ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۸۰۹۲
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۸
با قدردانی از ثبت جهانی شهر سوخته؛

روحانی: معرفی نشانه های تمدنی، پیام فرهنگ، دانش و بزرگی ملت را به جهانیان می رساند

رییس جمهوری با صدور پیامی از تلاش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای ثبت جهانی شهر سوخته تشکر کرد و گفت: معرفی نشانه های تمدن ملتی بزرگ، می تواند پیام فرهنگ و دانش و بزرگی این ملت را به جهانیان برساند.
تدبیر24: متن پیام رییس جمهوری خطاب به مسعود سلطانی فر رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بدین شرح است:

«گزارش شما در مورد موفقیت در ثبت ˈشهر سوختهˈ در فهرست میراث جهانی یونسکو موجب مسرت گردید و بی تردید موجب خوشحالی مردم عزیز کشورمان می باشد.

معرفی نشانه های تمدن ملتی بزرگ، می تواند پیام فرهنگ و دانش و بزرگی این ملت را به جهانیان برساند.

ثبت آثار تمدنی کشورمان در فهرست میراث جهانی می تواند ایران را به عنوان یکی از قطبهای مهم گردشگری فرهنگی به جهان بشناساند. امیدوارم کسب این توجه جهانی، بتواند مزیت های استان سیستان و بلوچستان را برجسته تر کند و مسیر توسعه پایدار این استان بزرگ را پرشتاب سازد.

ضمن تقدیر از این تلاش ارزشمند، مراتب تشکرم را به همه همکاران آن سازمان ابلاغ نمایید.»

شهر سوخته نام بقایای دولت شهری باستانی در ایران است که در ۵۶ کیلومتری زابل و در حاشیه جاده زابل-زاهدان در شرق ایران در استان سیستان و بلوچستان واقع شده است. شهر مزبور بر روی آبرفت های مصب رودخانه هیرمند به دریاچه هامون و زمانی در ساحل آن رودخانه بنا شده بود.

دورهٔ بنای این شهر بزرگ با دوره برنز تمدن جیرفت مقارن است و ایرانیان در حدود 6 هزار سال پیش در این شهر زندگی می کردند.

گفته می شود، شهر سوخته پیشرفته ترین شهر جهان قدیم بوده و حتی بسیار پیشرفته تر از دولت - شهر کرت بوده که سینوهه در کتاب خود از آن یاد کرده است.

در سی وهشتمین اجلاس یونسکو در تاریخ ۲۲ ژوئن ۲۰۱۴ مطابق با ۱ تیر ۱۳۹۳ شهر سوخته به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت گردید. این محوطه باستانی هفدهمین اثر تاریخی ایران در فهرست یونسکو محسوب می شود که با برخورداری از قدمت 6 هزار ساله هم اکنون به عنوان یکی از پیشرفته ترین شهر های باستانی دنیا شناخته می شود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: