ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۷۳۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۳

تصویری ترسناک از سوریه پس از اسد

از هم اکنون باید پیش بینی کرد که در صورت سقوط بشار اسد، نبردی سهمگین میان سنیان غیرسلفی با جبهه النصره درخواهد گرفت که سال‌ها به درازا خواهد کشید و بسا ده‌ها بلکه صدها هزار نفر کشته شوند.... قتل عام شیعیان و علویان سوی دیگر ماجراست

رسول جعفریان در ادامه یادداشت خود در خبرآنلاین نوشت: پیوند خوردن منافع امپراتوری القاعده و امریکا در ماجرای حمله به سوریه، یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین نکاتی است که در این رویداد مهم تاریخی پیش رو به چشم می‌آید.

تاکنون بارها گفته شده بود که امریکایی‌ها خود طالبان و القاعده را پدید آوردند، اما در جریان رخدادهای افغانستان و امریکا، ظاهر امر چنان بود که القاعده رودرروی امریکا قرار داشت.

و اما اکنون، در جبهه سوریه، القاعده در کنار امریکا قرار دارد و جبهه النصره و دیگر تشکل‌های سلفی با استفاده از حمایت امریکا در این رویداد حضور دارند.

جالب است که ترکیه اسلام‌گرا هم به رغم همه ادعاها و حتی مشاهده همراهی آمریکا با سقوط اخوان در مصر، از این که پای امریکا را به منطقه باز می‌کند خوشحال و مشوق است.

باید پرسید چه هدف مشترکی میان اقدامات امریکا و القاعده وجود دارد که آنها را در کنار هم قرار داده است؟

شاید القاعده این بار تلاش کرده است برخلاف ماجرای حمله امریکا به عراق که قافیه را باخت و تاکنون در آن دست و پا می زند، در کنار امریکا، دولت اسد را سرنگون کند و در سوریه قدرت را بدست آورد. این روشی بود که عراقی‌ها در سال 2003 با کمک آن توانستند با کمک امریکا، دولت عراق را سرنگون کنند و به قدرت برسند.

اما این بار آیا همان نتیجه به دست خواهد آمد؟

هرچه باشد، به راحتی می توان پیش بینی کرد که اگر اسد سقوط کند، جنگ خونینی میان نیروهای سوری غیرسلفی و سلفی رخ خواهد داد که طی آن ممکن است صدها هزار نفر کشته شوند. همین حالا شاهدیم که پس از ده سال هر روز بین 20 تا 100 نفر در عراق در این قبیل نبردها کشته می‌شوند.

این علاوه بر آن است که به احتمال قوی، در سوریه، قتل عام عمومی نسبت به شیعیان و علویان نیز صورت خواهد گرفت و طبعا مسوولیت این کار با دولت‌های غربی و در رأس آنها امریکاست. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
کاظم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۹
0
2
انشاءالله این آرزورابگورخواهندبرد.
فرید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۲
0
0
ایران، حزب الله و روسیه باید تحت هر شرایطی سوریه و اسد را از سقوط نجات دهند پر بیراه نیست که بگوییم ایشان در این جریانات مدیون اسد و شیعیان و علویان سوری هستند و خدای نکرده در صورت سقوط ایران باید با همراهی حزب الله و روسیه به تقویت حزب الله بیاندیشند بدین صورت که نیروهای ارتشی وفادار به اسد در غالب حزب الله دوباره سازماندهی بشوند البته ایران هم میتواند نیروی داوطلب برستد و ایران و روسیه این گروه را که حالا بسیار بزرگ و پرتعداد تر از حال حاظر حزب الله شده تسلیح کند تا حداقل حفاظت از شیعیان و علویان را در مناطقی در دست بگیرند و انصاف در این است که هر سوری شیعه و علوی که مایل باشند در موقعی حساس به ایران انتقال داده شوند به هر حال ما تجربه پناه دادن به شیعیان عراق را داشته ایم و دیدیم که با سقوط صدام و بازگشت آنها به موطنشان چقدر به درد ایران خوردند و رابطه عالی ایران و عراق در حال حاضر مدیون پناه دادن آن زمان بود
نظر شما: