ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۸۰۳۸
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۵

سر افطار معده را شوکه نکنید!

متخصص تغذیه گفت:‌ شهروندان در سحر و افطار باید از مصرف بیش از حد مواد شور٬ شیرین و چرب خودداری کنند، چراکه این مواد باعث ایجاد عطش در طی روز می‌شود.
تدبیر24:مریم جوادی در گفت‌وگو با ایسنا به تشریح بایدها و نبایدهای تغذیه در ماه رمضان پرداخت و اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان زمان غذا خوردن اصلی سه مرحله سحر، افطار و میان وعده بین افطار و سحر می‌باشد.

وی توصیه کرد افطار و شام در یک وعده مصرف شود و از افطار تا سحر سبزیجات و میوه مصرف شود، هم‌چنین در این زمان صرفا یک یا ۲ فنجان چای مصرف شود، چراکه مصرف بیش از حد چای در طول روز تشنگی ایجاد می‌کند.

این متخصص تغذیه با اشاره به وعده افطار تصریح کرد: ‌با نخوردن غذا در طول روز معده حالت گرم و خشک پیدا می‌کند و هنگام افطار باید طوری عمل کنیم که اولا شوک به معده وارد نشود و ثانیا گرمی و خشکی آن برطرف شود و هم‌چنین قند خون آرام آرام بالا برود.

وی ادامه داد: بعضی افراد بعد از روزه بخصوص در فصل گرم تابستان، روزه خود را با نوشیدنی‌های سرد باز می‌کنند که این کار باعث وارد شدن شوک و اختلال در کار معده می‌شود، بهترین شیوه برای باز کردن روزه، نوشیدن مایعات گرم و ولرم است و می‌توان از شیر گرم یا آب ولرم با عسل یا خرما و شیره انگور استفاده کرد.

جوادی به روزه داران توصیه کرد، اندکی بعد از نوشیدن مایعات گرم و باز کردن روزه خود، غذاهای سبک مانند سوپ یا آش مصرف کنند تا معده به تدریج آماده پذیرش و هضم غذا شود، هم‌چنین مصرف نان و پنیر و سبزی، افطاری خوبی محسوب می‌شود.

وی اظهار کرد:‌ حلیم خانگی که با گندم سبوس دار پخته می‌شود نیز یک وعده افطاری خوب محسوب می‌شود، اما بیشتر حلیم‌هایی که در بیرون آماده می‌شوند به علت استفاده از آرد به جای گندم مطلوب نیست و ترجیحا از حلیم خانگی استفاده شود.

این متخصص تغذیه تاکید کرد: روزه داران از مصرف غذاهای خیلی شور، چرب و شیرین پرهیز کنند، چراکه این مواد علاوه بر این‌که در طی روز عطش ایجاد می‌کنند پس از پایان ماه رمضان سبب ایجاد فشارخون بالا و چاقی می‌شوند.

وی تصریح کرد: روزه داران فاصله افطار تا سحر از آب ولرم، ‌دو فنجان چای و میوه و سبزیجات استفاده کنند تا در طول روز دچار تشنگی نشوند.

جوادی با اشاره به وعده سحری گفت:‌ سحری باید یک وعده ناهار کم حجم باشد بنابراین می‌‎توان از برنج همراه با خورش‌های متفاوت مانند خورش کرفس، خورش آلو استفاده کنند.

وی اضافه کرد: سالاد که از خیار، گوجه فرنگی و کدو سبز درست شده باشد و در کنار وعده سحری به هضم غذای روزه داران کمک می‌کند، هم‌چنین از استفاده از سیر، پیاز و تره در این وعده باید پرهیز کرد.

متخصص تغذیه اظهار کرد‌: یکی دیگر از نکات تغذیه‌ای در ماه رمضان این است که از خوردن آب قبل از خوردن سحری خودداری کنید و هم‌چنین از خوردن نوشابه‌های قنددار و دوغ نیز در وقت سحر جلوگیری کنید، علاوه بر این برای رفع عطش پیشنهاد می‌شود در انتهای سحری از شیره انگور و خرما استفاده شود.

وی تاکید کرد: سبزیجات به خاطر داشتن فیبر، آب را درون خود نگه می‌دارند و کم کم به بدن می‌رسانند و مانع از تشنگی زودرس افراد روزه دار می‌شوند.

جوادی خاطرنشان کرد:‌ با توجه به روزهای بلند در فصل تابستان به نوجوانان توصیه می‌شود که در سحری و افطار از خرما و شیره انگور بیشتری استفاده کنند.
برچسب ها: معده تدبیر24
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: