ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۷۶۸۲
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۰

خواب کم مغز را کوچک می کند!

محققان هشدار دادند: افراد مسنی که خواب کمی دارند مغزشان سریعتر کوچک می شود و زودتر به زوال عقل مبتلا می شوند.
تدبیر24:محققان هشدار دادند: افراد مسنی که خواب کمی دارند مغزشان سریعتر کوچک می شود و زودتر به زوال عقل مبتلا می شوند.
 
به گزارش هلث، نتایج مطالعات قبلی محققان نشان داده بود که طول مدت خوابیدن بر کارکرد قوای شناختی مغز افراد مسن تاثیر می گذارد.
 
از آنجا که حجم بخش هایی از مغز به نام بطن مغزی، نشانگر افت توان شناختی مغز است و بیماری هایی مانند آلزایمر از این دسته از بیماری ها هستند، تاثیر خواب بر این بخش از مغز به طور کامل شناخته نشده بود.
 
اکنون محققان سنگاپوری با استفاده از روش تصویر برداری ام.آر. آی، حجم بطن های مغزی 66 فرد 50 تا 64 ساله چینی را اندازه گرفتند.
 
محققان همچنین با روش نوروفیزیولوژیک، کارکرد قوای شناختی مغز این افراد را در مدت دو سال بررسی کردند.
 
این محققان در این مطالعه متوجه شدند هر قدر میزان خواب افراد، کمتر باشد و میزان خواب شبانه آنها از هفت ساعت کمتر شود، توان مغزی آنها کمتر می شود، مغز زودتر کوچک می شود و احتمال بروز بیماری های مربوط به قوای شناختی مغز، همچون آلزایمر، افزایش می یابد.
 
با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش می یابد و بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود.
 
این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد.
برچسب ها: مغز خواب تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: