تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 06
کد خبر: ۲۷۹۷۰
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۷
در نتیجه مذاکرات سازنده و ایجاد فضای مثبت بین المللی؛

باز شدن تدریجی گره تحریم ها از پای صنعت نفت ایران

تهران- ایرنا- تحریم های بین المللی علیه ایران که تا چندی پیش روند افزایشی یافته و حتی قرار بود صادرات نفت ایران را به صفر برساند، در نتیجه تدابیر دولت یازدهم و مذاکرات سازنده با 1+ 5 و ایجاد فضای مثبت به نفع کشورمان در عرصه بین الملل، روندی معکوس پیدا کرده به طوری که با گذشت زمان دیوار سترگ تحریم ها هر روز بیشتر از گذشته ترک برداشته و گره های جدیدی از پای صنعت نفت ایران باز می شود.
تدبیر24: در ماه های اخیر روند پرشتاب تحریم ها علیه ایران متوقف و حتی در برخی موارد، تحریم ها لغو و یا تعلیق شده است.

در آخرین تحولات در خصوص صنعت نفت ایران، دادگاه عمومی اروپا در رأیی غیرقطعی، تصمیم شورای اتحادیه اروپا را برای تحریم شرکت ملی نفتکش ایران، لغو کرد.

پایگاه اینترنتی دادگاه عدالت اروپا گزارش داد که دادگاه عمومی این نهاد در رأیی غیرقطعی، تصمیم شورای اروپا را برای تحریم شرکت ملی نفتکش ایران غیر قانونی اعلام کرده است.

با تصمیم این دادگاه، تصمیم مورخ ١٥ اکتبر ٢٠١٢ میلادی شورای اتحادیه اروپا که شرکت ملی نفتکش ایران را نیز مشمول محدودیت های وضع شده بر ضد ایران قرار داده بود، باطل اعلام شده است.

البته این دادگاه دستور داده تا زمان پایان مهلت قانونی برای اعتراض شورای اروپا به این رأی، اجرای تصمیم یادشده ضد شرکت ملی نفتکش ادامه یابد.

در تصمیم دادگاه همچنین ذکر شده که شورای اروپا باید هزینه های دادرسی که از سوی شرکت ملی نفتکش ایران پرداخت شده است را بپردازد.

پیش از این نیز براساس توافق اولیه ژنو، روند تشدید تحریم های نفتی علیه ایران متوقف شده و براساس آن محدودیت های کشورهای آسیایی درخرید نفت و اجبار آنها برای کاستن از خرید نفت از ایران برطرف شده بود.

رفع محدودیت های صدور محصولات پتروشیمی و تعلیق تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا بر بیمه و خدمات حمل ونقل نفت نیز بخش دیگری از امتیازاتی بود که ایران در نتیجه توافق اولیه در ژنو کسب کرد.

توافق ژنو نه تنها مانع تشدید تحریم ها شد بلکه زمینه عقب نشینی از تحریم ها را فراهم و باعث ترک برداشتن در دیوار سترگ تحریم ها علیه صنعت نفت کشورمان شد به طوری که برخی اخبار غیررسمی از افزایش قابل توجه فروش نفت ایران حکایت دارد.

در نتیجه توافق ژنو و دیپلماسی انرژی دولت یازدهم در عرصه بین المللی نیز فضای مثبتی برای افزایش تعاملات جهانی صنعت نفت کشورمان ایجاد شد به نحوی که برخی غول های نفتی که بوی رفع تحریم ها در آینده ای نزدیک به مشام شان خورده بود، هیات هایی را به ایران اعزام و مذاکرات محرمانه ای را انجام دادند.

غول های نفتی پس از تحولات ماه های اخیر و توافق ایران و 1+5 در ژنو نتوانسته اند اشتیاق خود برای بازگشت به ایران را پنهان کنند و حتی برخی مدیران شرکت های فرانسوی و ایتالیایی نیز مخفیانه به ایران سفر و مذاکراتی را نیز انجام داده اند تا به محض لغو تحریم ها، جایگاه خود در صنعت نفت ایران را تثبیت کنند.

شرکت های بزرگ بین المللی همواره با رصد وقایع سیاسی و اقتصادی تلاش می کنند، روند تحولات آینده را پیش بینی و برای عقب نماندن از رقبا و کسب جایگاهی بهتر برنامه ریزی کنند.

شرکت های نفتی بین المللی نیز با توجه به تحولات سیاسی ماه های اخیر در ایران و توافق ژنو به خوبی دریافته اند که قرار است در ماه های آینده، تحولی بزرگ در عرصه سیاست خارجی ایران رخ داده و تحریم ها به تدریج لغو شوند.

براین اساس، از هم اکنون به تکاپو افتاده و با ارسال پیام هایی به ایران تمایل خود را برای ورود به صنعت نفت و گاز کشورمان و سرمایه گذاری در این بخش اظهار کرده اند.

جذابیت های صنعت نفت و گاز ایران به حدی است که غول های نفتی نمی توانند در مقابل آن مقاومت کنند، بنابراین تلاش خود را برای مذاکره و رایزنی با وزارت نفت و شرکت ملی نفت آغاز کرده اند.

در این میان، شرکت های اروپایی که در مقایسه با رقبای آمریکایی خود با فشار سیاسی کمتری مواجه هستند، گوی سبقت را از آنها ربوده و مذاکرات مخفیانه و غیررسمی را در ماه های اخیر با مقامات ایرانی انجام داده اند که البته برای فرار از اعمال مجازات واشنگتن، در اکثر مواقع، این مذاکرات را تکذیب کرده اند.

خبرگزاری رویترز چندی پیش با اشاره به اشتیاق اروپایی ها برای ورود به صنعت نفت ایران گزارش می دهد، شرکت های بزرگ اروپایی خریدار نفت برای دیدار با مقامات ایران صف کشیده اند و با پیش بینی لغو کامل تحریم های غرب، تلاش می کنند برای آغاز دوباره همکاری با تهران از یکدیگر پیشی بگیرند.

به گزارش رویترز اگرچه آمریکا و هم پیمانان غربی آن تلاش می کنند تا خط پابرجا ماندن تحریم ها را دنبال کنند، اما به گفته منابع آگاه، مدیران شرکت نفتی اروپایی که در میان آنها شرکت های توتال فرانسه و انی و ساراس ایتالیا به چشم می خورند در ماه های اخیر برای مذاکره با شرکت ملی نفت ایران به تهران سفر کرده اند.

منابعی که مستقیما در جریان این مذاکرات قرار دارند، گفته اند، تهران مطمئن است که آب شدن یخ روابط با غرب، درها را برای احیای معاملات نفتی با اروپا تا اواخر امسال باز خواهد کرد.

در این میان، ایران نیز با آماده کردن نسل جدید قراردادهای نفتی که جذابیت فراوانی را برای شرکت های نفتی بین المللی دارد تلاش می کند هرچه بیشتر شرکت های بین المللی را که دارای نفوذ زیادی بر سیاستمداران غربی هستند به سوی ایران بکشاند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: