تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۲۷۶۸
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۸
یادداشتی از دکتر بهروز کارخانه ای استاد دانشگاه

تجلی علم و اخلاق در انتخاب مردم

انتخاب وزیران در دولت یازدهم نیز اساساً بر همین دو محور علم و اخلاق بوده و همه ویژگی های لازم برای باز سازی و تثبیت اعتماد عمومی و ایجاد آرامش روانی و رفع مشکلات در ابعاد مختلف با در نظر گرفتن این دو خصیصه برای خادمین ملت ممکن میگردد . . .

 تدبیر24 : در فصل انتخاباتی که گذشت  بی تفاوتی و عدم شور انتخاباتی رفته رفته با فعالیت ستادها و مناظرات تلویزیونی و همکاری مطبوعات به موج عظیمی مبدل شد که حیرت سیاسی همگان در 24 خرداد برانگیخته گردید و مردم درک و فهم خویش از اوضاع سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی را بگونه ای در روح وحدت درآمیختند که گویی حاصل تجربه سی و اندی سال مردم در این انتخاب متبلور گردیده تا پیام انسجام، وحدت و همکاري در سایه اعتدال و گریز از شعار زدگی و قهرمان پروری به منصه ظهور درآید.

از اینرو پیشگامان واقعی انتخاب دکتر حسن روحانی مردمی هستند که از هر حزب و جناحی پیش افتاده و حتی رهبریت ایجاد این موج عقلانیت و تدبیر را در دست گرفته بگونه ای که در نهایت برآیند این حضور حماسی گزینش شخصیتی علمی و اخلاقی بنام دکتر حسن روحانی گردید که جمیع خصایص و ویژگی های ایشان بر گرفته از این همین دو ویژگی علمی و اخلاقی ایشان می باشد. مردم امروزه خوب می دانند آنچه حاصل رفتارهای مبتنی بر علم و دانش باشد قطعاً مدبرانه و با آینده نگری توام خواهد شد و از سویی اخلاق منشاء اعتدال، راستگویی، درستکاری و فداکاری می باشد.

 از اینرو انتخاب وزیران در دولت یازدهم نیز اساساً بر همین دو محور علم و اخلاق بوده و همه ویژگی های لازم برای باز سازی و تثبیت اعتماد عمومی و ایجاد آرامش روانی و رفع مشکلات در ابعاد مختلف با در نظر گرفتن این دو خصیصه برای خادمین ملت ممکن میگردد. این علم و اخلاق است که انسان را از خود رای بودن و خود بزرگ بینی رها کرده به خیل عاقلان مشورت پذیر پیوند میزند. به عبارتی اینکه رئیس جمهور ابراز میدارد "هيچ تفاوتي با ساير مردم نداشته، معجزه‌گر نيست و اتصالي به آسمان و پشت پرده‌ها نيز ندارد" و یا " هيچ مقامي به ويژه در وزارت کشور نبايد بين اقوام، مذاهب و اقليت‌هاي مختلف تفاوتي قائل شود" و یا "همه اقوام گلهاي متنوع گلستان ايران هستند" و بسیاری از عبارتهای کلیدی دیگر که از زبان ریاست جمهور شنیده ایم و یا خواهیم شنید همه قابل انتظار بوده و هست چرا که همگی بر گرفته از همین دو ویژگی علم و اخلاق است.

مزین شدن به این دو ویژگی است که میتواند امنیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و نیز نشاط را به جامعه بازگرداند تا همه در زیر پرچم قانون اساسی لبخند مبتنی بر رُحَمَاء بَيْنَهُمْ را بر چهره یکدیگر ببینند. قطعاً این دو ویژگی میتواند سبب نورانیت قلبی فرد و سیمای اجتماعی گردد و مگر نه این است که حضرت حق تعالی سخن خویش با آخرین پیام آور صلح، دوستی و رحمت برای عالمیان را با اقراء آغاز نمود و به آن انسان کامل قبل از تجربه پیام آوری، کتاب خویش را هبه کرد و به قلم به عنوان سنبل علم و آگاهی سوگند یاد نمود و از طرفی پیامبر خویش را برای به کمال رسانیدن اخلاق مبعوث کرد و ایشان را مزین به علم و اخلاق بساخت تا برای همگان أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ و الگوی نیک باشد. از همین روی ظرافت و کمال دقت انتخاب حداکثری مردم قابل توجه و تحسین برانگیز بوده و در آتیه نیز انتخاب مسئولین ضرورتاً بایستی بر پایه همین دو ویژگی به عنوان سنگ بنای نیل به هدف غائی از خلقت بشر باشد که بی تردید این شیوه گزینش و حرکت توام با بهترین ها در حیات دنیا و آخرت است.

تردیدی نیست که فرموده ریاست جمهور مبنی بر اینکه " چهره، بيان، سخن، منش، رفتار و برخورد يک استاندار بايد آرامش‌بخش و اعتمادآفرين باشد" نیز بر پایه همین دو ویژگی قابل حصول می باشد. همچنین تاکید بر وصولگرایی بجای اصول گرایی نشان از نگاه عرفانی ریاست جمهور داشته که فراتر از مرز اخلاق می باشد. بهر حال امید است روح این دو ویژگی در آن اندک منتقدین که بر خلاف این دو موضوع به انتقاد و نقادی می پردازند، دمیده شود و بجای فرهنگ فریاد زدن و تهمت، فرهنگ استدلال علمی و نقد اخلاقی در مجامع حقیقی و حقوقی کشور نهادینه شود بگونه ای که بی پروا از حدث بد اخلاقی و بی دانشی، بتوان همه مباحث و مناظرات اجتماعی را زنده در معرض سمع و نظر مخاطبین داخل و خارج قرار داد و در نهایت ایران اسلامی با قدمت فرهنگی دیرینه که ملبس به شریعت الهی نیز می باشد نمودی برتر از منظر خصایص خلیفه الهی در میان همه کشورها داشته و احترام شهروندان ایرانی در عرصه بین الملل روز افزون گردد.

*دکتر بهروز کارخانه ای استاد دانشگاه و رئیس ستاد دکتر روحانی در استان همدان

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: