تدبیر24 : با روی کار آمدن دولت یازدهم که با شعار اعتدال توانست قلب میلیون ها ایرانی را به تسخیر دربیاورد امید ها برای بهبود شرایط در مسائل مختلف کشور رنگ جدی تری به خود گرفت . اگرچه بسیاری از تحلیل گران و نخبگان تاکید داشتند که ویرانه هایی که احمدی نژاد در بخش های مختلف تحویل دولت جدید داده است سال ها کار برای بازگشت به نقطه اولیه اش دارد اما تدبیرو امیدی که دکتر روحانی از آن سخن گفت همه را به رفع سریع مشکلات امیدوار کرد .
یکی از مسائل و مشکلاتی که در در دوران هشت ساله دولت خود عدالت محور خوانده به شدت بر روی مسائل کشور تاثیر گذاشت حذف نیروهای خوش فکر و کارکشته سیاسی به بهانه عدم اعتقاد دولت به فضای سیاسی برای پیشبرد اهداف کشور بود . چه اینکه ده ها استاد دانشگاه و فعالین مستقیم و غیر مستقیم عرصه سیاسی با فشارهای گوناگون دولت یا خانه نشین شدند یا به کارهای دیگری پرداختند. عرصه سیاسی هر کشوری عرصه پویایی و فعال بودن آن کشور است که نمود آن در حوزه های دیگر اجتماعی و اقتصادی و حتی روابط بین الملل نیز تاثیر می گذارد به همین جهت در کشورهایی که دموکراسی به عنوان مبنا و اساس حکومت و تعیین قدرت تعیین شده است داشتن یک فضای سیاسی با نشاط با حضور بازیگران قدرتمند سیاسی از اساس شرایط پیشرفت آن کشور است .
سید محمد خاتمی مرد روزهای نه چندان دور سیاست و مدیریت کشور که به جرئت می توان ادعا کرد که از محبوب ترین سیاستمداران کشور در دوران جمهوری اسلامی است یکی از مهم ترین شخصیت هایی است که در هشت سال گذشته به دلیل تفکرات رضا خانی محمود احمدی نژاد مجبور به حضور کمرنگ تر در عرصه سیاست شده است . خاتمی که پایه گذار جنبش اصلاحات و از محوری ترین شخصیت های کشور است اگرچه در دوران 8 ساله طلایی ریاست جمهوری اش خاطره خوشی را در ذهن مردم باقی گذاشت اما با شروع دوران ریاست پس از خودش از سوی متحجران به حاشیه رانده شد غافل از اینکه اندیشه های ناب پیشرفت و اصلاح کشور هیچ گاه به حاشیه رانده نمی شوند .
مرد خوش اخلاق سیاست اگرچه در همه این سال ها در مراسمات مختلف فرهنگی و اجتماعی در کنارمان بود و حتی در مقاطعی از انتخابات ها در پاسخ به خیل طرفدارانش به معرفی برخی گزینه ها می پرداخت اما عرصه سیاست و مدیریت کشور از حضور جدی و عملی او بی بهره بود که به یقین با شناخت شخصیت و افکار وی می توان گفت که کشور از نبود مستقیم هشت ساله خاتمی ضرر کرد .
به نظر می رسد با حضور دکتر روحانی در پاستور دیگر دوران حذف نیروهای انقلاب با انواع و اقسام تهمت ها و دسیسه ها به پایان رسیده است و کشور می تواند از توان و ظرفیتی که این چهره ها در عرصه ملی و بین المللی دارند به نحو احسن در جهت مصالح خود استفاده کند . اکنون نوبت آن رسیده است که پس از 8 سال دگم اندیشی که باعث حضور کم فروغ خاتمی و امثال او شد از حضور رئیس جمهور سابق کشور به نحو جدی تری استفاده شود . امروز کشور با مشکلات پیچیده ای در عرصه های داخلی و خارجی روبرو است که جز با دلسوزی نیروهای اصیل انقلاب مرتفع نخواهد شد .به طور مثال اکنون که دولت یازدهم در عرصه های بین المللی رویکرد تعامل گرایانه و دیپلماسی پویاتری را در پیش گرفته چقدر خوب است که به مانند بسیاری از کشورها از ظرفیت سید محمد خاتمی به عنوان رئیس جمهور سابق و یا نماینده عالی دولت در تاثیرگذاری بر رویکردهای بین المللی استفاده شود . از آنجا که خاتمی مبدع طرح گفت و گوی تمدن ها و یک شخصیت تاثیرگذار بین المللی نیز محسوب می شود این امر به یقین می تواند برکات زیادی را برای مردم در پی داشته باشد . از سوی دیگر عرصه سیاست مداری که در 8 سال گذشته به طور کامل به محاق رفته است این روزها فردی مانند خاتمی را می خواهد تا پویایی تحزب ایرانی را به رخ بکشد و یا مدیریت فعال فضای سیاسی امید را به ایرانیان برگرداند .
رئیس جمهور محبوب کشور که این روزها با انتصابات و برنامه هایش نشان داده به وعده هایش با مردم پایبند است هم قطعا از این امر استقبال می کند چرا که روابط میان دکتر روحانی و خاتمی همواره مثبت بوده و بدخواهان نیز نتوانستند هیچ گاه به این رابطه خللی وارد کنند. به یقین رئیس جمهور به خوبی میداند خاتمی و هاشمی سرمایه های کشور هستند که در بزنگاه ها به مانند ریسمانی وحدت را در بطن جامعه پیاده می کنند و این وحدت می تواند زمینه ساز یک قدرت ملی برای رسیدن به اهداف و آرمان ها باشد.
به هر حال موضوعی که مهم است این است که هم جامعه و نخبگان و فعالین سیاسی در دولت یازدهم بر لزوم بازگشت خاتمی به عرصه سیاسی تاکید دارند و دولت هم باید تمام تلاشش را برای این بازگشت تاثیرگذار انجام دهد تا روزهای خوش در سیاست این مرز و بوم در انتظار باشد .