ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۸۳۳۱
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۳
وین 6؛

نشست مشترک ظریف، اشتون و معاونین باهدف ارزیابی روندنگارش متن

با پایان یافتن نشست صبح سه شنبه رایزنی نگارش متن با حضور عراقچی و اشمید به همراه دیگر معاونین و مدیران سیاسی هیات مذاکره کننده در هفتمین روز از وین 6، جلسه مشترک ظریف و اشتون با حضور معاونین دو طرف به منظور بررسی و ارزیابی اقدامات انجام شده در این رابطه برگزار شد.
تدبیر24: هیات های مذاکره کننده ایران و 1+5 درحالی هفتمین روز از گفت و گو های خود در ششمین دور مذاکرات هسته ای به میزبانی پایتخت اتریش را پشت سر می گذارند که جلسات فشرده و جدی نگارش متن همچنان ادامه دارد و دو طرف به گفته سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی درفضایی مثبت و سازنده و در عین حال سنگین و با جدیت کامل روند نگارش را ادامه می دهند.

محمد جواد ظریف و کاترین اشتون که از روز چهارشنبه گذشته 11 تیرماه و آغاز ششمین مرحله مذاکرات هسته ای در هتل کوبورگ وین استقرار یافته اند و از نزدیک روند نگارش متن توافق جامع را نظارت می کنند،تقریبا بعد از برگزاری هر جلسه نگارش متن از سوی عراقچی و اشمید و دیگر معاونین و کارشناسان فنی هیات های مذاکره کننده ،در جلسات دو جانبه روند کار را با دقت مورد ارزیابی قرار می دهند.

ارزیابی و بررسی روند نگارش متن توافق جامع به گونه ای دقیق و کارشناسانه انجام می شود که در برخی از جلسات دو جانبه ظریف و اشتون برحسب ضرورت، معاونین دو طرف نیز می بایست حضور داشته باشند.

ششمین دور از مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 موسوم به وین 6 از 11 تیرماه آغاز شده و با توجه به اینکه این دور از مذاکرات آخرین مرحله تا قبل از 20 جولای و پایان فرصت تعیین شده در توافق موقتی ژنو برای دستیابی به توافق جامع هسته ای است، دو طرف تلاش می کنند که از تمام فرصت های باقی مانده برای تحقق این هدف استفاده کنند به همین خاطر مذاکرات این مرحله به صورت مستمر تا 29 تیرماه ادامه خواهد داشت.

مشاور وزیر امور خارجه شب گذشته با جدی و صریح توصیف کردن فضای مذاکرات گفت: همه اعضاء تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان با تمام توان و تخصص خود در مذاکرات به دنبال یافتن راه حلی اصولی و منطقی هستند که تامین کننده منافع ملی و حقوق هسته ای کشورمان باشد.

سید محمد علی حسینی افزود: حمایت ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری، بزرگترین پشتوانه و تعیین کننده مسیر تلاش های تیم مذاکره کننده می باشد.

وی با تاکید بر اهمیت ادامه مذاکرات بمنظور دستیابی به توافق جامع افزود: در عین حال رمز و راز موفقیت های کم نظیر ملت ایران در عرصه های مختلف،اتکاء به ظرفیت ها و قابلیت های متنوع و گسترده داخلی و ایستادگی و پایمردی در مقابل زیاده طلبی قدرت های سلطه جو بوده است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در اظهارات روز گذشته خودشان در جمع کارگزاران و مسئولان نظام تأکید کردند: ما به تیم مذاکره کننده کشورمان اعتماد داریم و مطمئن هستیم که آنها به دست اندازی به حقوق کشور و ملت و کرامت ملت ایران، راضی نخواهند شد و اجازه چنین کاری را نیز نخواهند داد.

سید عباس عراقچی سخنگوی گروه مذاکره کننده هسته ای ایران نیز در یادداشتی درصفحه شخصی توئیتری خود،نوشت: اعتماد رهبری بزرگترین پشتوانه و باعث دلگرمی ماست و به ایشان و همه ملت ایران اطمینان می دهیم که از هیچ یک از حقوق هسته ای کوتاه نخواهیم آمد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: