ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۷۹۰
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۸
زاکانی افشا کرد

طرح احمدی‌نژاد برای تغییر ترکیب خبرگان

زاکانی در ادامه سخنرانی‌اش در این اجلاس بزرگ‌ترین مشکل اصولگرایان را «در قلیل بودن خواص جان بر کف» دانست. هرچند افشاگری دیر هنگام زاکانی تاثیری بر روند ...

تدبیر24: حتی پیش از این‌که محمود احمدی‌نژاد برای همیشه از ساختمان پاستور خارج شود هم، انگشت اتهام بعضی از اصولگرایان او و دولت‌هایش را نشانه رفته بود. اما هواداران دیروزی او آنچنان در افشاگری علیه‌اش از هم سبقت می‌گیرند که امروز بیش از آن‌که «رییس‌جمهوری» سابق باشد، مسئول همه ناکامی‌های اصولگرایان است. هرچند که احمدی‌نژاد که اصولگرایان را از خود ناراضی کرده بود، از چندماه پیش از پایان عمر دولت دهم با انتقادات ریز و درشت اصولگرایان مواجه می‌شد؛ اما احتمالا حتی احمدی‌نژاد هم فکر نمی‌کرد روزی برسد که علیرضا زاکانی هوادار سرسخت سابق‌اش در آستانه چهاردهمین دوره اجلاس خبرگان رهبری از برنامه‌هایی که برای تغییر مجلس خبرگان رهبری داشته است سخن بگوید. اما افشاگری‌های این حامی دیروز و منتقد امروز می‌تواند پرده از بعضی مناسبات دولت‌های نهم و دهم و دیگر ارکان قدرت در جمهوری‌اسلامی بردارد. دیروز زاکانی در سخنرانی ای در دانشگاه شهید بهشتی، خبر داد که محمود احمدی‌نژاد از سال 85 برای ایجاد تغییر در مجلس خبرگان رهبری، برنامه داشت. زاکانی در این افشاگری، آن هم یک روز قبل از آغاز این دوره از اجلاس خبرگان رهبری خبر داد که خرداد سال 85، محمود احمدی‌نژاد به او پیشنهاد داده است: «بیا داخل دولت و با ما کارهای سیاسی انجام بده، دست به دست هم دهیم و خبرگان رهبری را عوض کنیم و پیرمردها را برده و به‌جای آنان جوانان را بیاوریم.» زاکانی در ادامه مدعی شد به دلیل این‌که یک «بچه بسیجی» است از قبول مسئولیت در دولت احمدی‌نژاد خودداری کرده گفت: «رییس‌جمهوری بعد از هفت، هشت ماه خدمت چه کارش با خبرگان رهبری است.»زاکانی این ادعا را، دیروز در چهاردهمین نشست اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، مطرح کرد. اجلاسی که احمدی‌نژاد نیز به عنوان سخنران به آن دعوت شده بود اما در ساعت‌های آخر از حضور در اجلاس و سخنرانی در آن انصراف داده بود. زاکانی در ادامه سخنرانی‌اش در این اجلاس بزرگ‌ترین مشکل اصولگرایان را «در قلیل بودن خواص جان بر کف» دانست. هرچند افشاگری دیر هنگام زاکانی تاثیری بر روند اجلاس خبرگان ندارد اما می‌توان منتظر واکنش اعضای مجلس خبرگان رهبری در دو روز آینده و در جلسات چهاردهمین دوره اجلاس این مجلس و حتی معدود یاران باقیمانده احمدی‌نژاد درباره این افشاگری بود. آیت‌الله احمد خاتمی، عضو خبرگان رهبری پیش‌تر در مصاحبه‌ای از حضور حسن روحانی، رییس‌جمهوری و قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس به عنوان میهمان ویژه، خبر داده بود. با توجه به برنامه این دوره از اجلاس خبرگان رهبری که بررسی مسائل مهم کشور، منطقه و بین‌الملل است حضور و سخنرانی این دو میهمان ویژه می‌تواند نشان دهنده نگرانی خبرگان از اوضاع کشور و منطقه باشد. البته حسن روحانی و وزیر اطلاعات او، محمود علوی هر دو از اعضای این مجلس هستند و در جلسات این دوره آن شرکت خواهند کرد. با توجه به حضور آیت‌الله آملی‌لاریجانی به عنوان عضو دیگر خبرگان رهبری این دوره اجلاسیه با دوره‌های چند سال اخیر آن از نظر حضور وزنه‌های سیاسی متفاوت خواهد بود.با وجود نگرانی‌های خبرگان رهبری در مورد مسائل داخلی و منطقه‌ای، افشای تمایل رییس‌جمهوری سابق- که تا همین چندی پیش همه یک صدا بر اصولگرا بودن او اصرار داشتند- به ایجاد تغییر در ساختار خبرگان رهبری و «جوان گرایی» در این رکن از ارکان جمهوری‌اسلامی می‌تواند زنگ خطری برای اعضای این مجلس باشد تا دیگر هر صاحب ادعایی را اصولگرا نشناسند.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: