ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۲۷۸۱۱
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۵

سیگار، ژن‌ها را پیر می‌کند

پزشکان با تاکید بر ارتباط پیری ژن‌ها با افزایش خطر ابتلا به سرطان به بررسی عوامل موثر بر فرسودگی ژن‌ها پرداخته‌اند.
تدبیر24:متخصصان در مطالعات جدید مشاهده کردند که دو عامل مصرف مرتب آسپرین و سیگار کشیدن از عوامل تاثیرگذار بر روند فرسوده شدن ژنوم مرتبط با سرطان روده بزرگ هستند با این تفاوت که آسپرین روند پیری ژن‌ها را کند در حالی که سیگار روند فرسودگی ژن‌ها را تسریع می‌کند.

در دهه ۱۹۹۰ میلادی نتایج مطالعات نشان داد که مصرف مرتب و طولانی‌مدت قرص آسپرین، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. در حقیقت مصرف این قرص در کاهش ۴۰ درصدی خطر ابتلا به این نوع سرطان موثر است با این حال تاکنون مشخص نشده بود که چگونه این قرص بر پیشگیری از خطر سرطان تاثیر می‌گذارد. به همین دلیل متخصصان تصمیم گرفتند تا نگاه دقیق‌تر و جزئی‌تری به این فرآیند داشته باشند.

در این بررسی، نمونه‌های از بافت روده در ۵۴۶ زن سالم با بیش از ۵۰ سال سن مورد مطالعه قرار گرفت. سپس تغییرات مرتبط با سن در نشانگرهای ژنی شاخص‌های ژن با فاکتورهای سبک زندگی این زنان از جمله مصرف آسپرین، استعمال سیگار، شاخص توده بدنی و هورمون درمانی جایگزین مقایسه شد.

«پریمو شار»، یکی از محققان این مطالعه گفت: هر ژنوم سلول مانند یک کتابخانه پر از کتاب، مملو از نشانگرهایی است که البته این نشانگرها خیلی ثابت نیستند و تحت شرایط سنی مختلف تغییر می‌کنند. اگر در هر بخش خاصی از ژنوم این تغییرات شدید باشد می‌تواند منجر به رشد تومورهای سرطانی شود.

در این مطالعه مشخص شد که آسپرین در حقیقت زوال ژنومی ناشی از افزایش سن را کاهش می‌دهد. در مقابل این متخصصان دریافتند استعمال سیگار برعکس آسپرین، فرآیند فرسوده شدن سلول‌ها را افزایش می‌دهد و می‌تواند به خطر فزاینده سرطان کمک کند.

به گزارش ساینس ورلد ریپورت، در حالی که مصرف آسپرین می‌تواند کمک‌کننده باشد لازم است بررسی‌های بیشتری پیش از آنکه پزشکان به بیماران مصرف این نوع دارو را توصیه کنند، انجام شود چرا که عوارض جانبی مربوط به مصرف زیاد آسپرین از جمله خونریزی دستگاه گوارش وجود دارد.
برچسب ها: سیگار تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: