تدبیر24 : با آغاز سال جدید ، پیش از آنکه خبرنگاران ورزشی وارد حواشی بازی های جام جهانی شوند ، خبرنگاران هنری و سینمایی خود را در میانه این میدان یافتند. خبری که از اعزام چهل بازیگر و هنرپیشه به برزیل حکایت داشت و گفته می شد که قرار است آنان به همراه 60 ورزشکار دیگر مستندی با عنوان یار دوازدهم را برای شبکه نمایش خانگی تولید کنند که البته پس از آن به دلیل آنچه که آن را به بد قولی اسپانسر و ... نسبت دادند سفر 60 ورزشکار به برزیل منتفی شد و سید جواد هاشمی در مقام تهیه کننده حدود 20 بازیگر را با خود به برزیل برد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی تدبیر24 ، سفر بازیگران به برزیل از همان ابتدا با حاشیه ها و تغییرات گسترده ای آغاز شد ، یک روز خبر از سفر محمدرضا گلزار و لیلا بلوکات و ... به جام جهانی داده شود و روز بعد خبر لغو این سفرها به گوش رسید ، برخی از بازیگران منصرف شده علت انصرافشان را حواشی و فشارهای پیش آمده در پی سفرشان به برزیل اعلام کردند و احتمالا منظورشان نقدهایی بود که درباره هرینه کرد سفر در رسانه ها و افکار عمومی مطرح می شد ، چراکه برخی از شهروندان و رسانه ها معتقد بودند که دلیلی ندارد چند بازیگر با پول بیت المال به جام جهانی بروند.
سر انجام پس از این حواشی، گروهی از بازیگران و هنرمندان که در میانشانمحسن تنابنده، محمدرضا شریفینیا، مهراب قاسمخانی، بابک اردلان، سام درخشانی، فاطمه گودرزی، لیندا کیانی، امیرحسین صدیق، پژمان جمشیدی، رضا یزدانی، سیدجواد هاشمی، مسعود پاکدل، مهران غفوریان، سیاوش خیرابی، سیروس عبدلی، کامران تفتی، نرگس محمدی، حسام نوابصفوی و... به چشم می خورد راهی برزیل شدند تا در مستندی به تهیه کنندگی سید جواد هاشمی و کارگردانی محمد حسین لطیفی حضور داشته باشند.
پس از این سفر اما نقدهای دیگری متوجه پوشش بازیگران در این سفر شد ، انتقاداتی که با واکنش تند محراب قاسمخانی روبه رو شد و او در نوشتاری ضمن پاسخ به این موارد گفت که خود را نماینده ایران در برزیل نمی داند و هر طور که بخواهد لباس می پوشد . در ادامه بازی شگفت انگیز ایران در مقابل آرژانتین از شدت این انتقادات کم کرد تا اینکه چندی پیش تصویری از محمدرضا شریفی نیا ، نرگس محمدی ، مهران غفوریان و لیندا کیانی در شبکه های مجازی منتشر شد. این عکس مربوط به تابلویی می شد که افراد با قرار دادن صورت خود در جای خالی چهره تصویر عکسی یادگاری با آن پوشش می گرفتند و نحوه پوشش ها نیز طوری بود که قرار گرفتن صورت فرد در آن باعث ترکیبی خنده دار برای افراد شود.
محمدرضا شریفی نیا بازیگر فیلم های مسعود ده نمکی و نرگس محمدی نیز دست به همین کار زده و در جایگاه دو بازیگر مطرح کشور چنین تصاویری را از خود ثبت کردند ، شریفی نیا چهره خود را به جای زنی تمام عریان قرار داد و چند عکس از وی ثبت شد.
این عکس به سرعت در شبکه های مجازی انتشار داده شد و حتی در برخی از رسانه های داخلی نیز بازنشر داده شد اما جای تاسف اینجاست که امپراطوری رسانه های جریان افراط بار دیگر چشمانش را درمقابل این اقدام بست و کوچکترین به اشاره ای به آن نداشت. این موضوع در نگاه اول می تواند نشانگر بلوغ عقلی و اخلاقی مدیران برخی از این رسانه ها باشد و این تعبیر از آن شود که خبرنگاران این رسانه ها بالاخره یاد گرفته اند که در زندگی خصوصی شهروندان و افراد سرشناس هنری ، سیاسی و ... دخالت نکنند. اما روی دیگر آن بیانگر همان سیاست یک بام و دو هوای افراطی هاست.
چند سال پیش زمانی که اصغر فرهادی با کسب نخسین اسکار برای سینمای ایران ، پرچم کشورمان را بر فراز ایالت متحده بر افراشته بود ، خبرگزاری فارس و رسانه های زنجیره ای تغذیه کننده از آن با یادآوری حرکت گلشیفته فراهانی در کلیپ فیگارو به طور تلویحی به وی هشدار داد که مراقب باشد چند سال دیگر لیلا حاتمی به سرنوشت گلشیفته دچار نشود.
مدتی بعد پوشش همین بازیگر در جشنواره ای خارجی دوباره از سوی همین جریان رسانه ای مورد هجمه قرار گرفت و حتی کار را به جایی کشاند که یکی از مقامات پلیس ایران از پیگیری بدحجابی بازیگران زن در جشنواره های خارجی از سوی اینترپل خبر داد و بسیاری از شخصیت های سیاسی همسو با این جریان فریاد وا اسلاما سر دادند که کشور از دست رفت! آخرین حاشیه سازی برای این بازیگر پر افتخار کشورمان نیز به بیش از یک ماه پیش باز می گردد ، زماتی که لیلا حاتمی در افتتاحیه جشنواره فیلم کن به عنوان داور حاضر شد و باژیل ژاکوب رییس نود ساله فستیوال کن دیده بوسی کرد. پس از این ماجرا رسانه های مدعی ارزش چنان هجمه ای را علیه این بازیگر کلید زدند که گویی همسر علی مصفا و دختر سعدی سینمای ایران در فیلمی مستهجن ایفای نقش کرده و در آن چه هتاکی به جمهوری اسلامی ایران و دین مبین اسلام شده است! متاسفانه برخی از مسئولان نیز با تعریفی که خبرنگاران مدعی ارزش ارائه کردن بدون دیدن آن صحنه به قضاوت و اظهارنر در این خصوص پرداخته و جو سنگینی علیه لیلا حاتمی ایجاد شد تا جایی که او با انتشار یادداشتی به ارائه توضیحاتی در این خصوص پرداخت.
این برخورد دوگانه پیش از این نیز مسبوق به سابقه بوده است ، این رسانه ها برخورد نوک انگشتان دست سید محمد خاتمی با دختر 14 ساله مسیحی در ایتالیا را نشانه فساد و بی بند وباری رییس جمهور وقت می دانستند اما در مقابل به آغوش کشیدن مادر هوگو چاوز و بوسیدن وی از سوی احمدی نژاد را که فیلم آن نیز در رسانه ها منتشر شده بود، فوتوشاپ خوانده و به سادگی از کنار آن عبور کردند.
به نظر می رسد سکوت این رسانه ها نیز ناشی از همن موضوع باشد ، شریفی نیا و حاتمی هر دو بازیگرند ، حاتمی در موقعیتی انجام شده و شریفی نیا در موقعیتی ارادی دست به این کار زدند وصرف نظر از اینکه کدام یک با پول بیت المال و به عنوان نماینده فرهنگی ایران در فرانسه یا برزیل حاضر شده اند، جای این پرسش برای مخاطبان رسانه ها باقی است که این سیاست یک بام و دو هوا از کجا ناشی می شود و چرا که بد یک عده بد نیست و انجام همانکار از سوی فردی دیگر بد است؟ چرا بر فرض اگر خبرگزاری فارس در شعری به پیامبران الهی توهین کند مورد تقبیه نیست اما اگر روزنامه آسمان اشتباهی سهوی انجام دهد مستوجب توقیف فوری است؟!! و بسیاری قیاس و رفتار دوگانه دیگر که در ذهن شهروندان مطرح می شود.