ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۲۶۶۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۵
مهدی تقوی* اقتصاددان

سیاست سرهم بندی یارانه ها

بیکاری در قشر تحصیلکرده افزایش زیادی داشته، از طرفی جذب نیرو با حقوق پایین در این عرصه مشکلات زیادی را سبب‌ شده است ضمن اینکه باید برای این مشکلات راه‌حلی منطقی یافت

تدبیر24 : وزیران اقتصادی کابینه و تیم دولت تدبیر و امید باید در برنامه بهبود وضعیت اقتصادی ایران 2 هدف را در نظر بگیرند. کاهش نرخ تورم و کاهش نرخ بیکاری. سیاست‌هایی که باید برای مهار این 2 هدف هم مدنظر قرار گیرند دقیقا عکس روندی است که در دولت پیشین اتفاق افتاده است. مساله هدفمندی یارانه‌ها سبب شد که بخش تولید با مشکلاتی مواجه شود. برخی بنگاه‌های تولیدی کوچک به سمت تعطیلی پیش رفتند و برخی بنگاه‌های بزرگ نیز به‌ دلیل مشکلات افزایش هزینه، پایین‌تر از ظرفیتشان کار کردند. باید سیاستی اعمال شود که تولید را از این وضعیت بلاتکلیفی خارج کند. سیاست‌های غلط دوره قبل سبب افزایش نرخ بیکاری و تورم و افزایش نرخ ارز شد.

 بنابراین باید سیاست‌هایی معکوس دوره قبل اعمال شود که این 3 مشکل را حل کند و چگونگی حل این مشکلات بر عهده طراحان و برنامه‌ریزان اقتصادی دولت است که باید برنامه‌های خود را ارائه دهند. امید است سازمان برنامه هم دوباره احیا شود تا برنامه‌ای مدون برای رفع این معضلات ارائه دهد. رفع رکودی که در تولید به‌ دلیل اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها ایجاد شده نیز باید در اولویت‌های وزارت اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی قرار گیرد. در حال حاضر شرایط اقتصادی برای برخی از مردم سخت شده و مشکلات اقتصادی هم در زمینه‌های مختلفی بروز کرده است. مثلا بیکاری در قشر تحصیلکرده افزایش زیادی داشته، از طرفی جذب نیرو با حقوق پایین در این عرصه مشکلات زیادی را سبب‌ شده است ضمن اینکه باید برای این مشکلات راه‌حلی منطقی یافت. مطمئنا دولت در 100 روزی که وعده‌اش را داده نمی‌تواند تمام مشکلاتی را که در طول سال‌های اخیر ایجاد شده رفع کند و حتی وزیر اقتصاد نیز به این مساله اشاره کرده که رفع مشکلات در این 100 روز غیرممکن است.

باید گفت بزرگترین مشکلی که سبب‌ساز این وضعیت شده، هدفمندی یارانه‌ها بود که باید در همین مرحله متوقف شود. نحوه اجرای هدفمندی یارانه‌ها اشتباه بزرگی بود که صورت گرفت. پیش از این نیز نگارنده بارها به این مساله اشاره کرده‌ام که هدفمندی جز تورم چیزی به ارمغان نخواهد آورد. شاید برای مخاطبان هم جالب باشد که با مراجعه به کتاب «23 گفتار درباره سرمایه‌داری» دریابند که سیاست‌های نولیبرالی که من به‌شدت مخالف آن بوده‌ام چقدر به اقتصاد در تمامی جهان صدمه زده است. هدفمندی یارانه‌ها هم ادامه همین سیاست‌های غلط اقتصادی بود که من برای آن اصطلاح «سیاست سرهم‌بندی یارانه‌ها» را به کار می‌برم که متاسفانه دانشجوی سابق من آقای شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد دولت دهم آن را به اجرا درآورد. حال امیدوارم در دوره جدید به کمک سیاست‌های درست اقتصادی مشکلات کم‌کم رفع شود و بتوانیم کشور را از آسیب‌هایی که بر اثر هدفمندی یارانه‌ها ایجاد شده برهانیم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
رسول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
0
0
قطع یارانه ها مساوی بدبختی مردم
نظر شما: