ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۶۶۷۶
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۰

عرق بدن عامل شیوع باکتر‌ی‌ها

متخصصان دریافتند دست‌های عرق کرده، سطوح برنجی نظیر دستگیره در و شیر آب را به باکتری‌ها آلوده می‌کنند.
تدبیر24: به گزارش ورلد ساینس ریپورت، به گفته متخصصان، عرق بدن انسان از آنچه تصور می‌کنیم آلوده‌تر است و تاثیر ضدباکتریایی سطوح و ابزار تهیه شده از فلز برنج در صورت تماس با دست‌های عرق کرده ظرف چند ساعت از بین ببرد. وجود مس در اشیاء برنجی همچون لوله‌ها و شیر آب و دستگیره‌های در، تاثیر ضدمیکروبی دارد و معمولا از این فلز برای جلوگیری از شیوع‌ میکروب‌ها و بیماری‌ها در مدارس و بیمارستان‌ها استفاده می‌شود. هرچند تماس عرق دست انسان با اشیاء برنجی می‌تواند به اندازه کافی موجب زنگ‌زدگی فلز برنج شود که این امر نیز به نوبه خود بر قابلیت فلز مس در از بین بردن طیفی از میکروارگانیسم‌ها تاثیر منفی می‌گذارد و خاصیت ضدباکتریایی مس را کاهش می‌دهد.

«جان باند»، یکی از متخصصان این مطالعه گفت: تاثیر ضدمیکروبی مس از صدها سال پیش شناخته شده است. این طور تصور می‌شود که این تاثیر ضدمیکروبی حاصل تبادل بار بین مس و باکتری است که به تجزیه DNA ‌باکتری می‌انجامد.

جان باند تاکید کرد که نمک موجود در عرق بدن، فلز را پوسیده می‌کند و لایه‌ای از اکسید فلزی بر سطح آن بوجود می‌آورد و روند پوسیدگی اتفاق می‌افتد و همین امر به انتقال عوامل بیماری‌زا می‌انجامد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: