پديده «داعش» اگر امروز سرشاخه هاي آنان درکشورهاي عربي حامي تروريسم را خوشحال کند ولي زنگ خطر را نه تنها براي کشورهاي عربي وعراق که براي ايران،ترکيه لبنان وکشورهاي عربي حامي آنان به صدا درمي آورد.
تدبیر24: «داعش» پديده اي به ظاهر سياسي ولي حاصل کج فهمي از اسلام و نتيجه افکار تند و افراطي در درون اهل تسنن است که امروز با سربازگيري از کشورهاي اروپايي و آمريکايي تبديل به موجودي مرگ آور و نابود کننده کرامت اسلامي تحت نام اسلام شده است. اسلام که بايد دين سلم و صفا و پاکي و ميانه روي باشد مورد سوءاستفاده کساني قرار گرفته که اهداف، نيات و رسالت اسلام را کنار گذاشته و فقط از اسلام مجوز کشتار مردم بيگناه و ايجاد رعب و وحشت و گسترش کينه و نفرت را مطرح مي کنند. «داعش» نسل دوم از تروريسم و افراطي گري القاعده به شمار مي رود که اگر زماني القاعده دشمنان اسلام و مسلمانان را هدف قرار مي داد، امروز «داعش» و گروه هاي مشابه، مسلمانان را قربانيان خود به شمار مي آورند. آيا «داعش» يک پديده مجزاست که در خلابه وجود آمده است؟ دقيقا طراحي ها و تسويه حساب هاي سياسي
برخي کشورهاي عربي حامي تروريسم، موجب به وجودآمدن «داعش» و امثالهم شده است.
و برخي کشورهاي غيرعربي منطقه نيز در اين ميان خطاکارند. آمريکا، عربستان و ترکيه دچار بلندپروازي شده و به قيمت اهدافي ناشناخته و مبهم، در امور سياسي سوريه دخالت کردند و فريب کشورهاي عربي حامي تروريسم را خوردند و تمام عيار در جنگ داخلي سوريه فرورفتند و شعار سرنگوني حکومت را دادند. آنان اين تصور را نداشتند که ممکن است بنيانگذار حرکت تروريستي اي باشند که سربازان آن را از جامعه خودشان و قربانيان آن نيز از اتباع خودشان باشند. مدتي است غرب و ترکيه متوجه وخامت اوضاع شده و سعي دارند افراطي گري را که خود بنيان نهاده اند مهار کنند. اما شايد اين موج تروريسم تا قربانيان زياد از خود به جاي نگذارد، ناپديد نشود.
بنابراين کشورهاي عربي حامي تروريسم از يک سو و کشورهاي غربي و ترکيه از سوي ديگر مسووليت سنگيني در قبال آثار حمايت از گروه هاي تروريستي در سوريه دارند که امروز دامن عراق را گرفته و امنيت خاورميانه را به شکل جديد و باورنکردني به خطر انداخته است. اينکه گروهي در سوريه سازماندهي شوند و علاوه بر کشورهاي عربي از ميان اتباع آمريکا، اروپا و ترکيه سربازگيري کنند و تبديل به سپاهي شوند و براي انتقام گيري و کشتار بيگناهان راهي عراق شود موضوعي ساده و بي مقدمه نيست. پديده «داعش» اگر امروز سرشاخه هاي آنان در کشورهاي عربي حامي تروريسم را خوشحال کند ولي زنگ خطر را نه تنها براي کشورهاي عربي و عراق که براي ايران، ترکيه لبنان و کشورهاي عربي حامي آنان به صدا درمي آورد. بنابراين ضرورت دارد نه تنها عراق بلکه ترکيه و ايران به حمايت سياسي – نظامي از تماميت ارضي عراق پرداخته و اجازه ندهند برخي کشورهاي عرب از «داعش» به عنوان عروسک خيمه شب بازي براي به خطرانداختن امنيت منطقه بهره ببرند. شوراي امنيت سازمان ملل بايد تصميماتي عاجل اتخاذ کند. ايران نه تنها مخالف اختلال در امنيت ملي عراق، بلکه مخالف با هر پديده افراطي گري خشونت آميز که به صورت تروريسم آشکار درآمده است، و مردم ايران اين پيام را در انتخابات 24خرداد سال گذشته به همه جهان مخابره کردند که خواهان زدودن اتهامات عليه اسلام هستند تا اسلام، تابناک شود و مورد سوءاستفاده قرار نگيرد. ديپلماسي منطقه اي ايران بايد با رايزني با ترکيه و عربستان، آثار حمايت يا سکون در قابل روند «داعش» را به مسوولان آن کشورها گوشزد و آنان را از ادامه سياست ها برحذر دارد. آنان بايد بدانند اين خطر به نفع هيچ کشوري نيست و نباد فريب اهداف کوتاه مدت را بخورند. در عرصه بين المللي؛ تماس ايران با اعضاي دايم «شوراي امنيت» سازمان ملل ضرورتي غيرقابل اجتناب است. بي ترديد تحرک هدفمند و مقتدرانه ديپلماسي منطقه اي و بين المللي ايران، از هرگونه حمايت سياسي و نظامي از تماميت ارضي عراق مهم تر و کارساز تر است.