ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۶۷۵۹
تاریخ انتشار: ۰۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵

جلسه ویژه سیف با بازرگانان

ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی در این نشست با اشاره به شرایط رکود تورمی کشور گفت: نظام بانکی از یک سو با تورم و موضوع کنترل نقدینگی روبرو است، از سوی دیگر، مقوله حمایت از تولید و رشد اقتصادی مطرح است و گذر از این شرایط، نیازمند همراهی و همدلی فعالان اقتصادی است.
تدبیر24:رئیس کل بانک مرکزی در نشست هم اندیشی با نمایندگان اتاق بازرگانی با اعلام اینکه گذر از رکود تورمی نیازمند همدلی فعالان اقتصادی است، گفت: دولت تلاش می‌کند از بخش خصوصی و فعالیت‌های مثبت اقتصادی حمایت کند.

به گزارش مهر، نشست هم اندیشی رییس کل بانک مرکزی با نمایندگان اتاق بازرگانی عصر دیروز در ساختمان میرداماد بانک مرکزی برگزار شد.

ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی در این نشست با اشاره به شرایط رکود تورمی کشور گفت: نظام بانکی از یک سو با تورم و موضوع کنترل نقدینگی روبرو است، از سوی دیگر، مقوله حمایت از تولید و رشد اقتصادی مطرح است و گذر از این  شرایط، نیازمند همراهی و همدلی فعالان اقتصادی است.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه گفت: باید ضمن جلوگیری از هدر رفتن منابع، تلاش کنیم منابع به بخشی متمرکز شود که می تواند به تولید رونق بخشد. برگزاری چنین نشست‌هایی می تواند برای نیل به این هدف به ما یاری رساند.

سپس تنی چند از فعالان اقتصادی مهمترین مطالبات و نیازهای حوزه فعالیت خود را مطرح کردند. در ادامه این نشست،‌ شافعی رییس اتاق بازرگانی ایران ضمن تشکر از دکتر سیف که بانی برگزاری این نشست بودند، خواستار تداوم برگزاری این نشست های سازنده شد.

آل اسحاق رییس اتاق تهران نیز گفت: در حال حاضر، یک عطش غیرطبیعی در زمینه جذب منابع بانکی وجود دارد. بانک مرکزی و شبکه بانکی می‌توانند  ۲۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت نمایند ولی نیاز به تسهیلات، دو برابر این میزان است.

وی همچنین خواستار شد تسهیلات بانکها به سمت بخش تولید سوق یابد و بهره وری افزایش یابد.

در بخش دیگر این نشست، دکتر سیف به مطالب مطروحه پاسخ داد و گفت: ریشه تمام این مشکلات به عدم تعادل باز می گردد. اگر شاهد استقرار تعادل در فضای اقتصادی کشور باشیم، هیچ کدام از این مشکلات رخ نخواهد داد.

وی همچنین گفت: بانک فارغ از این که خصوصی باشد یا دولتی، وظیفه اش حمایت از بخش تولید است. دولت نیز تلاش دارد از بخش خصوصی و از فعالیتهای مثبت اقتصادی حمایت کند.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: نظام بانکی نهادی است که باید بین سپرده گذار، سهامدار و گیرنده تسهیلات عدالت نسبی برقرار کند و ما باید در جستجوی راهکاری برای نیل به این هدف باشیم.

وی همچنین خواستار این شد که بانکها به سمت استقرار اصول حاکمیت مشارکتی Corporate Governance حرکت کنند تا از هدررفت منابع جلوگیری شود.

در این نشست، کمیجانی قائم مقام، قربانی معاون اقتصادی، میرمحمدصادقی مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی، همتی و معتمدی مدیران عامل بانکهای ملی و اقتصاد نوین، آل اسحاق رییس اتاق تهران، مهندس شافعی رییس اتاق بازرگانی ایران  و تنی چند از فعالان اقتصادی  حضور داشتند و مقرر شده است این نشست ها استمرار داشته باشد.

برچسب ها: سیف تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: