ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۶۹۰
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۷

بن لادن این گونه ترور شد

طبق اسناد منتشر شده دولت آمریکا از تمام تجهیزات خود برای کشف محل اختفای بن‌لادن و کشتن وی استفاده کرده است.
تدبیر24: طبق اسناد منتشر شده دولت آمریکا از تمام تجهیزات خود برای کشف محل اختفای بن‌لادن و کشتن وی استفاده کرده است.

به گزارش تدبیر24 به نقل از  تسنیم به نقل از واشنگتن پست؛ طبق یک سند فوق محرمانه اطلاعاتی آمریکا حمله کماندوهای آمریکایی برای کشتن بن‌لادن از طریق چندین ماهواره هدایت می‌شد.

طبق این سند سازمان امنیت ملی آمریکا همچنین تجهیزاتی ارتباطی را در میان عوامل القاعده وارد ساخته و به شنود مکالمات آنها پرداخت. کارشناسان آژانس امنیت ملی موقعیت محلی یکی از تلفن‌ها را شناسایی کرده و آن را ساختمانی در آبوت‌آباد پاکستان تشخیص دادند که بر اساس شواهد دیگر محل اختفای بن‌لادن بود.

طبق این اسناد 8 ساعت پس از حمله اطلاعات علمی آزمایشگاه وزارت دفاع DNA  جسد بن‌لادن را مورد آزمایش قرار داد و هویت آن را تایید کرد. طبق این سند ماهواره‌های آمریکایی یک ماه پیش از حمله 387 تصویر با وضوح بالا از ساختمان آبوت‌آباد تهیه کرده بود.آمریکا از تجهیزات جاسوسی خود در تاریخ آوریل 2011، یک ماه پیش از کشته شدن بن‌لادن برای دستگیری 40 شبه‌نظامی بلندپایه طالبان استفاده کرده بود.

آمریکا در حالی موفق به کشتن بن‌لادن شد که برای بیش از یک دهه در این امر موفق نبود و بسیاری این مساله را ناشی از عدم اطمینان وی به وسایل ارتباطی مانند تلفن و ایمیل و ترجیح وی به ارتباط حضوری با اعضای بلند‌پایه القاعده می‌دانند.

دولت آمریکا علاوه بر ماهواره‌ها از پهپاد فوق جاسوسی RQ-170 در آسمان پاکستان برای شنود ارتباطات الکترونیکی بهره می‌برد. سازمان امنیت ملی همچنین یک پزشک پاکستانی و چندین دستیار را برای نمونه‌گیری از خون مردم مستقر در آبوت‌آباد با عنوان برنامه واکسیناسیون استخدام کرد تا احتمال ارتباط ساکنان این منطقه با بن‌لادن را مورد بررسی قرار دهد.

طبق اسناد منتشر شده  دولت آمریکا بودجه‌ای 2.5 میلیون دلاری را برای رمزگشایی از اطلاعات و فایل‌های کامپیوتری بدست‌آمده از مخفی‌گاه بن‌لادن اختصاص داد. این بودجه برای خرید 36 ایستگاه کامپیوتری و پرداخت دستمزد کارشناسان علمی پرداخت شد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: