تدبیر24 : هنوز مهر تایید صلاحیت وزیران روحانی خشک نشده و معاونان و تیم مدیریتی خود را معرفی نکردهاند که بعضی نمایندگان مجلس که روزی به گونهای صحبت میکردند و روز بعد به گونهای دیگر، باز هم نشستهاند و سخنانی میگویند که اضطراب را مهمان خانههای دل پیکر نیمهجان جامعه تولیدگران و صنعتگران کشور که با ورود روحانی بارقههای امید را در خود زنده میدیدند، انداخته است. خبر استیضاح وزیرانی مثل زنگنه، چیت چیان و آخوندی که جلوی بعضی از تصمیمات مبهم دولت دهم را گرفتند، بهانهای شده تا نمایندگان مجلس از استیضاح این وزیران بگویند. این در حالی است که بنا به اظهارات دولتمردان اگر در این مصوبات تخلفی نبوده دوباره اجرای آنها از سر گرفته خواهد شد. اما موضوع اصلی این است که این مسائل به زمانی بازمیگردد که اختلاس بزرگ مالی سههزار میلیاردی صورت گرفته و در چند پرونده مهم و بزرگ اقتصادی هم نام بعضی مدیران و نزدیکان دولت شنیده میشود. بنابراین به نظر میرسد بررسی مصوبات گذشته اصلا کار عجیب و خلاف عقلی نباشد و شاید بتوان این گمانه را مطرح کرد که تنها کسانی مخالف این بررسیها هستند که منافعی در این پروندهها داشته باشند.
عضو فراکسیون رهروان ولایت با بیان اینكه تذکرهای پی در پی برخی نمایندگان در ابتدای كار وزرای دولت محلی از اعراب ندارد و به نوعی مانعتراشی بر سر راه فعالیت وزرای جدید محسوب میشود، گفت: از آنجا که اینگونه تذکرات اظهارنظر شخصی است، نمیتواند مورد توجه مجلس قرار بگیرد. ایلنا نوشت؛ عزتا... یوسفیان ملا در مورد تذکرات برخی نمایندگان به وزرای جدید دولت در ابتدای فعالیت آنان اظهار داشت: نمایندگان از دو شخصیت حقوقی و حقیقی برخوردارند و هر اظهارنظری برآیند نظر شخص حقیقی آن فرد است، لذا تذکرات گفته شده از سوی برخی نمایندگان نمیتواند به معنای تذکر حقوقی تلقی شود. نماینده مردم آمل عنوان داشت: مجلس در حال حاضر تمامی تمرکز خود را بر تعامل با دولت گذاشته و در تلاش است که از لحاظ صلاحیت حقوقی کمتر به وزرا که در ابتدای مسیر فعالیت خود هستند تذکر داده شود. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درعین حال اظهارنظر یا تذکر در مورد فعالیتهای دولت دهم را نوعی مانعتراشی برسر راه فعالیت آن در ابتدای راه دانست. در اظهارنظری دیگر اما محمدرضا باهنر نیز خبر از نشست مشترک مجلس و دولت داده است. نماینده تهران گفت: دولت باید در ابتدا انتصابات را انجام دهد و افراد را در سمتهای مختلف بچیند، بعد نشست مشترک مجلس و دولت برگزار شود.وی افزود: اما به نظرم احتمالا نشست مشترک مجلس و دولت یازدهم اوایل مهرماه برگزار میشود.
حشمتا... فلاحتپیشه نماینده سابق مجلس نیز درباره رابطه مجلس و دولت میگوید: «اما من معتقدم برخلاف آقای احمدینژاد که چندان اعتقادی به مجلس نداشت و به همین دلیل هیچ گونه رابطهای مستحکم و عمیقی با مجلس تعریف نمیکرد؛ آقای روحانی به دلیل سابقه نمایندگی مجلس و درکی که از قانون اساسی و جایگاه مجلس دارد حتما روی مجلس سرمایهگذاری خواهد کرد و همین سرمایهگذاری باعث خواهد شد در نهایت دولت بتواند فراکسیونی متشکل از 100 نماینده را در بستر این شرایط شکل دهد.» وی در ادامه با اشاره به اینکه ممکن است در عزل و نصبها اختلاف نظری پیش بیاید یا اینکه شایستهسالاری آسیب ببیند، افزوده است: «هرچند آقای روحانی دغدغه تعامل دولت و مجلس را دارد اما حتما این موضوع را باید مدنظر قرار دهد مردمی که به ایشان رای دادند یک اصل اساسی را مدنظر دارند و آن اینکه در طول سالهای اخیر به دلیل افراط و تفریطهای صورت گرفته اولین اصلی که در کشور فراموش شد اصل شایستهسالاری در حوزه مدیریتی بود.»
با اینکه از قدیم میگفتند دیکته نانوشته غلط ندارد اما در ظاهر نمایندگان فراکسیون اصولگرایان مجلس، متخصص این امرند. وقتی دو روز پیش در مناظره تلویزیونی مدیر یکی از خبرگزاریها یک روزنامه منتشر نشده را متهم به سوءاستفاده از رانتهای دولتی کرد، طبیعی است این سایت پر باشد از انتقادات نمایندگان خاص از وزیران. در آخرین این موارد یکی از نمایندگان مجلس از اظهارات علی جنتی در تجلیل از خاتمی انتقاد کرده و تاکید کرده «اجازه نمیدهد وزارت ارشاد به سمت دوران خاتمی برود.» با این حال وزیران دولت روحانی نیز بدون توجه به این جوسازیها و با تعامل با نمایندگان تحصیلکرده و خوشفکر سعی دارند تا بر وعده 100روزه دکتر روحانی جامه عمل بپوشانند. آنها به خوبی دریافتهاند میشود با تعامل و لابی اعتماد مجلس را دست آورد اما کسی که اعتماد مردم را از دست بدهد، به پستوی تاریخ خواهد رفت.