ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۲۸۳۸۲
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴
دكتر صباح زنگنه كارشناس مسائل خاورميانه

از دستگاه ديپلماسي حمايت كنيم

سخنان رئيس‌جمهور آمريكا در حمایت از سیاست‌های دیپلماسی دولت خود نشان از حمایت همه‌جانبه دولت از دیپلماسی در برابر ایران داشت که این سخنان می‌تواند سبب حمایت و اهمیت بیشتر مذاکرات در بین طرفین شود.
تدبیر24: در ميان کشورهای 1+5 موثرترین کشوری که جهت و محدوده مذاکرات را می‌تواند تعیین کند، آمریکاست و سایرکشورها در واقع مخالفتی با دیدگاه‌های این کشور ندارند. بنابراین داشتن یک وضعیت روشن از دیدگاه‌های آمریکا به‌طور دقیق می‌تواند به پیشبرد مذاکرات کمک کند و به حفظ و تقویت منافع ملی ایران منجر شود. اما در واقع نبايد از فعالیت‌های لابی‌های اسرائیلی در آمریکا غافل بود. از دیرباز تاکنون لابی‌های اسرائیلی در ایالات متحده فعال بوده و علیه منافع ملی کشورمان فعالیت و تبلیغات می‌کرده‌اند. کشورهای طرف مذاکره باید برای حفظ منافع ملی خود که به نوعی عزت آنها محسوب می‌شوند، برخورد کرده و بر حفظ آن تاکید کنند. در مذاکرات اخیر و خروجی‌های به‌دست آمده از آن می‌توان دریافت که کشورهای مختلف بر این اصل تاکید داشته و بر حفظ آن تلاش کرده‌اند.

یکی از مهم‌ترین نکات موجود در مذاکرات اجرای توافقاتی است که کسب شده و در این بین آمریکا از نقش پراهمیتی نسبت به دیگر کشورها برخوردار است. سخنان رئيس‌جمهور آمريكا در حمایت از سیاست‌های دیپلماسی دولت خود نشان از حمایت همه‌جانبه دولت از دیپلماسی در برابر ایران داشت که این سخنان می‌تواند سبب حمایت و اهمیت بیشتر مذاکرات در بین طرفین شود. مذاکرات در بخش پایانی خود از تنوع و عمق بیشتری برخوردار بوده و همین مساله سبب پیچیدگی آن نسبت به دور اول مذاکرات شده است. همین پیچیدگی‌ها به‌کارگیری دقت لازم و تمرکز بیشتر روی مذاکرات به‌همراه جمع‌آوری توان ملی و اتحاد سیاسی در کشور برای حمایت از تیم مذاکره‌کننده را بیش از پیش پراهمیت کرده است.

قطعا فشار لابی‌های صهیونیست بر دولت آمریکا بیش از پیش خواهد شد اما این فشار به‌دلیل مشکلات مهمی که بین دولت افراطی اسرائیل و لابی‌های موجود در آمریکا ایجاد شده مانند قبل قدرت تخریب مذاکرات را نخواهد داشت. لابی‌های اسرائیلی مستقر در آمریکا به‌طور کلی به‌دلیل حمایت‌های همه‌جانبه از دولت افراطی اسرائیل که بارها مذاکرات صلح بین اسرائیل و فلسطینیان را برهم زده است در شرایط نابسامانی قرار گرفته و این امر سبب تضعیف آنها در قلب آمریکا شده است. پیش‌بینی می‌شود که ایران و غرب در مدت زمان مشخص شده به توافق دست یابند اما در صورت عدم توافق در این مدت زمان می‌توان با تمدید یک تا 2 ماهه مذاکرات به نتیجه قطعی رسیده و توافقنامه تاریخی را امضا کرد.

کشورهای غربی به ریاست آمریکا تاکنون ثابت کرده‌اند که قابل اعتماد نیستند و همانطور که شاهد بودیم فرانسه در واپسین لحظات دستیابی به توافق ژنو کارشکنی کرد، اکنون گروه‌های تندرو و مخالف دولت در آمریکا از یکسو و از طرفی دیگر رژیم‌صهیونیستی و عربستان‌سعودی که به نوعی خود را در روند مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب متضرر می‌دانند از سوی دیگر، تلاش می‌کنند که به هر نحوی موجبات نقض توافقات هسته‌ای را مهیا کنند و از رفع تنش در این زمینه جلوگیری کنند. با این وجود تاکنون مذاکرات هسته‌ای با ایستادگی دولت‌ها و مذاکره‌کنندگان روند منطقی و قابل قبولی را سپری کرده است و پایه خوش‌بینانه‌ای برای آینده مذاکرات ایجاد کرده است و می‌توان به آینده و نتایج این مذاکرات خوش‌بین بود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: