ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۶۰۲۵
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۶

مذاکرات جدید زنگنه با غول‌های نفتی

پرونده بدهی ۲.۳ میلیارد دلاری شرکت انگلیسی شل به ایران (بودجه ساخت ۳ پالایشگاه جدید نفت در ایران) در حالی سه ساله شده است که بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در حاشیه نشست ۱۶۵ اوپک با برخی از غول‌های نفت و گاز جهان برای بازگشت به صنعت نفت ایران گفتگو کرده است.
تدبیر24:پرونده بدهی ۲.۳ میلیارد دلاری شرکت انگلیسی شل به ایران (بودجه ساخت ۳ پالایشگاه جدید نفت در ایران) در حالی سه ساله شده است که بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در حاشیه نشست ۱۶۵ اوپک با برخی از غول‌های نفت و گاز جهان برای بازگشت به صنعت نفت ایران گفتگو کرده است.

پس از تعلیق نسبی برخی از تحریم‌های نفتی ایران به دنبال توافق هسته‌ای ژنو، اما کماکان شرکت انگلیسی – هلندی شل و پالایشگاه‌های یونانی در ردیف بزرگترین بدهکاران نفتی به ایران قرار دارند.

در شرایط فعلی، بدهی غول نفتی انگلیسی‌ها به شرکت ملی نفت ایران حدود دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برآورد می شود که این حجم بدهی نفتی سرمایه مورد نیاز ساخت سه پالایشگاه نفت ۳۰۰ هزار بشکه ای در ایران را تامین می کند.

سید محسن قمصری مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران اخیرا از طلب ۴ میلیارد دلاری نفتی ایران از خریداران خارجی نفت ایران خبر داده و تاکید کرده است: یونان و شرکت انگلیسی شل تاکنون بدهی‌های نفتی خود به ایران را پرداخت نکرده اند.

از این رو، همزمان با سه ساله شدن بدهی های نفتی شرکت شل به ایران، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران بار دیگر در حاشیه نشست اوپک در وین با مقامات این غول نفتی جهان دیدار و گفتگو کرده است.

شرکت او.ام.وی اتریش هم به عنوان یکی از شرکت‌های بزرگ توزیع و عرضه کننده گاز طبیعی در سطح کشورهای عضو اتحادیه اروپا با وزیر نفت ایران پشت درهای بسته دیدار و گفتگو کرده است.

این مذاکرات نفتی در حالی بین ایران و غول‌های نفت و گاز اروپا انجام گرفته است که اخیرا تدوین نسل جدید قراردادهای بیع متقابل به منظور توسعه بخش بالادستی صنایع نفت و گاز ایران تدوین و نسخه‌ای از آنها در اختیار غول‌های نفتی جهان قرار گرفته است.

سید مهدی حسینی رئیس کارگروه اصلاح قراردادهاي نفتي وزارت نفت اخیرا در گفتگو با مهر با اشاره به مذاکرات انجام شده با شرکت‌های معتبر و صاحب برند نفتی جهان به‌منظور معرفی ویژگی نسل جدید قراردادهای نفتی با بیان اینکه ایران با حفظ منافع ملی به دنبال عقد قراردادهای نفتی "برد-برد" است، گفته است: مدل جدید قراردادهای نفتی تاکنون با استقبال شرکت‌های بزرگ نفت و گاز جهان روبرو شده است.

در این بین بیژن زنگنه وزیر نفت اخیرا کارگروهی را مامور مذاکره با شرکت شل برای وصول مطالبات شرکت ملی نفت ایران کرده اما این غول نفتی انگلیس تاکنون بدهی ۲.۳ میلیارد دلاری نفتی به ایران را پرداخت نکرده است.

به گزارش مهر، شرکت انگلیسی- هلندی شل یکی از بزرگترین خریداران نفت خام ایران است به طوری که تا پیش از افزایش تحریم‌ها به طور متوسط روزانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه نفت ایران به این شرکت چند ملیتی فروخته شده است.

همزمان با افزایش تحریم‌های خصمانه اتحادیه اروپا علیه صنعت نفت ایران، فروش روزانه نفت خام به این شرکت انگلیسی – اروپایی با مشکلاتی همراه شد به طوری‌که با تحریم "سوییفت" شرکت نفتی رویال داچ شل برای عمل به قراردادهای نفتی خود با ایران دچار مشکلات متعددی شده بود. میزان صادرات نفت ایران به شرکت شل به حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود.
برچسب ها: زنگنه تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: