ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۲۶۰۶۲
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۷:۴۲

گزینه های اوباما برای کمک به عراق

رئیس جمهور آمریکا هر چند جمعه شب صراحتا اعلام کرد که واشنگتن اقدام به اعزام نیروی نظامی به عراق نمی کند اما با این حال راه هایی را برای کمک به دولت "نوری المالکی" ترسیم کرد که یکی از آنها حمله هوایی به مواضع داعش است.
تدبیر24:دیلی بیست نوشت: هر چند "باراک اوباما" با درخواست نخست وزیر عراق برای اعزم نیرو به این کشور مخالفت کرده اما راه هایی  را برای حمایت از نیروهای امنیتی عراق مد نظر دارد.

اوباما با اظهار اینکه آمریکا قصد ندارد نیروهای نظامی خود را بار دیگر به عراق بفرستد٬ گفت: مسئله عراق یک مسئله کاملا نظامی نیست. در یک دهه گذشته آمریکایی ها تلاش کردند تا به عراقی ها فرصت بدهند تا آینده خود را تعیین کنند٬ اما متاسفانه رهبران عراق نتوانسته اند اختلافات فرقه ای را از بین ببرند و این باعث آسیب پذیری دولت عراق و نیروهای امنیتی این کشور شده است.

رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد که از تیم امنیت ملی‌ این کشور خواسته‌ است تا گزینه هایی را برای حمایت از نیروهای امنیتی عراق آماده کند و تاکید کرد که تصمیم بر سر حمایت نظامی ایالات متحده از عراق چندین روز به طول می انجامد.

باراک اوباما دیروز جمعه گفت هر اقدامی که آمریکا برای کمک رسانی به نیروهای امنیتی عراق بکند٬ باید با تلاش های جدی و صادقانه رهبران عراق همراه باشد. این تلاش ها باید در جهت از میان برداشتن اختلافات فرقه ای٬ ارتقاء ثبات٬ توجه به خواسته های مشروع تمامی مردم عراق و همچنین ایجاد نیروی امنیتی تاثیرگذار انجام شوند.

وی همچنین گفت: ما نمی توانیم تمام این کارها را برای عراق انجام بدهیم و در نبود تلاش های سیاسی اقدامات کوتاه مدت نظامی از جمله هر گونه کمکی که شاید ما در اختیار عراق قرار بدهیم٬ به نتیجه نخواهد رسید. رهبران عراق باید نشان دهند که حاضرند به خاطر حفظ یکپارچگی عراق تصمیمات سختی بگیرند و در این مسیر عراق حمایت آمریکا و دوستان و همپیمانان ایالات متحده را خواهد داشت.

این در حالی است که پیشتر "جان کری"٬ وزیر امور خارجه ایالات متحده گفته بود که آمریکا، گامهای فوری خود را در قبال عراق برداشته و از جمله لوازم پیشرفته شناسایی هوایی در اختیار عراق قرار داده است. وی همچنین افزود که از ابتدای سال جاری میلادی نیز ایالات متحده ارسال کمک‌های نظامی خود به عراق را افزایش داده است.

در عین حال شبکه خبری سی‌.ان‌.ان به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که٬ واشنگتن در نظر دارد ناو هواپیمابر جرج اچ دبلیو جرج بوش خود را به سمت آبهای خلیج فارس اعزام کند تا برای حمله هوایی احتمالی آماده باشد.

بر اساس این گزارش، در صورت صدور فرمان حمله هوایی به مواضع داعش در عراق، جنگنده های آمریکا می توانند ظرف 24 ساعت اهداف مورد نظر را بمباران کنند.

باراک اوباما روز جمعه در واشنگتن تاکید کرد که همسایگان عراق نیز در قبال حملات داعش مسئولیت هایی بر عهده دارند و افزود: هیچکس علاقه‌ ندارد ببیند که تروریست ها در عراق برای خود جا باز کرده اند و به هرج و مرج کشیده شدن عراق به نفع هیچ کس نیست.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: