آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

آموزش کودکان برای فردای بهتر سرزمین

شینا انصاری - روز جهانی و هفته ملی کودک فرصتی است برای پرداختن به دغدغه‌ها، مشکلات، بحران‌ها، علاقه‌مندی‌ها و حقوق کودکان، این جوانه‌های زندگی و امیدهای آینده. کودکان در نقاط زیادی از دنیا در حالی اولین قربانی سیاست، فقر، خشونت و جنگ هستند
جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

جهان در آستانه‌ی بازچینش رقابت

محمدمهدی محمدی-رقابت‌پذیری در سال ۲۰۲۵ تنها یک رتبه‌بندی نیست، بلکه نمایی است از آنچه جهان به سمتش می‌رود: ثبات، شفافیت، و هوشمندی سیاست. کشورمان اگر بخواهد سهمی در آینده اقتصادی جهان داشته باشد، باید نه‌تنها در زمره بازیگران مهم این تغییر جهانی و همکار در سازمان های جدید بین اللملی قرار بگیرد، بلکه باید طراح مسیر خود با پایبندی به موازین و استراتژی های خود باشد. مسیری که از درون طراحی، اصلاح و اجرا می‌شود، نه از بیرون تحمیل.
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۲۷۳۹۹
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۵

دوئل جدید نفتی ایران-عربستان

با ادامه نا آرامی‌های خاورمیانه به ویژه در عراق و گرانی بهای جهانی طلای سیاه، دور جدید رقابت بین ایران و عربستان برای افزایش صادرات نفت هم شکل گرفته است به طوری‌که پس از عربستان، شرکت نفت ایران هم از افزایش عرضه نفت برای جبران کمبود احتمالی نفت عراق در بازار خبر داد.
تدبیر24:بهای جهانی طلای سیاه در طول چند هفته گذشته تاکنون موج جدید افزایش قیمت‌ها را تجربه کرده است به طوری‌که بهای سبد نفتی اوپک حتی تا مرز ۱۱۰ دلار در هر بشکه هم گران شده است.

یکی از مهمترین دلایل گرانی قیمت نفت در طول چند هفته گذشته تاکنون، نا آرامی‌های اخیر در منطقه خاورمیانه به ویژه فعالیت گروه‌های تروریستی در عراق است به طوری‌که این فعالیت ها منجر به خروج برخی از شرکت‌های اروپایی و آسیایی از صنعت نفت عراق در طول چند هفته اخیر شده است.

با وجود این تغییرات ژئوپولیتیکی در صنایع نفت عراق، سازمان اوپک با عادی عنوان کردن شرایط فعلی بازار عرضه و تقاضای جهانی نفت برگزاری هر گونه نشست اضطراری در بین کشورهای صادرکننده نفت اوپک را فعلا منتفی اعلام کرده است.

همزمان با گرانی قیمت طلای سیاه در بازار جهانی، عربستان سعودی به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت اوپک مذاکراتی را با مقامات آمریکایی به منظور افزایش عرضه نفت به بازار آغاز کرده است.

در همین حال پادشاه عربستان و وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته در ریاض درباره عرضه نفت خام در بازارهای جهانی و شرایط عراق دیدار و گفتگو کردند.

جا را برای بشکه‌های نفت ایران باز کنید
به گزارش مهر، در حالی عربستان سعودی عزم خود را برای افزایش عرضه طلای سیاه به بازار جهانی عزم کرده که شرکت ملی نفت ایران هم رسما برای افزایش عرضه نفت خام به بازار اعلام آمادگی کرده است.

به عبارت دیگر با کاهش صادرات نفت عراق به عنوان دومین صادرکننده نفت اوپک، دور جدید رقابت بین ایران و عربستان برای افزایش صادرات طلای سیاه به بازار جهانی شکل گرفته است.

سناریوی افزایش صادرات نفت ایران در حالی شکل می گیرد که بیژن زنگنه وزیر نفت در طول چند ماه گذشته بارها خوستار باز کردن جا برای بشکه نفت صادراتی ایران در بازارهای جهانی شده و تاکید کرده است: ایران در کوتاه ترین زمان و در صورت لغو تحریم‌ها ظرفیت تولید نفت را به بیش از چهار میلیون بشکه در روز افزایش می دهد.

علاوه بر این رکن‌الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران هم با بیان اینکه در صورت افت عرضه نفت خام در بازارهای جهانی، ایران توان جبران این کاهش را ظرف سه ماه دارد، گفت: احتمال این که سیر ناآرامی ها به مناطق جنوبی و عمدتا شیعه نشین کشور عراق برسد بعید است، همچنین بر اساس شواهد، ارتش عراق تاکنون در بخش‌های شمالی این کشور در زمینه بیرون راندن تروریست‌های داعش به موفقیت‌های زیادی دست یافته است.

معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه با وجود تحریم‌ها تلاش می کنیم هر روز نفت بیشتری صادر کنیم، تصریح کرد: شاهد این مدعا آن است که ایران در خرداد سال ٩٢ حدود ٨٠٠ هزار بشکه نفت خام صادر می کرد، در حالی که هم اکنون این میزان خیلی بیشتر از سال گذشته شده است.

بر اساس آخرین گزارش منتشر شده توسط سازمان اوپک و موسسات معتبر انرژی جهان متوسط صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران در بهار سال جاری به طور متوسط یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز بوده است.

سید محسن قمصری مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران هفته گذشته اعلام کرد: صادرات نفت ایران در حالی افزایش یافته است که تمامی تحریم‌های بین‌المللی همچون تامین کشتی نفتکش و بیمه کماکان پابرجا است.
برچسب ها: دوئل تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: