سفرهاي دولت روحاني پوپوليستي نبوده و ايشان قصد دادن وعده هايي براي رسيدن به رضايت كاذب مردم را ندارند. دولت به دنبال اين است كه امكانات كشور را در نظر گرفته، مطالبات اولويت بندي شده و كارهاي كارشناسي لازم انجام شود.
تدبیر24: سفرهاي استاني دكتر روحاني را با توجه به تفاوت هايي كه با سبك و سياق هاي سفرهاي دولت گذشته داشته است، مي توان مثبت ارزيابي كرد. تفاوت هايي از اين جهت كه سفرهاي دولت اختيارات مديران استاني را سلب نمي كند و صرفا جنبه يك ديدار مردمي دارد. در واقع اين سفرها فرصتي است تا دولت و شخص رييس جمهور مسائل و مشكلات كشور را بيان كرده و گزارشي از عملكرد دولتمردان ارائه داده و از نزديك هم توجهي به وضعيت استان ها داشته باشد: سفرهايي كه در دولت گذشته با روشي متفاوت و هدفي ديگر دنبال مي شد. مشكل اصلي در آن سفرها تشكيل جلسات هيات دولت در استان ها بود كه عملااين گونه جلسات دست مديران استاني را بسته و مديريت كشور را كه نياز به نوعي عدم تمركز داشت به يك مديريت كاملامتمركز تبديل مي كرد. اكنون ديگر اقدامي از سوي دولت صورت نمي گيرد كه اختيار مديران استاني را از مديريت استان محدود سازد و وعده هايي داده نمي شود كه برآورده شدن آن غير ممكن باشد. به هر حال ايشان در اين سفرها خواسته هاي مردم را دريافت مي كنند و در جريان مطالبات مردم قرار مي گيرند. اگر سفرهايي با اين اهداف به گونه يي برنامه ريزي شود كه تا پايان اين دوره از رياست جمهوري سفري به هر استان شكل بگيرد، بسيار مفيد خواهد بود. البته دستاوردهاي مهمي نيز اين سفرها مي تواند داشته باشد. فرصت روحاني براي ارائه گزارش وضعيت كشور به مردم، اطلاع يافتن از مطالبات استان ها و نهايتا ايجاد نوعي صميميت كه در حاشيه هاي اين سفرها پديد مي آيد و ارتباطات معنوي كه با مردم ايجاد مي شود از جمله اين دستاوردهاست. اما گاهي با آغاز سفرهاي استاني بحث هايي ممكن است در مورد پوپوليست بودن دولت روحاني مطرح شود، همان طور كه در سفرهاي گذشته شاهد آن بوده ايم. اما با كمي مقايسه بين سفرهاي دولت يازدهم با سفرهاي دولت گذشته مي توان پاسخي مناسب به آن داد. مسائلي كه در سفرهاي گذشته مطرح مي شد اصرار دولت قبلي بر آن بود كه به همه «بله» بگويد، بدون اينكه ظرفيت واقعي دولت و كشور را در نظر بگيرد و حتي اقدام به شناسايي ظرفيت ها براي اجراي وعده هاي داده شده كند. اما اين دولت به دنبال پاسخگويي مطالبات مردم به هر نحوي نخواهد بود.
در سفر قبلي دولت يازدهم به استان خوزستان ارزيابي يكي از مسوولان دولتي اين بود كه اگر وعده هاي دولت گذشته در اين استان بخواهد اجرايي شود 23 هزار ميليارد تومان نياز به اعتبار دارد. دولت گذشته با شناخت محدوديت ها، به شكلي پوپوليستي، پروژه هايي را شروع كرده و وعده هايي را بيان كرد كه امكان اجراي آن در شرايط آن زمان كشور وجود نداشت. اما آنچه كه تاكنون در اين سفرها ملاحظه شده، اين است كه مجموع مطالبات مردم از دولت به يك سري كارهاي كارشناسي معطوف مي شود. حتي در سفر دولت يازدهم به ايلام وعده هاي زيادي مطرح شده اما وعده هايي كه براي دولت ايجاد تعهد كند بدون اينكه توجهي به امكانات كشور داشته باشد، وجود ندارد. اين تصميمات نشانگر اين است كه سفرهاي دولت روحاني پوپوليستي نبوده و ايشان قصد دادن وعده هايي براي رسيدن به رضايت كاذب مردم را ندارند. دولت به دنبال اين است كه امكانات كشور را در نظر گرفته، مطالبات اولويت بندي شده و كارهاي كارشناسي لازم انجام شود. كارهايي كه با منطق كار علمي سازگاري دارد و مي توان اميدوار به تحقق وعده هايي كه توسط دولت يازدهم اعلام مي شود، بود.