تدبیر24: چندی پیش در یکی از شهرستانهای جنوبی استان فارس,دو برادر فقیر, پس از چند روز دوندگی و دردسر جهت تهیه قبر برای مادر متوفایشان , به دلیل عدم توانایی در پرداخت قیمت قبر به شهرداری,شبانگاه و دور از چشم نگهبان آرامستان(قبرستان),مادر خود را در بهترین و گرانترین مکان آرامستان دفن کردند!شهرداری در روز بعد و پس از اطلاع ,به دلیل محذورات شرعی(حرمت نبش قبر در اسلام)مات و مبهوت ماند!. چرا شهرداری قبرها را میفروشد و بدتر از همه,پیش فروش میکند؟ براستی چرا عده ای قبرمیخرند؟
از قدیمیها می شنیدیم که کفن لباس آخرت است و قبر خانه آخرت؛نمیدانم این جمله اشتباه,چگونه رایج شده که حتی,ریش سفیدان و مذهبیها نیز که از دور دستی به آتش دارند مرتبا تکرار میکنند! . یاد روحانی دوران سربازی بخیر ،او که بسیار انسان وارسته ای بود در یکی از کلاسهای درسش ,درباره میت و قبر می فرمود:کفن لباس آخرت نیست آخرین لباس این دنیاست و همچنین قبر ،خانه آخرت نیست بلکه آخرین خانه این دنیاست . و همچنین می گفت : خرید قبر و کفن از منظر شرعی دارای اشکال است زیرا این عمل یعنی نا امید شدن به رحمت خدا و همچنین از دیدگاه عقلی نیز پذیرفته نیست و دلایل عقلی و نقلی فراوانی را مطرح می کردند.میگویند آنچه در روز حساب به درد انسان میخورد، فقط و فقط اعمالش است. مال کسی را نخورده باشی، کسی را با عمل و زبانت آزار نداده باشی و بالاخره حقالناس و حقالله و حق النفس به گردنت نباشد. بسیار کسانی هستند که فکر می کنند با پول خرج کردن های آنچنانی برای خرید جای دفن عزیزشان، برایش آخرت را می خرند. اینچنین است که قبرهایی گران تر از یک باب خانه, معنی پیدا می کند. نه فقط در تهران، بلکه در دیگر شهرهای ایران و شهرهای زیارتی از جمله مشهد مقدس ,خرید و فروش قبر خود به تجارتی فراگیر تبدیل شده است.!
در سایت خبر آنلاین نوشته بود که:در قطعه جدید بهشت زهرای(س) تهران قیمت هر قبر سه طبقه حدود 300 هزار تومان است. سازمان بهشت زهرا(س) به شما پیشنهاد می کند برای رعایت مسائل شرعی هر سه طبقه را با هم به قیمت حدود یک میلیون تومان بخرید، اما در قطعات قدیمی تر که طبیعتا در دسترس تر و آبادتر است، قیمت ها از پنج میلیون تومان شروع شده و تا 60 میلیون تومان و بیشتر هم می رسد. این وضع در مشهد مقدس و مجاورت حضرت علی بن موسی الرضا(ع( جالب تر است. با این که قیمت قبر در قبرستان بهشت رضا(ع) تقریبا همانند بهشت زهرا(س) است، اما چون این گورستان خارج از شهر و دور از دسترس است، بسیاری به داخل حرم مطهر رضوی و قبرستان خواجه ربیع (خادم امام رضا(ع)) فکر می کنند و این فکر کردن آنها را با قیمت های جالب روبه رو می کند. برای خرید قبر در حرم مطهر رضوی دست کم باید 150 میلیون تومان و حداکثر 450 میلیون تومان بپردازید!!
این رفتار عجیب و غریب که چند سالی است در شهرها و شهرستانهای ایران باب شده به گونه ای که ,بعضی از افراد گوی سبقت را در خرید قبر از همدیگر ربوده اند .شاید این جمله طنز به نظر برسد، اما متاسفانه واقعیتی انکارناپذیر است و نمیتوان از کنار آن به راحتی گذشت. در دین ما,مختصات قبر(قیمت ,مکان ,دسترسی و عدم دسترسی و.....)هیچ تاثیری به حال متوفی ندارد,تنها اعمال فرد از او سئوال میشود نه قیمت و مکان قبر او!!!!کافی است سری به آرامستانها بزنید تا متوجه عرایض بنده بشوید قبر های با قیمت های متفاوت,دونبش ,کنار خیابان و........... آنجا نیز برای دفن اموات رتبهبندی وجود دارد و اغنیا در جاهای خوش آب و هوا با قابلیت دسترسی به خدمات شهری و... رهسپار منزل آخرت میشوند و ضعفا در جاهای بیآب و علف و خشک و دور افتاده سکنی میگزینند! اینجاست که ناخوداگاه یاد ضربالمثل معروف می افتید که میگوید:ما از بی قبری ,هنوز نمرده ایم و زنده ایم!!
کسانی که برای آرامش در آخرت,بعضا تا 450 میلیون تومان جهت خرید قبر می پردازند هیچ میدانند که با این پول میشود کارهایی کرد که آخرت انسان تضمین شود و نیازی به خرید قبر نباشد؟فراوانند محکومان مالی غیر عمد در زندانها که متوسط بدهی انها 15 میلیون تومان است.بجای خرید قبر450 میلیونی,میشود 30 محکوم مالی را به خانواده هایشان برگرداند و بهشت را تضمینی خرید و نیازی به خرید قبر هم نباشد!!