ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۶۴۲۲
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۹
غلامرضا تاجگردون نماينده مجلس شورای اسلامی

صداي تندروها صداي مجلس نيست

سخن گفتن‌ها آن هم در مكاني كه نام خانه ملت را بر خود دارد، به هيچ عنوان مناسب و پسنديده نيست و بطور حتم بايد هر چه سريعتر به فكر اصلاح این رویه بود ضمن آنكه طرح چنين مباحثي خارج از امنيت ملي و خارج از قاعده و . . .
تدبیر24: در هفته جاري نطق‌هايي در صحن علني مجلس بيان شد كه متاسفانه نه در شأن مجلس و نه در شأن نمايندگان آن بود. در اين رابطه، لازم است به اين نكته اشاره شود ويژگي بارز گروهي كه اتفاقاً در اقليت هستند و به نام تندروها شناخته مي‌شوند، عدم رعايت اصول احترام متقابل است. در اين راستا نطق‌ها و سخناني در صحن علني مجلس از سوي اين گروه اقليت مطرح مي‌شود كه لازم است همگان بدانند كه اين صدا، صداي خانه ملت نيست و تنها نظر گروهي مطلق است. بنابراين آنچه مسلم است اينكه نوع رفتارها و اين نوع سخنان اقليت تندرو، گفتمان منسوخ شده در ادبيات كشور است و البته دور از شأن است كه نمايندگان بايد اين مهم را مدنظر داشته باشند و بدانند اينگونه رفتارها نبايد ادامه پيدا كند.

آنچه در اين ميان بايد مورد توجه قرار گيرد، اين است كه نمايندگان بايد خود را در مقام قياس قرار دهند؛ برای مثال اگر فرض بر اين گذارده شود که اين سخنان از درون طيف ديگري بيرون مي‌آمد، آنها چه رفتاري از خود نشان مي‌دادند؟! اگر واقع‌بينانه به اين مساله نگاه شود اين نتيجه حاصل خواهد شد كه با طرح چنين مساله‌اي از سوي طيف مقابل، بطور قطع بايد منتظر بلوايي مي‌بوديم كه همين گروه اندك برپا مي‌كردند.

آنچه مي‌توان در اين راستا بدان اذعان داشت، اين است كه اينگونه سخن گفتن‌ها آن هم در مكاني كه نام خانه ملت را بر خود دارد، به هيچ عنوان مناسب و پسنديده نيست و بطور حتم بايد هر چه سريعتر به فكر اصلاح این رویه بود ضمن آنكه طرح چنين مباحثي خارج از امنيت ملي و خارج از قاعده و همچنين خارج از احترام و شأن مجلس است كه بايد هموار مدنظر قرار گيرد. فارغ از اين مباحث كه در مجلس مطرح شد، دولت نيز بايد سعي كند بهانه به دست مخالفان ندهد و بهترين روش مقابله نيز شفافيت است. گزارش هفتگي يا مشابه آن وقتي به صورت مرتب از سوي مديران دولت انجام شود، شرايطي به وجود مي‌آورد كه تا پيش از آنكه نقشه‌اي عليه دولت اجرا شود، عمليات ضديت یا تخريب با يك گفتار صادقانه خنثي شود.

همانطور كه پيش از اين نيز اشاره شد، تندروهايي كه اين روزها از هيچ فرصتي براي بيان انتقادات غيرمنصفانه و تخريبي خود عليه دولت فروگذار نمي‌كنند، بهتر است اگر حسن‌نيتي دارند و از سر دلسوزي به دولت ايراد مي‌گيرند، انتقادات خود را دسته‌بندي كنند و اگر انتقاد، صحبت يا اعتراضي دارند كه رسيدگي به آن، در مقطع فعلي ضرورتي ندارد و نياز به توجه فوري نيست، آن را با سعه صدر در موقعيتي ديگر بيان نمایند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: