.
وي افزود: در حال حاضر خانم ها در دو سطح مديركل دفتر حقوق بشر و ديپلماسي عمومي عهده دار مسووليت هستند؛ در سطوح كارشناسي نيز زنان در نمايندگي هاي خارج از كشور و ادارات داخلي اين وزارتخانه حضور دارند.
سخنگوي وزارت امور خارجه يادآور شد: «محمد جواد ظريف» وزير امور خارجه علاقه مند است در دو سمت سخنگويي و سفير براي اولين بار از زنان استفاده كند.
عراقچي تصريح كرد: فكر مي كنم اين انتخاب به وقوع بپيوندد و اولين سخنگو و سفير زن در وزارت امور خارجه منصوب شوند.
وي همچنين گفت: حضور زنان در مسووليت سخنگوي وزارت امور خارجه و سفير توفيقي براي سياست خارجي كشور و حركتي رو به جلو خواهد بود.

**همزماني سفر فلتمن و پادشاه عمان تصادفي بود
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ديگري، همزماني سفر «جفري فلتمن» و پادشاه عمان به ايران را تصادفي خواند و اظهار داشت: سفر فلتمن به ايران به عنوان معاون سياسي دبير كل سازمان ملل بود كه در اين سفر بيشتر به مسايل منطقه به ويژه سوريه پرداخته شد.
عراقچي افزود: فلتمن معاون سياسي دبير كل سازمان ملل است و تحت اين عنوان به ايران سفر كرد و ما هيچ ارتباطي بين ماموريتي كه فلتمن به عنوان معاون دبيركل داشت با مليت و سوابق ديپلماتيك وي قائل نيستيم.
وي تاكيد كرد: همزماني اين سفر با سفر قابوس بن سعيد پادشاه عمان كاملا تصادفي بوده و هركدام با اهداف جداگانه انجام شد.
سخنگوي وزارت امورخارجه بارديگر تاكيد كرد كه سفر فلتمن درباره مسايل منطقه به ويژه سوريه بود كه با كمي تاخير در زمان حاضر انجام شد.
عراقچي ادامه داد: ديدگاهاي مختلف هر دو طرف در اين سفر مطرح شد و درباره شرايط اخير سوريه و احتمال حملات نظامي بحث و بررسي صورت گرفت.
وي اظهارداشت: در ديدار فلتمن با مسوولان وزارت امور خارجه ديدگاهاي هر دو طرف مورد بحث قرار گرفت و با صراحت به وي اعلام شد كه هرگونه استفاده از ابزار نظامي تبعات مختلفي را نه تنها براي سوريه بلكه در منطقه خواهد داشت.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره سفر پادشاه عمان نيز گفت: قرار بود سفر پادشاه عمان در مراسم تحليف رييس جمهوري انجام شود، اما به دليل همزماني اين مراسم با عيد سعيد فطر در كشورهاي اسلامي ، اين ديدار با تاخير صورت پذيرفت.
عراقچي، روابط جمهوري اسلامي ايران و عمان را نزديك و برادرانه توصيف كرد و يادآور شد: در اين ديدار موضوع همكاري هاي مختلف در عرصه اقتصادي و انرژي مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
وي ادامه داد: همچنين در اين ديدار درباره همكاري هاي مختلف در زمينه ترانزيت ، انرژي، صدور گاز و موارد ديگر بحث و بررسي شد.
سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين گفت كه در اين ديدار وزيران امور خارجه، انرژي، اقتصادي و فرهنگي اين كشور سلطان قابوس را همراهي مي كردند و ديدارهايي با همتايان ايراني خود داشتند.
عراقچي خاطرنشان كرد: سفر پادشاه عمان به ايران در راستاي گسترش همكاري هاي دوجانبه صورت گرفت كه موفقيت آميز بود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: